Clotilde Armand a depus o noua contestatie la Biroul Electoral al Sectorului 1

Joi, 09 Iunie 2016, ora 21:18
3472 citiri
Clotilde Armand a depus o noua contestatie la Biroul Electoral al Sectorului 1

Candidata USB la Primaria Sectorului 1, Clotilde Armand, a anuntat ca a depus o noua contestatie la Biroul Electoral al Sectorului 1.

Este vorba despre un document de 11 pagini, in care afirma ca un primar ales cu 10% din votantii inscrisi pe liste nu poate fi reprezentativ.

"Am depus o noua contestatie la biroul electoral de sector, cu cerere de interventie in interes propriu si exceptie de neconstitutionalitate. In rezumat, un primar ales cu 10% din votantii inscrisi pe liste nu poate fi reprezentativ. De la inceput USB s-a pronuntat impotriva legii alegerilor locale intr-un singur tur", a anuntat Clotilde Armand pe Facebook.

Armand reclama faptul ca, in eventualitatea validarii mandatului contracandidatului sau de la PSD, Dan Tudorache, acesta va avea o reprezentativitate foarte redusa.

"Noi luptam pentru reprezentativitate. Nu ne convine ca o mana de oameni confisca puterea cu anumite legi, cu reprezentantii lor in birourile electorale unde sunt doar reprezentanti ai partidelor politice. Aceasta este una dintre metodele prin care vom actiona si in viitor astfel incat clasa politica sa ne reprezinte", a afirmat Clotilde Armand pe reteaua sociala, unde este postat si un mesaj video.

Presedintele USB, Nicusor Dan, a anuntat, miercuri, ca va cere Autoritatii Electorale Permanente sa permite accesul la sacii cu buletine de vot pentru a putea fi verificat modul in care au fost numarate voturile pentru Clotilde Armand, candidata partidului la Primaria Sectorului 1.

Uniunea Salvati Bucurestiul continua demersurile in justitie pentru a obtine renumararea voturilor in 18 sectii de votare din sectorul 1, dupa ce, marti, Biroul Electoral de Circumscriptie a respins renumararea voturilor. "Vom cere judecatorilor de la Judecatoria Sectorului 1 sa dispuna renumararea voturilor", a spus Nicusor Dan.

Acesta sustine ca USB nu cere un lucru extraordinar, el amintind ca si la ultimele alegeri prezidentiale din SUA s-a dispus renumararea voturilor din statul California. "Nimeni n-a spus ca-i o problema de democratie in Statele Unite", a spus liderul USB.

Miercuri seara, Armand, pe care exit-poll-urile o dadusera castigatoare imediat dupa alegerile de duminica, a declarat si ea, la un post de televiziune, ca USB nu capituleaza.

A.S.

Citeste si:
Cum a devenit obez aparatul bugetar din România: „Fiecare ministru și-a adus oameni de care nu te poți atinge”
Cum a devenit obez aparatul bugetar din România: „Fiecare ministru și-a adus oameni de care nu te poți atinge”
În contextul în care România se apropie din ce în ce mai mult către o criză economică, numărul angajaților la stat crește de la lună la lună. Totodată, deși premierul Nicolae Ciucă a...
Șansele ca PNL să cedeze în favoarea impozitului progresiv. Consultant politic: ”Este aceeași meteahnă a lui Liviu Dragnea”
Șansele ca PNL să cedeze în favoarea impozitului progresiv. Consultant politic: ”Este aceeași meteahnă a lui Liviu Dragnea”
Impozitul progresiv este noul măr al discordiei în coaliția de guvernare, o idee susținută de tabăra PSD, dar criticată de tabăra PNL. De când a fost vehiculată ideea, politicienii...