Clotilde Armand, reproșuri aduse consilierilor PNL și PSD: ”Nu au votat pentru recuperarea prejudiciului de 50 de milioane de euro cauzat de Romprest”

Miercuri, 04 August 2021, ora 10:12
4283 citiri
Clotilde Armand, reproșuri aduse consilierilor PNL și PSD: ”Nu au votat pentru recuperarea prejudiciului de 50 de milioane de euro cauzat de Romprest”
Continuă conflictul cu reprezentanții PNL si PSD din consiliu FOTO Facebook / Clotilde Armand

Preluarea administrării parcurilor Cişmigiu şi Herăstrău pentru a putea fi restaurate nu a fost votată de consilierii PNL si PSD. Acest fapt este subliniat de Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, menţionând:"Nu au votat pentru recuperarea prejudiciului în valoare de 50 de milioane de euro cauzat de Compania Romprest, prejudiciu constatat într-un proces verbal şi asumat chiar dl. premier Florin Cîţu".

Clotilde Armand a arătat, miercuri, că între proiectele aprobate în şedinţa Consiliului Local se numără deschiderea curţilor şcolilor pentru practicarea activităţilor sportive pentru toţi locuitorii Sectorului 1.

"A fost votat regulamentul prin care Primăria va face curăţenie pe terenurile virane proprietate privată, transformate în depozite ilegale, pe cheltuiala proprietarilor; A fost aprobat regulamentul privind implicarea publicului în elaborarea sau revizuirea planurilor de urbanism sau de amenajare a teritoriului Sectorului 1; Construim un spaţiu pentru desfăşurarea unor activităţi cu caracter social/ asistenţă social pentru persoanele cu dizabilităţi; Cerem Consiliului General al Municipiului Bucureşti să administrăm parcarea de sub pasajul Basarab, în vederea derulării de lucrări de mentenanţă şi întreţinere", a enumerat Armand, într-o postare pe Facebook.

Primarul Sectorului 1 a adăugat că alte proiecte importante n-au fost votate de consilierii PNL şi PSD: preluarea administrării parcurilor Cişmigiu şi Herăstrău pentru a putea fi restaurate; reluarea în administrare a bulevardului Ion Mihalache şi a Căii Griviţei, în vederea reabilitării şi modernizării, esenţiale în proiectul de modernizare a mai multor pieţe din zonă.

"Au respins o cerere a ADP pentru a angaja avocaţi care să apere interesele la DNA şi instanţă - într-o anchetă care vizează contracte umflate cu panseluţe şi gărduleţe încheiate de fosta administraţie; Nu au votat pentru recuperarea prejudiciului în valoare de 50 de milioane de euro cauzat de Compania Romprest, prejudiciu constatat într-un proces verbal şi ausmat chiar dl. premier Florin Cîţu prin direcţia de control a Ministerului de Finanţe", a susţinut Clotilde Armand.

Starea de alertă a fost declarată în sectorul 1 pentru 30 de zile, în 24 iulie.

#Clotilde Armand, #conflict, #consilieri, #PSD, #PNL , #stiri Clotilde Armand