Cezar Preda acuza nesimtirea atacurilor din tabara Boc - Interviu

Miercuri, 04 Mai 2011, ora 23:23
4865 citiri
Cezar Preda acuza nesimtirea atacurilor din tabara Boc - Interviu
Foto: Ziarul Financiar

Presedintele PD-L Buzau, Cezar Preda, a lansat un atac dur la adresa unor membri ai taberei Boc, declarand ca aceia care spun ca Vasile Blaga face jocurile Opozitiei dau dovada de "nesimtire" si nu au argumente.

Totodata, el a precizat intr-un interviu acordat Ziare.com ca tabara Blaga nu e atacata fiindca nu e in Guvern si deci nu face afaceri "cu mamica, cu taticul, cu sotia, cu amanta".

In schimb, Preda considera ca tabara Boc s-a folosit de numele lui Traian Basescu si de banii Romaniei pentru a-i convinge pe membrii partidului sa-i voteze.

El a vorbit mai ales despre cei care au venit in partid abia cand acesta a ajuns la guvernare si care ar tine "cu dintii de putere si de resursele statului".

E adevarat ca se poarta negocieri intre tabara Boc si tabara Blaga pentru impartirea functiilor in partid, asa cum a scris presa de astazi?

Nu s-a purtat nicio negociere, poate numai in mintea unora din partid.

Ati fi, totusi, de acord cu o asemenea negociere?

Va spun sigur ca nu am purtat nicio negociere si nu vom purta nicio negociere. Voturile nu se negociaza, se castiga.

Dumneavoastra veti candida pentru functia de secretar general la congresul partidului?

Da, doresc sa fac acest lucru. Vasile Blaga mi-a cerut acest lucru si am facut exact ce mi-a cerut. Daca Vasile Blaga nu iese presedinte, eu sper sa iasa, pe mine nu ma intereseaza nicio functie in Biroul Permanent National.

De unde credeti ca apar asemenea informatii despre negocieri, sunt tensiuni in partid?

Dom'le, eu in fiecare zi vad o minune din asta. Chiar azi am vazut o scrisoare de-a lui Stoica, care sfatuieste el sa faca lumea pasi inapoi, generatia domniei sale. Nu stiu, ma infioara lipsa asta de argumente pentru a castiga voturi a taberei domnului Boc. Am vazut ca au avut nevoie de sprijinul presedintelui Romaniei, l-a dat, a spus ca numai pe ei ii sprijina.

Apoi, au fost si au spus ca vor curge bani si ca vor fi bani pentru toata lumea. S-au dus peste tot cu Guvernul si au spus ca au sustinerea a 30 de organizatii. Nu inteleg de unde scot temele astea de negocieri, de intelegeri. Eu zic sa isi vada fiecare de dezbaterea pe care trebuie sa o faca pe motiune, ne intalnim in data de 14, militantii si delegatii Partidului Democrat aleg si ne ducem acasa.

Credeti ca cei din tabara domnului Boc sunt speriati de recurg la asemenea atacuri?

Nu stiu, dar ma mira acuzatiile acelea cu jocul Opozitiei si al Guvernului, al mogulilor. Mi se pare atat de mare nesimtirea sa te iei de un coleg si sa-l acuzi ca s-a facut frate cu adversarul politic pentru ca adversarul politic nu ne ataca pe noi, ci ii ataca numai pe ei.

Pai pe cine sa atace, pe mine, care nu sunt in Guvern? Eu le dau in fiecare zi cate o dovada din asta ca fac afaceri cu mamica, cu taticul, cu sotia, cu amanta, cu nu mai stiu cine? De ce sa se ia de mine? Credeti ca pentru mine nu e la fel de dusman PSD-ul si adversar ca pentru ei? Lipsa asta de argumente mi se pare infioratoare.

E atat de mare nesimtirea unor astfel de acuzatii care nu au niciun argument. Noi ne-am vazut de treaba noastra, nu ne-am folosit de numele lui Traian Basescu, nici de banii Romaniei, nici de promisiuni catre militanti prin judete, ne-am folosit numai de un program politic pe care l-am promovat. Si tot noi suntem atacati?

Cine credeti ca e vinovatul principal pentru aceste atacuri?

Oameni care n-au argumente, care s-au catarat deodata in functii de ministri, care n-au trecut prin noroaie, oameni care au ajuns in Partidul Democrat Liberal odata cu puterea, care n-au cunoscut opozitia adevarata, nu stiu ce e aia 2000-2004 si li se pare ca trebuie sa tina cu dintii de puterea asta si de resursele statului, altfel nu imi imaginez cum poti sa arunci asemenea cuvinte si sa jignesti colegi.

Vorbiti aici si de doamna Udrea?

Nu, vorbesc de toti care au cunoscut politica romaneasca doar din postura de putere. Mercedesurile au aparut in Modrogan in 2005, pana atunci nu aveam nici Dacii. Pacat ca a murit cainele Vasile inainte de a-si scrie memoriile.

Credeti ca aceste tensiuni se vor linisti dupa Congres?

Nu stiu dom'le, habar n-am. Oameni care n-au niciun scrupul sa-i jigneasca pe altii in lipsa argumentelor, de la asemenea oameni te poti astepta la orice. Care e marele dezavantaj al echipei lui Vasile Blaga e ca toti sunt membri grei ai partidului care n-au cum sa plece nicaieri, vor sta si vor lupta cu partidul asta pana la capat. As fi curios din echipa domnului Boc daca ar fi 3-4 ani prin Opozitie cati ar mai ramane. Si istoria va arata, viitorul va arata cat de mare dreptate am avut sau nu.

Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a revenit cu precizări după ce a declarat că ”Buzăul nu e în Moldova”. Afirmația a fost făcută în legătură cu autostrada care va lega Moldova de...
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
#Cezar Preda nesimtire atacuri, #Cezar Preda tabara Boc, #Cezar Preda afaceri mamica , #PDL