Podul Kerci, care leagă Crimeea de regiunea rusă Krasnodar, a fost avariat de drone în urma unui atac al trupelor speciale ucrainene FOTO VIDEO UPDATE

Luni, 17 Iulie 2023, ora 07:45
9537 citiri
Podul Kerci, care leagă Crimeea de regiunea rusă Krasnodar, a fost avariat de drone în urma unui atac al trupelor speciale ucrainene FOTO VIDEO UPDATE
Podul Kerci din Crimeea FOTO / Twitter Filip Horký

Un incident a avut loc pe un pod important care leagă Crimeea de regiunea rusă Krasnodar, circulaţia a fost oprită. O persoană a murit și cel puțin două sunt rănite.

UPDATE 8.52 Ministerul Transporturilor al Federației Ruse asigură că pilonii Podului Crimeea nu au fost distruși, în schimb, doar suprafața drumului de pe traveele podului este aparent deteriorată, informează agenția „TASS” citând serviciul de presă al Ministerului Transporturilor al Federației Ruse

„Ministerul Transporturilor al Federației Ruse nu a confirmat informațiile despre deteriorarea stâlpilor Podului Crimeea. Există daune la suprafața drumului pe travele structurii de pe partea Crimeea”, susține ministerul rus care precizează că în prezent se desfășoară o inspecție a stării podului.

Canalul rusesc Grey Zone și publicația ucraineană Obozrevatel susțin că s-au raportat două lovituri pe pod la ora 03:04 (0004 GMT) și 03:20.

UPDATE 8.48 Atacul de noapte asupra podului din Crimeea a fost o operațiune specială a serviciilor secrete ucrainene SBU și a Marinei, au informat surse din SBU citate de cotidianul ucraienan Pravda.

„SBU și Forțele Navale ale Ucrainei sunt implicate în bombardarea pe timp de noapte a podului Crimeea”, care a fost atacat cu drone de suprafață.

Interlocutorul publicației a precizat că a fost greu să se ajungă pe pod, dar până la urmă a fost posibil.

Seghei Aksionov, așa-zisul „șef” al Crimeei ocupată de Federația Rusă, a declarat că pe podul din Crimeea a avut loc un „eveniment extraordinar”, motiv pentru care traficul pe pod a fost oprit. Canalele rusești TG informează că o treaptă „a căzut” pe pod.

„Traficul este oprit pe podul Crimeea: a avut loc un eveniment de urgență în zona pilonului 145 din regiunea Krasnodar. Agențiile de aplicare a legii și toate serviciile relevante funcționează. Am vorbit cu ministrul transporturilor al Federației Ruse Vitali Saveliev, se iau măsuri pentru restabilirea situației. Menținem legătura cu colegii din Regiunea Krasnodar”, a scris Aksionov pe canalul său de Telegram.

În același timp, canalul TG „Baza” scrie că o treaptă a Podului Crimeea a căzut, iar cel puțin 2 persoane au murit și încă una a fost rănită.

Anterior, șeful SBU, Vasil Maliuk, a declarat că podul este o țintă perfect legitimă pentru Ucraina și a promis că va dezvălui detaliile operațiunilor speciale unice de după victorie.

Știre inițială

"Circulaţia a fost întreruptă pe podul Crimeei. O situaţie de urgenţă s-a produs în zona pilonului 145 din regiunea Krasnodar, situată în sud-vestul Rusiei”, a indicat Serghei Aksionov pe Telegram, fără a preciza natura incidentului.

"Forţele de ordine şi toate serviciile competente examinează situaţia", a adăugat el, cerând conducătorilor auto să aleagă o rută alternativă.

Un centru de coordonare a fost înfiinţat în cadrul unui minister din Crimeea, a informat agenţia de presă rusă TASS, citând autorităţile locale.

Serghei Aksyonov, guvernator instalat de Rusia, a declarat că situaţia de urgenţă a avut loc la pilonul 145 al podului care leagă peninsula Crimeea de regiunea rusă Krasnodar. El nu a oferit alte detalii. The Guardian notează că o fată a fost rănită, iar părinţii ei au murit. Fata va fi transportată în regiunea rusă Krasnodar cu o ambulanţă aeriană, arată news.ro.

Agenţia de ştiri RBC-Ucraina a relatat că s-au auzit explozii pe pod.

Crimeea a fost anexată de Rusia în 2014, dar este recunoscută la nivel internaţional ca parte a Ucrainei.

Cele câteva poduri care leagă peninsula de sudul ocupat al Ucrainei sunt esenţiale pentru desfăşurarea de operaţiuni militare de către Moscova.

UE critică Kremlinul că a preluat sub ”conducere temporară” filialele unor companii italiene și germane din Rusia
UE critică Kremlinul că a preluat sub ”conducere temporară” filialele unor companii italiene și germane din Rusia
Uniunea Europeană a criticat Rusia sâmbătă, 27 aprilie, pentru că a pus filialele unei companii italiene şi ale unei companii germane sub ”conducerea temporară externă” a unei...
Rușii au arestat un jurnalist care realizase videoclipuri pentru echipa lui Navalnîi
Rușii au arestat un jurnalist care realizase videoclipuri pentru echipa lui Navalnîi
Un jurnalist rus care colaborează cu mai multe instituţii de presă a fost plasat în arest preventiv pentru "extremism" pentru că a participat la realizarea unor videoclipuri pentru canalul de...
#circulatie, #pod kerci, #Crimeea, #Rusia, #urgenta , #Razboi Ucraina