De ce nu va mai candida senatorul PSD Catalin Voicu? Andronescu: Nu a mai vrut!

Vineri, 12 Octombrie 2012, ora 21:08
4231 citiri
De ce nu va mai candida senatorul PSD Catalin Voicu? Andronescu: Nu a mai vrut!
Foto: Ziare.com

Senatorul PSD Catalin Voicu nu va mai candida pentru un nou mandat de parlamentar, la alegerile din 9 decembrie, atat din cauza situatiei sale juridice, dar si pentru ca "nu a mai vrut".

Presedintele PSD Bucuresti, Ecaterina Andronescu, a precizat, pentru Ziare.com, ca senatorul social-democrat a ales sa nu mai candideze pentru un nou mandat.

"Nu a mai vrut sa candideze, nu si-a mai manifestat intentia de a candida. (...) Probabil ca asteapta si clarificarea situatiei sale", a afirmat Ecaterina Andronescu.

Aceasta a subliniat ca, in acest moment, nu se mai pune in discutie o eventuala candidatura a lui Catalin Voicu la alegerile parlamentare din 9 decembrie.

"Daca ar fi vrut sa candideze, probabil ca as fi stiut, ca presedinte al organizatiei de Bucuresti", a mai spus Ecaterina Andronescu.

Vanghelie l-a lasat din brate pe Catalin Voicu - Vezi cine se bate pentru colegiul 10

Consiliul de conducere al PSD Bucuresti a aprobat, joi seara, lista alfabetica cu cele 25 de nume care au sanse sa ocupe la parlamentare un colegiu de deputat sau de senator.

Vicepresedintele PSD Marian Vanghelie a declarat, joi, ca nu s-a stabilit inca cine va candida la Senat din partea USL in colegiul castigat in 2008 de Catalin Voicu, dar a dezvaluit cine sunt pretendentii.

Initial, Mircea Geoana a primit oferta de a candida in colegiul 10 din sectorul 5 al senatorului Voicu, insa s-a decis sa ramana in continuare senator de Dabuleni, urmand sa candideze in Dolj, ca independent sustinut de USL. Astfel, pentru fotoliul de senator lasat gol de Catalin Voicu se vor bate Florian Popa sau Catalin Croitoru (fost PDL), a anuntat Vanghelie.

PSD Bucuresti si-a aprobat candidatii - Catalin Voicu nu se afla pe lista

Candidatii PSD Bucuresti pentru Camera Deputatilor sunt: Antipa Larisa, Banicioiu Nicolae, Burcau Doina, Chirita Dumitru, Bogdan Diaconu, Gratiela Draghici, Ispas Gabriel, Mihailescu Bogdan, Oana Niculescu Mizil, Petrache Alin, Podasca Gabriela, Pop Georgian, Dan Mircea Popescu, Rodica Nassar, Spatariu Daniel, Tanasescu Tudor, Dan Tudorache, Tudorie Violeta si Vulpescu Ionut.

Titus Corlatean, Popa Florian, Mutu Gabriel, Juganaru Anne, Catalin Croitoru si Ecaterina Andronescu sunt numele aprobate pentru un colegiu de senator.

Senatorul PSD Catalin Voicu a fost arestat un an si jumatate intr-un dosar de coruptie si condamnat nedefinitiv la 5 ani de inchisoare in acelasi dosar. In varsta de 47 de ani, Voicu se afla la al doilea mandat de parlamentar, dupa cel de deputat, din perioada 2004-2008.

Citește și:
Haosul din jurul proiectului pentru desființarea pensiilor speciale. Eșecul poate duce la suspendarea fondurilor din PNRR
Haosul din jurul proiectului pentru desființarea pensiilor speciale. Eșecul poate duce la suspendarea fondurilor din PNRR
Eliminarea pensiilor speciale reprezintă un jalon de tip „red line” și ar putea duce la suspendarea fondurilor din PNRR. Cu toate astea, coaliția de guvernare a ratat deja un termen limită,...
DJ de nunți numit în Consiliul de Administrație al CFR. Anterior, Grindeanu a mai numit în instituție șefa unui salon de înfrumusețare și un veterinar
DJ de nunți numit în Consiliul de Administrație al CFR. Anterior, Grindeanu a mai numit în instituție șefa unui salon de înfrumusețare și un veterinar
Ministerul Transporturilor condus de social-democratul Sorin Grindeanu a anunțat că a încheiat rapoartele pentru selecția membrilor în Consiliile de Administrație a mai multor instituții,...