CTP nu-l iartă pe Putin: "Fenomenală seria divergentă de minciuni kaghebiste"

Vineri, 29 Martie 2024, ora 12:38
5677 citiri
CTP nu-l iartă pe Putin: "Fenomenală seria divergentă de minciuni kaghebiste"
Cristian Tudor Popescu FOTO Facebook

Masacrul de la Moscova, în urma căruia au murit peste 140 de oameni și au fost răniți peste 205, este marcat, în opinia lui Cristian Tudor Popescu, de o serie de minciuni catalogate ca fiind kagebiste.

Jurnalistul scrie că FSB fusese avertizat de SUA că urmează un atentat islamic în loc public și că atacul reflectă incapacitatea KGB de a stăpâni situația în Rusia.

"Fenomenală seria divergentă de minciuni kaghebiste ale lui Putin în urma măcelului de lângă Moscova. Statele Unite preveniseră FSB că se pregătește un atentat islamist în loc public, cu lume multă. Kremlinul urinează balistic pe avertisment: „E o diversiune. Noi nu credem decât în informațiile noastre”. Atentatul se produce, oribil, morții sunt peste sută, dar FSB ține secret numărul exact, ca să facă și ei ceva. SUA precizează că „Potrivit informațiilor de care dispunem în acest moment, Ucraina nu este implicată în atentat”.

Rusia urlă din toți propagandăii: „Ce vrea să ascundă Vașînton?”. Putin zice, fără urmă de dovadă, că cei 4 ucigași fugeau în Ucraina, unde-i aștepta „o fereastră”, ca să treacă granița. Cel mai apropiat complice al lui Putin, Lukașenko, îndrăznește să-i dea peste nas: „Noi știm că voiau să treacă în Belarus, dar au văzut ce bine păzită e frontiera noastră și s-au îndreptat spre Ucraina”. Spre Ucraina, ca să ce? Cum să treacă prin trupele rusești masate pe toată granița de est ruso-ucraineană?

Cei 4 sunt din Tadjikistan, stat rezervă de cadre ISIS, ISIS revendică de două ori atentatul, sus și tare. Putin zice că spionii Ucrainei, SUA și UE s-au aliniat în spatele ISIS, ca să destabilizeze Rusia. Vă dați seama cam ce călcat pe picioare ar fi, între serviciile secrete din 27 de state UE, America și Ucraina?

Putin împinge din răsputeri vina pe toată lumea liberă, pentru că nu vrea să se audă întrebarea dărâmătoare: cum a fost posibil ca marele KGB să nu prevadă atacul, să nu-l poată stopa, să-i scape toți killerii ISIS, pe care a reușit să-i prindă hăt, la 400 km de Moscova? Oare pentru că răspunsul n-ar mai presupune nicio înghesuială, fiind un sigur serviciu „în spate”, ba chiar în față – inși în blugi și geacă albastră, arătând toți la fel, care îi împiedicau pe spectatori să fugă din sală? KGB are de ales: ori sunt impotenți, ori ei sunt criminalii.

În ce mă privește, rămân la aceeași întrebare: ce sunt mai dezgustătoare, atrocitățile sau balivernele lui Putin?", a scris CTP pe facebook.

CTP, încântat de noua stea a tenisului românesc: "Are față de jucătoare de top!"
CTP, încântat de noua stea a tenisului românesc: "Are față de jucătoare de top!"
Jaqueline Cristian, locul 73 WTA, s-a calificat, vineri, în turul trei al turneului de categorie WTA 1000 Mutua Madrid Open. Cristian a trecut în turul doi de favorita 22, sportiva cehă...
Minele din Donbas au fost falimentate de ruși. Angajații sunt trimiși cu forța pe front să lupte împotriva Ucrainei
Minele din Donbas au fost falimentate de ruși. Angajații sunt trimiși cu forța pe front să lupte împotriva Ucrainei
Ocupanţii ruşi au constatat că aproape 100 din cele 114 mine existente în estul Ucrainei sunt neprofitabile şi au mobilizat forţat bărbații angajați, declară șeful administrației...
#ctp, #KGB, #putin, #Rusia, #minciuni, #masacru, #FSB , #stiri internationale