Băuturile pe care trebuie să le eviți daca vrei să scapi de burtă. Smoothie-urile, pe listă

Marti, 30 Ianuarie 2024, ora 22:51
4460 citiri
Băuturile pe care trebuie să le eviți daca vrei să scapi de burtă. Smoothie-urile, pe listă
Persoană care a slăbit FOTO Pixabay

Este excelent pentru sănătate să ai ca obiectiv să scapi de grăsimea abdominală, cu atât mai mult cu cât grăsimea viscerală este asociată cu mai multe consecințe negative asupra sănătății.

De exemplu, potrivit Școlii de Medicină de la Harvard, grăsimea viscerală din zona abdominală este legată de sănătate metabolică precară și un risc crescut de boli cronice, inclusiv boli de inimă și diabet. Mai mult, acest tip de grăsime abdominală este asociat cu un risc crescut de cancer la sân la femei. Vestea bună este că alegerea inteligentă a băuturilor poate contribui la eliminarea acelei grăsimi abdominale persistente odată pentru totdeauna.

Publicația eatthis.com a făcut o listă cu băuturile care îți sabotează obiectivele de pierdere în greutate.

Băuturile de Cafea amestecate

Delectarea cu băuturi delicioase de cafea amestecată poate părea inofensivă, dar zaharurile ascunse și caloriile goale contribuie la acumularea grăsimii abdominale. "Frappuccino-urile și lattes-urile zaharoase sunt modalități excelente de a te răsfăța după o zi grea din când în când, dar mulți oameni fac greșeala de a crede că aceste băuturi pot înlocui o ceașcă obișnuită de cafea," explică dieteticianul Destini Moody.

"În timp ce cafeaua neagră are în medie aproximativ cinci calorii per porție, un frappuccino conține aproximativ 380 de calorii. Acest lucru este mai mult decât o porție medie de cartofi prăjiți la McDonald's. Atât de mult zahăr și grăsime saturată nu îți vor face taliei niciun favor."

Băuturi răcoritoare

Băuturile răcoritoare sunt încărcate cu zahăr adăugat și calorii goale, făcându-le vinovate comune de acumularea grăsimii abdominale. Conținutul lor ridicat de zahăr poate, de asemenea, să cauzeze creșteri ale nivelului de insulină, ceea ce duce la stocarea grăsimii în zona abdominală. "Chiar dacă băuturile răcoritoare vin în diverse arome, ele sunt în esență carbogazoase, cu sirop de porumb cu conținut ridicat de fructoză," spune Moody. "Problema cu băuturile răcoritoare zaharoase este că cresc nivelul de zahăr din sânge, determinând astfel organismul să extragă apă din celulele sale pentru a o dilua. Acest lucru te face chiar mai însetat, ceea ce te poate determina să bei mai multă băutură răcoritoare, și înainte să-ți dai seama, ai consumat sute de calorii fără valoare nutritivă și poți câștiga rapid în greutate."

Suc de fructe

Chiar dacă sucul de fructe poate părea sănătos, adesea concentrează zahărul fără fibrele benefice prezente în fructele întregi. Acest lucru poate crește rapid nivelul de zahăr din sânge și poate sabota eforturile tale de a pierde grăsime abdominală. "Este înșelător să crezi că sucul de fructe te ajută să slăbești și să rămâi sănătos pentru că tot conține zahăr", explică Moody. "Fibra prezentă în fructele întregi, care te ajută să te simți sătul și să controlezi aportul caloric, lipsește din sucul de fructe și te poate determina să consumi o cantitate mare de zahăr și calorii într-un timp scurt. Acest lucru poate face mai dificilă pierderea grăsimii abdominale."

Berea

Caloriile în exces provenite din alcool pot contribui la acumularea grăsimii, în special în zona mijlocului. În plus, alcoolul conține șapte calorii pe gram, făcându-l nerecomandat dacă încerci să slăbești. Moody ne spune: "Berea conține grâu, ceea ce o face bogată în calorii. Alcoolul, în general, schimbă metabolismul într-un mod care determină organismul să stocheze caloriile sale sub formă de grăsime în zona mijlocului, de unde și termenul de "burtă de bere". Alcoolul este, de asemenea, inflamator, iar inflamația cronică este un factor principal în acumularea grăsimii viscerale."

