Opozitia a dat foc la tara (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Marti, 17 Ianuarie 2012, ora 23:20
3874 citiri
Opozitia a dat foc la tara (Opinii)
Foto:arhiva

Problema e ca la 112 nu raspunde nimeni. Nu avem un Raed Arafat care sa vina sa ne salveze, nu exista nicio solutie miraculoasa si ar trebui sa ne luam gandul de la oamenii provindetiali care sa ne mantuiasca.

Doar triburile primitive mai cred in puterea vraciului si a samanului care vindeca sufletul. In epoca statului modern, institutiile, legile si spiritul unei natiuni sunt elementele care ridica sau coboara nivelul de trai, nu un individ sau altul - indiferent cine ar fi el.

USL e gata sa guverneze. Crin Antonescu si Victor Ponta s-au intors din concediu si s-au trezit in mijlocul revolutiei transmisa in direct pe posturile de stiri. In prima faza, i-a luat prin surprindere pana si pe ei, invatati sa strige zi de zi "Jos Basescu!" Apoi, cand s-au dezmeticit cu pleasca peste capul lor, au spus ca se alatura protestatarilor. Crin. Ponta ar mai sta putin pe la Bruxelles, pe la Monte Carolo si pe la raliuri.

Pana la urma s-au inteles - Guvernul trebuie sa isi dea demisia si alegerile sa fie organizate anticipat. Daca s-ar putea, tot comasate, dar anticipate. Boc sa plece, Basescu si el sa plece si, in general, daca s-ar putea, de maine USL sa treaca la butoane. La inceput, sunt hazlii. Dupa ce ii asculti mai bine pe protestatarii din intreaga tara, nici macar amuzanti nu mai sunt.

Ascultandu-i pe cei doi veseli conducatori de oaste a Opozitiei, imi dau seama ca ei si acum refuza sa-i auda cu adevarat pe oamenii aia din strada. Multi, putini, oricati ar fi ei - totusi spun ceva. Iar daca USL a inteles ca ii invita la putere, asa ca pe niste panselute pe care le plantezi in cinci minute in gradina, inseamna ca degeaba au mai iesit oamenii aia in strada.

Furia lor este indreptata, intr-adevar, in primul rand catre Traian Basescu. Abia apoi spre restul liderilor acestui regim, insa din sloganurile lor strabate limpede lehamitea si greata fata de intreaga clasa politica. Din frustrarile manifestantilor, asa amestecati si pestriti cum sunt ei, de la golanii de dupa bloc si huliganii de pe stadioane pana la studentii, inginerii si pensionarii onorabili, razbate un singur mesaj limpede pentru intreaga clasa politica - treziti-va!

Treziti-va si conectati-va la realitate. Lasati dracului demagogia si populismul deoparte, si unii, si ceilalti, si fiti responsabili in interesul nostru al tuturor, nu doar al vostru personal si al grupurilor de mafioti cu care veniti in spate fiecare dupa ce castigati alegerile. O da, stiti cu totii teoria. Cei mai abili in a vinde iluziile poporului si a mesteri cuvinte goale au castigat alegeri dupa alegeri.

Proba de foc au picat-o toti pana acum - cand s-au vazut in fata borcanului, si-au bagat mainile pana la coate dupa miere. Mandat dupa mandat, partid dupa partid. Ultima lovitura - Traian Basescu - a umplut paharul si l-a facut sa dea pe afara. Daca nu se vor reinventa, daca nu vor dovedi ca sunt altfel, intreaga clasa politica de la noi are din acest moment o mare problema - ii va fi imposibil sa guverneze in liniste, indiferent de cum se va numi partidul sau alianta care se va afla la putere.

Pentru ca paharul este deja prea plin si va da de acum in permanenta pe afara. In sensul asta, tara a luat deja foc. Iar daca Opozitia vrea sa o conduca incepand de maine, in regim de urgenta, ar trebui sa se gandeasca de doua ori ce inseamna asta.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#USL alegeri 2012, #Crin Antonescu PNL, #Victor Ponta PSD, #alegeri comasate , #USL