Singurul aliment dulce excelent pentru inimă, previne cancerul: Conține o substanță din America de Sud ce se consumă zilnic

Marti, 27 Februarie 2024, ora 01:00
10566 citiri
Singurul aliment dulce excelent pentru inimă, previne cancerul: Conține o substanță din America de Sud ce se consumă zilnic
Din acest arbore din America de Sud se face un aliment benefic pentru sănătate FOTO: ebay

Experții de la Universitatea de Medicină Harvard din Massachusetts, Statele Unite au demonstrat că un singur aliment dulce, care conține o substanță specială ce provine din America De Sud, aduce mari beneficii pentru sănătate. Fiind bogată în antioxidanți și plină de nutrienți, ciocolata neagră cu un conținut de cel puțin 70% cacao este excelentă pentru menținerea unei inimi sănătoase, spun medicii americani.

Astfel, dacă este consumată în cantități mici zilnic, atunci ea aduce multe beneficii organismului uman, având un rol în prevenirea cancerului, în sănătatea inimii, dar și în îmbunătățirea funcției creierului.

Ciocolata neagră cu un conținut ridicat de cacao, o substanță provenită în special din America de Sud, conține fitonutrienți numiți flavonoide, niște substanțe vegetale care acționează ca antioxidanți, potrivit Every Day Health.

Operațiunea secretă Dead Hand a Moscovei: Atac nuclear automat, chiar dacă țara e distrusă VIDEO

”Trebuie spus că în cacao există mulți antioxidanți, mai mult decât conțin ceaiul verde sau vinul roșu. Cu cât vei mânca mai multă ciocolată neagră, cu atât vei primi mai mulți antioxidanți, dar trebuie să existe un echilibru între consumul de ciocolată neagră și obținerea de beneficii pentru sănătate”, a spus Toby Amidor, autor de cărți de bucate și expert în nutriție de la Food Network.

Universitatea de Medicină Harvard din Massachusetts, Statele Unite, recomandă alegerea unei ciocolate negre cu un conținut de cacao de 70% sau mai mult. Cele cu un procent mai mic de cacao au mai mult zahăr adăugat și grăsimi nesănătoase.

Cercetătorii afirmă că pentru a evita creșterea în greutate și a avea toate beneficiile ciocolatei negre, trebuie consumată o cantitate zilnică de maximum 1 uncie (28,3 grame). Asta înseamnă că dacă ați cumpărat o ciocolată neagră cu peste 70% cacao de 80 de grame, care are 10 pătrățele, atunci puteți mânca 3 pătrățele pe zi.

Un academician american descifrează mesajul înfricoșător al lui Putin: ”Te vom găsi oriunde în lume și te vom ucide”

Experții americani de la Universitatea Harvard din Massachusetts, Statele Unite, au enunțat care sunt principalele beneficii ale consumului de ciocolată neagră, cu un consum egal sau mai mare de 70% cacao.

Acestea sunt următoarele: ajută la prevenirea bolilor de inimă și la reducerea riscului de accident vascular cerebral, îmbunătățește cunoașterea și poate preveni pierdea memoriei și stimula pozitiv starea de spirit.

De asemenea, îmbunătățește nivelul zahărului din sânge, glicemia, și reduce riscul de a dezvolta diabet. Ciocolata neagră este bună și pentru intestin și ajută la scăderea în greutate. În plus, ajută la prevenirea cancerului, fiind de asemenea bună pentru piele. Poate duce la creșterea colesterolului bun și la reducerea colesterolului rău LDL.

Unele alimente produc o boală gravă, au descoperit medicii: Distrug mușchii și apoi moarte prematură

Experții americani spun că ciocolata neagra nu conține lapte. Este făcută din lichior de ciocolată sau substanțe solide de cacao, unt de cacao și zahăr. Ciocolata neagră conține, de obicei, între 50% și 90% cacao. Ciocolata cu lapte, după cum sugerează și numele, adaugă fie lapte condensat, fie substanțe solide din lapte acestor ingrediente.

Datorită concentrației mai mari de cacao, ciocolata neagră este plină de compuși care pot fi foarte buni pentru inima ta, cum ar fi flavonoidele. Flavonoidele sunt un tip de polifenoli, care sunt substanțe chimice care se găsesc în mod natural în plante. Acești compuși dau culoarea fructelor și legumelor, precum afinele și spanacul. Flavonoidele se găsesc și în vinul roșu și se găsesc în substanțele solide de cacao care formează ciocolata neagră.

Polifenolii au proprietăți antiinflamatorii și antioxidante. Antioxidanții protejează celulele de daunele cauzate de radicalii liberi - molecule instabile de oxigen care pot provoca boli și îmbătrânire prematură. Un alt antioxidant găsit atât în ciocolata neagră, cât și în vinul roșu este resveratrolul. Unele cercetări arată că resveratrolul poate reduce riscul de inflamație și cheaguri de sânge, reducând la rândul său riscul de boli de inimă.

Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Biroul Electoral Central a stabilit, vineri, 26 aprilie, măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând, între altele,...
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
#ciocolata neagra beneficii, #ciocolata neagra, #ciocolata neagra sanatate, #ciocolata neagra creier, #inima sanatoasa, #prevenire cancer, #cacao beneficii , #stiri externe