Cocktailuri

Aceste amestecuri dense în calorii sunt bogate în zaharuri adăugate care pot crește în mod insidios aportul total de calorii, determinând acumularea grăsimii abdominale. "Cocktailurile conțin alcool, care este un mare dușman al pierderii în greutate. Cocktailurile au adesea adaosuri precum băuturi răcoritoare, suc de fructe și siropuri pentru a face spirtoasele mai plăcute. Cu toate acestea, combinarea acestor ingrediente calorice, bogate în zaharuri rafinate și inflamatorii, cu alcool creează propriul său cocktail: un cocktail pentru acumularea grăsimii viscerale," spune Moody.

Smoothie-uri

Smoothie-urile pot părea un element surprinzător pe această listă, dar cele cumpărate din magazin sau prea îndulcite conțin adesea mult mai multe calorii decât te-ai aștepta. Pline de zaharuri și adesea lipsite de fibre, aceste băuturi pot duce la scăderi de energie și creștere în greutate. "Smoothie-urile, chiar dacă pot fi pline de ingrediente sănătoase precum fructe și frunze verzi, pot fi, de asemenea, încărcate cu zahăr", spune Moody. "Acest lucru poate declanșa foamea mai devreme decât ar trebui și poate cauza supraalimentare mai târziu, ceea ce poate duce la acumularea grăsimii abdominale fără să-ți dai seama."

Băuturi energizante pentru sportivi

Băuturile energizante pentru sportivi sunt adesea bogate în zahăr și calorii. Cu excepția cazului în care te antrenezi regulat în activități fizice intense, aceste băuturi pot duce la un aport caloric excesiv și pot împiedica topirea grăsimii abdominale. "Sunt formulate în mod special pentru a furniza rapid atleților zahăr și electroliți pentru a le alimenta exercițiile fizice intense", explică Moody. "Cu toate acestea, mulți oameni cred în mod greșit că să le consume în timpul timpului lor liber este inofensiv. Chiar și dieteticienii sportivi nu recomandă sportivilor să le consume decât dacă fac exerciții fizice timp de mai mult de o oră, din cauza conținutului de zahăr. Chiar dacă aromele fructate și hidratante par delicioase, o astfel de băutură conține aproximativ 220 de calorii fără nutrienți, dar cu mult zahăr adăugat."

Milkshake-uri

Combinația dintre conținutul ridicat de zahăr și grăsimi saturate din milkshake-uri este unul dintre principalii vinovați în acumularea grăsimii abdominale. Moody spune: "Milkshake-urile sunt în mod tipic făcute cu înghețată integrală, care este încărcată cu grăsimi saturate. Nu doar că această combinație de zahăr și grăsime saturată poate crește riscul de boli de inimă, dar pot crește rapid stocarea grăsimii viscerale în corp."

Băuturi răcoritoare cu gheață

Chiar dacă pot fi un răsfăț revigorant, adesea sunt încărcate cu zaharuri adăugate care determină creșteri ale nivelului de insulină, conducând la acumularea grăsimii abdominale. "Sunt în esență gheață fin măcinată cu adăugarea de zahăr și culori artificiale", spune Moody. "Dacă ai lăsat vreodată una suficient de mult timp încât să se topească complet, tinde să arate ca un sirop într-un pahar de polistiren. "

Băuturi energizante

Cu conținutul lor ridicat de cafeină și zahăr, băuturile energizante pot oferi un impuls de energie temporar, dar cu prețul creșterii grăsimii abdominale. "Unele băuturi energizante conțin zahăr adăugat și calorii în exces, dar multe conțin îndulcitori artificiali. Îndulcitorii artificiali pot să păcălească organismul că primește zahăr când nu este așa. În consecință, acest lucru poate determina creierul să caute zahărul pe care îl aștepta, conducând astfel la supraalimentare și făcând mai dificilă pierderea grăsimii abdominale", spune Moody.

Cum să slăbești sănătos și rapid până de Paște
Cum să slăbești sănătos și rapid până de Paște
Kilogramele puse încet, încet în jurul taliei încep să te facă să privești cu furie la toaletele de petrecere din garderoba ta? Nu mai poți suporta încă o cheltuială în plus pentru a...
Slăbește sănătos cu ajutorul dietei cu suc de pătrunjel
Slăbește sănătos cu ajutorul dietei cu suc de pătrunjel
Fiind foarte bogat în vitamine și minerale și sărac în calorii, pătrunjelul este ideal pentru alimentația persoanelor care vor să scape de kilogramele în plus. Are, de asemenea,...
#burta, #grasime, #dieta, #renuntare, #bauturi, #lista , #dieta