Replica unui lider PNL după ce Ciolacu a susținut că va demisiona din funcția de premier dacă se rupe coaliția: ”Nu va mai fi nici preşedintele PSD”

Duminica, 19 Noiembrie 2023, ora 22:30
2757 citiri
Replica unui lider PNL după ce Ciolacu a susținut că va demisiona din funcția de premier dacă se rupe coaliția: ”Nu va mai fi nici preşedintele PSD”
Dan Motreanu FOTO Facebook

Prim-vicepreşedintele PNL Dan Motreanu a vorbit duminică, 19 noiembrie, despre coaliția PSD-PNL, subliniind că, deși mai există neînțelegeri, cele două partide trebuie să dea stabilitate ţării.

”Eu ştiu că această coaliţie este formată între PNL şi PSD, nu între Nicu şi Marcel. Şi, dacă PSD-ul acţionează doar prin raţionamentul şi vocea preşedintelui de partid, în Partidul Naţional Liberal există o altă cultură organizaţională şi suntem o echipă, suntem aleşi de un congres şi la aceste discuţii, potrivit mandatului pe care l-am primit din partea partidului, vom merge toţi cei care suntem în măsură să reprezentăm Partidul Naţional Liberal. Deci, Partidul Naţional Liberal va merge cu echipa completă din preşedinte, patru prim-vicepreşedinţi şi secretar general”, a declarat duminică seară, Dan Motreanu, la Digi 24.

Întrebat despre disputa dintre Rareş Bogdan şi Marcel Ciolacu, Dan Motreanu a afirmat: ”Evident că, într-o coaliţie, şi mai ales într-o coaliţie între noi şi PSD, care nici măcar nu am candidat împreună pe un proiect politic, e din ce în ce mai greu să guvernăm împreună, pentru că ne despart foarte multe lucruri şi evident că Partidul Naţional Liberal a candidat cu un alt program de guvernare, are o altă structură a electoratului şi încearcă să îşi apere propriul electoral şi propriile principii şi viziuni politici şi de guvernare (...) Există foarte multe neînţelegeri la nivelul celor două partide, dar treptat s-au amonizat, pentru că, şi contextul internaţional şi contextul intern impune o stabilitate în acest moment”, a mai afirmat prim-vicepreşedintele liberal.

Potrivit lui Motreanu, ”s-a ajuns la conflict, vor mai fi conflicte în perioada următoare”.

”E clar că Partidul Naţional Liberal are propriile proiecte politice şi va ţine ca ele să fie implementat. Trebuie făcute concesii de ambele părţi (...) Suntem într-o conjunctură destul de complicată şi în acest moment nu există o altă posibilitate de guvernare, este nevoie de stabilitate (...) dar asta nu înseamnă că nu sunt discuţii, că sunt mai ample, că sunt mai puţin ample. Există şi vor exista discuţii”, a adăugat Motreanu.

Întrebat despre afirmaţia premierului Marcel Ciolacu potrivit căreia îşi va depune mandatul dacă PNL iese de la guvernare, Motreanu a declarat: ”Da, dar este şi o obligaţie, pentru că este o schimbare a configuraţiei politice a guvernului. (...) Nu ştiu dacă îl avantajează acest lucru pe domnul Ciolacu pentru că, în momentul în care îşi va depune mandatul, cred că nu va mai fi nici preşedintele PSD”.

Declarațiile lui Ciolacu

Recent, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a reacționat la amenințările cu ruperea coaliției făcute de prim-vicepreşedintelui PNL Rareş Bogdan, spunând că acesta este ”un mitocan”. Ciolacu a declarat că nu se va rupe coaliția, afirmând că, dacă acest lucru se va întâmpla totuși, își va depunde mandatul de premier. ”E o construcţie politică. În momentul în care unul dintre parteneri a ieşit de la guvernare, e normal ca primul-ministru să ducă mandatul preşedintelui. Ne întoarcem la români, românii au întotdeauna dreptate şi am terminat discuţiile. Nu suntem nici primul, nici ultimul stat care are alegeri anticipate”, a afirmat Ciolacu.

”Îi cerem public demisia!”. Reacție la declarația hazardată a lui Marcel Ciolacu: ”Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți”
”Îi cerem public demisia!”. Reacție la declarația hazardată a lui Marcel Ciolacu: ”Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi, 25 aprilie, într-o conferință de presă la Timișoara că ”Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți”. Afirmația...
Ciolacu susține că există bani pentru toate creșterile salariale, în anul celor două majorări de pensii: "Câteodată mă ia şi pe mine ameţeala" VIDEO
Ciolacu susține că există bani pentru toate creșterile salariale, în anul celor două majorări de pensii: "Câteodată mă ia şi pe mine ameţeala" VIDEO
După publicarea unui memorandum care subliniază mai multe lipsuri pentru plata salariilor în acest an, premierul Marcel Ciolacu a negat că ar fi vreo problemă și a ținut să dea asigurări...
#coalitie psd pnl, #rupere coalitie guvernare, #Dan Motreanu PNL, #demisie, #Marcel Ciolacu premier , #PSD