Prețul unui produs a crescut cu 600%: Lovitură pe piață, după ce o țară a interzis exporturile

Vineri, 15 Decembrie 2023, ora 01:46
14048 citiri
Prețul unui produs a crescut cu 600%: Lovitură pe piață, după ce o țară a interzis exporturile
Prețul unei legume, ceapa, a crescut cu 600% în Emiratele Arabe Unite FOTO / Health

Un fenomen s-a propagat în toată lumea, odată cu războaiele din Ucraina și Israel: criza alimentară, împreună cu creșterea neașteptată a prețurilor la anumite produse necesare în bucătărie. Astfel, după ce o țară asiatică, India, a interzis exporturile sale de ceapă, prețul acesteia din Emiratele Arabe Unite a explodat pur și simplu, cu 600%! Și în România prețul a urcat, dar nu atât de mult.

Emiratele Arabe Unite sunt martorii unei creșteri exponențiale a prețurilor la ceapă după ce India a anunțat o interdicție a exporturilor până în martie 2024, pentru a limita prețurile locale, potrivit Khaleej Times.

Directori din industria de retail din EAU spun că sunt în căutare de surse alternative pentru a achiziționa mărfurile, deoarece prețurile au crescut de șase ori pentru a satisface cererea.

Prăbușire a monedei unei țări din estul Mediteranei față de dolar: Minimum istoric, devalorizare cu 35%

Ashok Tulsiani, directorul grupului FMCG la Al Safeer, a confirmat că a existat un impact asupra exporturilor de ceapă, ducând la creșterea prețurilor cu amănuntul „de cel puțin șase ori”.

"Turcia, Iranul și China sunt alternative potențiale, dar în ceea ce privește cantitatea, calitatea și prețul, ceapa indiană este încă cea mai bună și cea mai mare parte a preferinței clienților. Orice altă țară nu justifică pe deplin cererea de ceapă indiană", a declarant Tulsiani.

După ce tarifele pentru ceapă au crescut la 70-80 Rs pe kg în New Delhi, Direcția Generală pentru Comerț Exterior din India (DGFT) a modificat politica de export de ceapă „de la liber la interzis până la 31 martie 2024”.

India este, de asemenea, un exportator major de ceapă către alte țări vecine din subcontinent și țările din Golf, ceea ce duce la creșterea prețurilor în acele țări din cauza interzicerii impuse de New Delhi.

Fuga miliardarilor ruși și americani din Elveția și Cayman: Noul paradis din deșert, un refugiu nou inedit

Kamal Vachani, director de grup și partener al Grupului Al Maya, a declarat că interzicerea cepei de către guvernul indian a determinat explorarea unor țări alternative pentru a satisface cererea de ceapă din Emiratele Arabe Unite.

„EAU și-au diversificat canalele de aprovizionare și au identificat câteva țări potențiale care să servească drept surse alternative pentru ceapă”, a spus el, adăugând că Egiptul este considerat un alt furnizor potențial de ceapă pe piața din Emiratele Arabe Unite, iar Turcia se prezintă ca o opțiune suplimentară. pentru aprovizionarea cu ceapă pentru a satisface cerințele pieței din Emiratele Arabe Unite.

„Ne extindem în mod activ rețelele de aprovizionare pentru a garanta o aprovizionare constantă cu ceapă pentru consumatorii din Emiratele Arabe Unite. Cu toate acestea, suntem dedicați menținerii stabilității pieței și satisfacerii cerințelor consumatorilor”, a adăugat el.

Și în România prețul cepei a crescut destul de mult, el variind între 3 și 10 lei pentru 1 kg de ceapa galbenă și între 6 și 10 lei pentru 1 kg de ceapa roșie. Seceta din acest an și lipsa depozitelor din țară, dar și dificultățile aprovizionării din străinătate și întreruperea lanțurilor de livrare au făcut ca prețul acestei legume să crească și la noi.

Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
O chitară a lui John Lennon, găsită în podul unei case, va fi scoasă la licitație. Așteptări mari în privința prețului cu care se va vinde VIDEO
O chitară a lui John Lennon, găsită în podul unei case, va fi scoasă la licitație. Așteptări mari în privința prețului cu care se va vinde VIDEO
O chitară acustică cu 12 corzi, pierdută până acum, care i-a aparţinut regretatului John Lennon, va fi scoasă la vânzare în luna mai, după ce a fost găsită recent în podul unei case...
#ceapa, #pret, #legume, #preturi alimente, #pret legume, #Emiratele Arabe Unite, #India, #preturi producatori, #preturi piata , #stiri externe