Tinerii liberali europeni indeamna tinerii din Romania sa mearga la vot

Vineri, 27 Iulie 2012, ora 13:41
1786 citiri
Tinerii liberali europeni indeamna tinerii din Romania sa mearga la vot

Organizatia Tineretului Liberal din Uniunea Europeana, LYMEC, face un apel catre tinerii din Romania sa voteze la referendumul pentru demiterea lui Traian Basescu.

"Inca din luna ianuarie, cand au inceput protestele de strada impotriva presedintelui Traian Basescu si a PDL, LYMEC a urmarit cu atentie evenimentele din Romania si a exprimat dezacordul fata de abuzurile fortelor de ordine care au arestat tineri romani, membri ai LYMEC, in timp ce demonstrau pasnic.

LYMEC consider ca votul este cel mai important instrument democratic pe care cetatenii il au la indemana. Organizatia apreciaza sistemul constitutional din Romania care permite acestora sa se pronunte prin vot in privinta conflictelor de natura politca. De aceea, LYMEC incurajeaza electorii de orice varsta sa se prezinte la vot si sa isi exprime opinia cu privire la modul in care doresc sa fie condusa Romania in aceasta perioada dificila", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Organizatia isi exprima ingrijorarea in legatura cu apelurile la boicot lansate de PDL, aratand ca astfel se incalca valorile europene.

"Atitudinea politica a unor partide din tara dumneavoastra, de a recomanda oamenilor sa nu participe la un vot democratic, ridica numeroase semne de intrebare cu privire la modul in care acestea respecta valorile europene.

LYMEC se adreseaza tinerilor din Romania cu indemnul de a-si exprima prin vot opiniile cu privire la actiunile si comportamentul presedintelui Traian Basescu, pe data de 29 iulie.

Sustineti-va punctele de vedere! Alegeti pentru voi, e dreptul vostru!", se mai arata in documentul citat.

A.S.

Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Alianţa Dreapta Unită şi-a lansat vineri, 26 aprilie la Buzău, candidaţii pentru alegerile locale, vicepreşedintele USR Dan Barna formulând cu acest prilej o serie de critici la adresa...
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Gabriela Firea, candidatul PSD pentru Primăria Generală a Capitalei, reafirmă că nu are nicio vină în scandalul azilurilor, care a devenit anchetă penală. „Nu am de ce să plătesc eu...
#tineri liberali LYMEC vot, #vot referendum demitere Traian Basescu, #boicot referendum demitere Traian Basescu , #referendum demitere
Comentarii