Ziare.com

Povestea incredibila a celor 266 de zile in care Ciolos a incercat sa isi inregistreze un partid si nu a reusit

de Ionel Stoica, Redactor-sef adjunct Ziare.com
Duminica, 16 Decembrie 2018, ora 15:10

   

Povestea incredibila a celor 266 de zile in care Ciolos a incercat sa isi inregistreze un partid si nu a reusit
Dacian Ciolos a anuntat, sambata, ca are un partid cu care va candida in alegeri, altul decat Miscarea Romania Impreuna (MRI), pe care il anuntase in martie 2018.

Este vorba de Partidul Libertatii, Unitatii si Solidaritatii (PLUS), un partid a carui infiintare a fost realizata cu ajutorul unor colegi de-ai lui Dacian Ciolos, "oameni anonimi, dar care au vrut sa dea o mana de ajutor", dupa cum a explicat fostul premier.

La infiintarea MRI, care inca isi asteapta validarea in instanta, se va renunta. Dacian Ciolos a explicat ca a ales aceasta varianta dupa ce "Miscarea Romania Impreuna a fost permanent hartuita de o gasca de oameni convinsi ca lumea pe care o vad ei este singura posibila - o lume a extremelor, a urii, a fricii", iar infiintarea partidului a trenat atat de mult incat exista riscul sa fie ratate alegerile europarlamentare din 2019.

Dacian Ciolos a refuzat sa spuna cine sunt cei aflati in spatele piedicilor puse infiintarii noului partid, "pentru ca nu merita sa aiba aceasta reclama".

Cine va face parte din partidul lui Ciolos, ce isi propune si cum a fost infiintat

Cert e ca in timp ce partidului anuntat oficial de Ciolos i se puneau piedici in instanta - nu mai putin de opt luni de zile! - un partid infiintat de "anonimi" a fost aprobat. Cum si de ce s-a intamplat asa?

Ziare.com a studiat dosarul - aflat pe rolul Sectiei a VI-a Civile din Tribunalul Bucuresti - infiintarii Miscarii Romania Impreuna si a aflat povestea incredibila a celor 266 de zile de la momentul depunerii cererii in instanta (30 martie 2018) si momentul in care este asteptata pronuntarea unei decizii in acest caz (21 decembrie 2018).

Cateva concluzii:Cereri de interventie, de stramutari, de reducere a taxei de timbru, contestatii - acestea sunt doar o parte din chichitele avocatesti folosite de cei care s-au opus cu toate fortele infiintarii partidului Miscarea Romania Impreuna (MRI), fondat de fostul premier Dacian Ciolos.

  • 266 de zile sunt de la momentul solicitarii inregistrarii si pana la ziua cand este asteptata sentinta magistratilor
  • Contestatarii MRI au facut solicitari in serie in acest dosar
  • Una dintre interventiile facute a fost depusa dupa ce dosarul a ramas in pronuntare
  • O organizatie fantoma a facut cerere de stramutare pentru a suspenda judecata procesului
  • Cazul a fost suspendat aproape doua luni pentru judecarea unor apeluri
  • Culmea amanarii unui proces: un intervenient s-a dus la toaleta si nu s-a mai intors
  • Intervenientii au recuzat de mai multe ori judecatorii

Solicitarea30 martie 2018 - Dacian Ciolos si alti opt membri fondatori ai Miscarii Romania Impreuna (MRI), printre care fostii ministri tehnocrati Anca Dragu, Dragos Pislaru sau Vlad Voiculescu, solicita tribunalului infiintarea organizatiei politice si inscrierea in Registrul Partidelor Politice. Denumirea prescurtata: "Impreuna".

Un volum de documente: cerere de inscriere, statutul, programul politic al partidului, actul constitutiv, declaratia privind sediul si patrimoniul, dovada deschiderii contului bancar si lista celor noua membri fondatori.

Primul termen de judecata a fost stabilit pe 8 iunie. Pe 3 mai, tribunalul respinge cererea avocatului MRI de a preschimba termenul de judecata.

Prima interventie4 aprilie 2018 - Partidul Solidaritatii Democratice Pentru Sanse Egale Si O Societate Mai Buna (PSDSESB) depune o contestatie. Este vorba de o organizatie care sustine ca are aproximativ 100.000 de membri.

Presedintele partidului, Ioan Antonescu, este cunoscut prin salile tribunalului ca se opune in instanta la diverse fuziuni si schimbari de nume ale partidelor. Antonescu a deschis sute de procese. Este nemultumit ca judecatorii romani nu i-au recunoscut partidul, iar in perioada in care Dacian Ciolos era premier, Guvernul i-ar fi ignorat mai multe memorii.

