Antonescu: Am cautat prietenia lui Ponta. Este o catastrofa sa fii premier si sa spui ca esti victima unui abuz al justitiei (Video)

Miercuri, 26 August 2015, ora 23:21
9822 citiri
Antonescu: Am cautat prietenia lui Ponta. Este o catastrofa sa fii premier si sa spui ca esti victima unui abuz al justitiei (Video)
Foto: captura Realitatea TV

Fostul presedinte al PNL, Crin Antonescu, a vorbit, miercuri seara, despre momentele in care a incercat sa creeze o relatie de prietenie cu Victor Ponta, pe vremea cand aveau un scop politic comun, dar l-a si criticat pe premier pentru reactiile pe care le-a avut dupa miscarile justitiei din cadrul dosarului Turceni-Rovinari.

"Intre mine si Ponta sunt si erau foarte multe diferente. Diferenta de varsta semnificativa. Atunci cand Ponta spune ce spune pe acest subiect (al prieteniei dintre ei - n.red.) nu ma grabesc sa-l condamn, dar a existat si speranta, si o anumita comunicare. Am vrut sa fiu prieten cu Ponta in sensul de care vorbim ca altfel nu se putea face. Nu era simplu.

Nu ne bateam cu Traian Basescu, ci cu o grupare de forta care l-a facut posibil pe Traian Basescu, acestia nu erau numai langa Traian Basescu, multi erau langa noi. Aceasta era marea provocare pe care eu cu Ponta o aveam. Am cautat prietenia lui Ponta", a declarat Crin Antonescu la Realitatea TV.

In tot ceea ce s-a intamplat in perioada asocierii politice cu Victor Ponta, Crin Antonescu a precizat ca nu are nimic sa isi reproseze.

"Nu imi reprosez absolut nimic, am fost perfect onest de la inceput pana la sfarsit. Ideea acestei prietenii am cautat-o ca era necesara", a punctat acesta.

Intrebat daca se poate discuta despre un destin tragic al lui Victor Ponta, fostul lider liberal a spus foarte clar ca in acesti termeni se poate vorbi despre Corneliu Coposu.

"La Coposu e vorba de destin tragic, nu la Ponta. Coposu a murit injurat. Ponta s-ar putea sa nu-si fi dorit mai mult decat ceea ce deja are. Destinul mai dureros e al comunitatii, in continuare in criza de lideri", a mai spus Antonescu.

Crin Antonescu: Victor Ponta a inceput sa se fofileze

"Nu pot spune ca am avut o prietenie cu Iohannis"

Discutand despre relatiile de prietenie cu oamenii din politica, Antonescu a precizat ca nu poate spune ca intre el si Klaus Iohannis a existat o astfel de legatura.

"Nu pot spune ca am avut o prietenie cu Klaus Iohannis. A fost un spatiu foarte larg, un loc de ipoteza foarte larg. Fiecare isi asuma. Nimeni nu e de vina de ceea ce crede sau isi imagineaza un altul despre sine. In politica relatiile sunt de tip contractual, pragmatic. Nu e bine sa ceri mai mult", a preciat fostul liderl al liberarilor.

"Nimeni nu dispretuieste omul sarac mai mult ca PSD"

Declarandu-se in mod clar un om de dreapta, Crin Antonescu a facut o gluma, spunand ca in Romania nu exista oameni de stanga, cu exceptia jurnalistului Costi Rogozanu.

"Noi nu avem stanga. In Romania este un singur om care profeseaza idei de stanga: Costi Rogozanu. Eu sunt un om de dreapta. Insa Costi Rogozanu este un om care cu argumente, cu cultura face o pledoarie de stanga. Nu am auzit niciodata de la PSD, cu Iliescu, cu Geoana. PSD nu are nimic cu stanga, doar ia voturile de la stanga. Nimeni nu dispretuieste omul sarac mai mult ca PSD. Noi am luptat pentru voturi. Bob cu bob. PSD-ul niciodata nu a facut niciodata. De aia nu inteleg de ce vrea PNL primari din prima", a mai spus Crin Antonescu.

Antonescu critica PNL: Nu arata bine. Scena politica nu arata bine. Arata mai rau ca niciodata

"Traian Basescu ramane un model de reusita"

Antonescu a discutat si despre fostul sau adversar politic, Traian Basescu, despre care spune ca reprezinta un model de reusita.

"Chiar daca a terminat-o rau in sensul ca foarte multa lume l-a antipatipatizat, foarte multe lucruri care erau cusute cu ata alba s-au desfacut, Traian Basescu a ramas un model de reusita. Multi spun ca uite s-a descurcat, a reusit sa castige doua mandate", a punctat Antonescu.

Quarterly Report - Editia 4

Nicușor Dan nu exclude o confruntare cu principalul contracandidat. Pentru a afla cine e, va face propriul sondaj
Nicușor Dan nu exclude o confruntare cu principalul contracandidat. Pentru a afla cine e, va face propriul sondaj
Înaintea alegerilor pentru Primăria Capitalei, edilul Nicușor Dan a declarat că nu exclude o dezbatere față în față cu al doilea clasat în sondaje. Asta după ce Gabriela Firea și...
De ce nu se mai fac dezbateri televizate ca pe vremuri și cât de mult pot influența soarta alegerilor: ”E doar un dialog al surzilor de la distanță”
De ce nu se mai fac dezbateri televizate ca pe vremuri și cât de mult pot influența soarta alegerilor: ”E doar un dialog al surzilor de la distanță”
Dezbaterea electorală dintre candidați, atât la alegerile locale, cât și la cele prezidențiale, pare să fi dispărut în ultimii ani. În 2019 nu a existat o dezbatere între Viorica...
#Antonescu prietenie Ponta, #Antonescu comparat Ponta Coposu, #Antonescu prietenie Victor Ponta , #senator PNL