Victor Ponta - "basist" sub acoperire (Opinii)

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Joi, 07 August 2014, ora 09:39
10786 citiri
Victor Ponta - "basist" sub acoperire (Opinii)

Traian Basescu a schimbat spectaculos strategia in raport cu Victor Ponta, demolandu-i singurul piedestal de care beneficia. Il dovedeste pe Victor Ponta un "basist" mascat.

Traian Basescu a iesit la televizor marti dupa-amiza anuntand ca de acum inainte va face dezvaluiri sistematice, pentru ca nu mai are nimic de pierdut in aceste ultime luni de mandat. Si a inceput sirul lor cu transperente referiri la CV-ul incomplet al unui candidat (cine sa fie oare? Palarie-ntr-un picior). A trecut apoi la slugarnicia lui Victor Ponta si la dezvaluirea felului in care l-a fraierit pe premier in privinta pactului de coabitare si a procurorului sef al DNA.

Presedintele a tinut sa puncteze ca Victor Ponta putea sa nu negocieze procurorii si sa impuna propriile variante. Si totusi a facut-o. Aceasta tusa ii poata crea imense probleme lui Victor Ponta, mai ales in propriul partid si in relatia cu Intactul care ii canta acum prohodul lui Dan Voiculescu cu cateva zile inainte de a fi condus, probabil, cel putin daca ne luam dupa condamnarea din prima instanta, pe ultimul drum al libertatii, pentru o perioada de timp.

Toti cei care au cazut si toti cei care vor cadea sub securea DNA vor avea un motiv sa il culpabilizeze pe Victor Ponta care a dat ceea ce putea sa nu dea. Eu nu cred ca putea. Nu cred ca cedarea DNA a fost consecinta geniului politic al lui Traian Basescu, ci a unui comandament extern caruia nici unul, nici celalalt nu i-au putut rezista.

Ceea ce si-au impartit ei a fost Parchetul General si DIICOT. DNA cred ca a fost deasupra negocierii interne.

Dar cu siguranta Victor Ponta nu se poate apara asa si imaginea de ansamblu este ca fata in fata cu Traian Basescu nu prea are replica. Dupa ce ai vazut scena MTO, ce sa zici? Ca nu-i asa?

Dar poate chiar mai usturatoare e dezvaluirea povestii cu lista lui Barroso, aceea care practic a provocat ratarea demiterii presedintelui. "Cand s-a dus la Barroso, omul acela ii citea, nici prin cap nu i-a dat sa-i dea lui foaia. Ponta a zis 'Dar dati-mi dl presedinte foaia, ca le fac pe toate'. Ponta a cerut si mai tarziu i-a venit scrisoare", a povestit Traian Basescu.

Basescu: Daca fac publice toate inregistrarile cu Ponta, o sa vedeti o sluga

Faptul ca "to do list" nici macar nu i-a fost inmanata lui Victor Ponta precum chelnerului, dupa cum acuza Crin Antonescu, ci Victor Ponta ar fi cerut-o cu spinarea indoita va da fiori reci tocmai electoratului antiBasescu.

Acela care oricum a inghitit greu renuntarea la cvorumul de 50% la referendum si ultima lista electorala, trimisa neamputata de Guvern la CCR, in preziua invalidarii referendumului.

Initial, replica lui Victor Ponta, ca Traian Basescu ar fi o epava, a trecut neobservata. Pe fond nu a infirmat nimic, iar faptul ca a stat ghiocel in fata unei "epave umane si politice" e o circumstanta agravanta.

Cum sa mai vii sa spui ca scapi tara de regimul Basescu, cand puteai sa scapi de DNA-ul "basist" si n-ai facut-o? Cand puteai sa duci la capat demiterea si n-ai facut-o cersind lista letala? Poate exista o dezamagire mai mare pentru electoratul "antibasist"?

Realizand probabil dimensiunea problemei, Victor Ponta a anuntat a doua zi ruperea pactului de coabitare, in incercarea de a iesi din capcana in care a intrat.

Ponta a renuntat la pactul de coabitare: Basescu e nebun de tot!

Prea tarziu si fara efecte. Nu mai poate Traian Basescu de ruperea acestui pact care oricum nu mai avea efecte. Iar miscarea brusca sugereaza panica omului lovit in plin.

Traian Basescu nu se mai straduieste sa dovedeasca ca dl Ponta este plagiator, mincinos, hot sau mai stiu eu ce. Traian Basescu dovedeste acum ca Victor Ponta nu e antibasist.

Lovitura vine exact pe tema de campanie in care Victor Ponta se asezase comod si care parea ca il va face presedinte - antibasismul. O tema ce nu avea nevoie nici de proiect, nici de argumente, nici de solutii, ci doar de mentinerea urii.

Si cat timp Traian Basescu il acredita pe Victor Ponta ca adversar, totul mergea de minune in favoarea candidatului PSD, pentru ca scena era integral acaparata, ceilalti actori complet eclipsati, iar jocul era exclusiv emotional.

Traian Basescu nu il mai acrediteaza insa pe Victor Ponta ca adversar. Il demasca drept aliat mascat, voluntar, ca in cazul listei lui Barroso, sau involuntar, in cazul DNA, pe alocuri ridicol. Dar in niciun caz adversar autentic.

De-abia aceasta se profileaza ca o imensa problema pentru Victor Ponta, singura care, intr-adevar, cred ca il poate pierde.

#Basescu Ponta coabitare, #Basescu Ponta procurori, #Ponta lista Barroso , #Victor Ponta