Stramutarea11 mai 2018 - PSDSESB cere la Inalta Curte stramutarea dosarului de la Tribunalul Bucuresti. Ocazie cu care Ioan Antonescu cere recuzarea mai multor magistrati de la Sectia Civila si a unui magistrat asistent.

Alte trei dosare aveau sa se formeze la Inalta Curte, plecand de la aceasta stramutare. Potrivit procedurii, stramutarea era oricum facuta la o instanta gresita, competenta in astfel de cazuri era la Curtea de Apel Bucuresti (CAB) . De altfel, cazul avea sa fie declinat la CAB pe 25 septembrie 2018.

Cererea de stramutare este folosita insa de Ioan Antonescu sa ceara suspendarea dosarului de la Tribunalul Bucuresti. Curtea de Apel Bucuresti a respins pe 7 noiembrie cererea de stramutare.

Noi interventii7 iunie 2018 - Cu o zi inaintea primului termen, doi bucuresteni, Catalin Ioan Berenghi si Catalin Ioan Gornic, fac o cerere de interventie si cer respingerea inregistrarii MRI. Berenghi si Gornic sunt cunoscuti pentru implicarea in campania impotriva construirii mega-moscheii in Bucuresti.

In septembrie 2015, cei doi au dus cativa purcei pictati in culorile tricolorului sa pasca pe locul destinat viitorului lacas. Ulterior, au pus in acel loc o cruce de piatra de peste 200 de ani vechime, adusa din Moldova.


Sursa: Facebook/Catalin Ioan Berenghi


Cele doua cereri sunt identice si pleaca de la o declaratie facuta de Dacian Ciolos, pe 31 mai, potrivit careia Curtea Constitutionala este politizata si ia decizii in sprijinul intereselor PSD de a controla Justitia."MRI militeaza direct si vadit pentru nerespectarea Constitutiei, expresia juridica a statului de drept" sau "Este vorba de un partid anarhist, care isi face propaganda prin negarea Constitutiei si a statului de drept", arata Berenghi si Gornic.

Primul termen, prima recuzare8 iunie 2018 - La primul termen de judecata, Ioan Antonescu cere suspendarea procesului pana la judecarea cererii de stramutare de la Inalta Curte.

"Constat ca, la 25 de ani de la semnarea acordului european de catre Romania si la 12 ani de la aderare la UE, nu sunt respectate dispozitiile din Constitutie de catre Inalta Curte", spune Antonescu, potrivit incheierii de sedinta.

Cand magistratul il anunta ca trebuie sa plateasca 300 de lei, taxa de timbru pentru a fi intervenient in acest dosar, Antonescu ii recuza in serie pe judecatorul de sedinta, pe toti judecatorii Sectiei a V-a civile de la Tribunalul Bucuresti si pe toti judecatorii Inaltei Curti. In plus, mai sunt recuzati procurorul de sedinta si grefierul.

"Solicit declinarea cazului la CEDO, CJUE si Tribunalul International de la Washington", a solicitat acesta.

Dosarul este trimis la un alt complet pentru judecarea recuzarii. Este respinsa pe 15 iunie. Procesul continua.

Fuga din sala de judecata31 iulie 2018 - Tribunalul respinge ca inadmisibile cererile de interventie facute de Berenghi, Gornic si Antonescu, intr-o sedinta care ar putea fi usor scenariu pentru un serial de comedie.

Antonescu arata ca cere inregistrarea partidului sau de 30 de ani si vrea ca PSDSESB sa aiba prioritate la inscriere. Apoi recuza completul de judecata, grefierul si toti judecatorii din Romania.

La un moment dat, Antonescu cere voie magistratului sa plece la toaleta, dar nu mai revine. Este de negasit. "Domnul jandarm care asigura securitatea sedintei de judecata a mers dupa numitul Antonescu Ioan, insa nu l-a gasit", noteaza grefierul in incheierea de sedinta.

Procesul continua, iar judecatorul le cere lui Berenghi si Gornic sa plateasca taxa de timbru de 300 de lei. Berenghi platise 200 de lei, cand a depus cererea de interventie, si mai achita 100 de lei. Gornic spune ca este somer si ca nu figureaza cu venituri din 2012, asa ca cere sa fie scutit de la plata taxei.

"Tribunalul atrage atentia numitului Gornic Calin Gheorghe sa inchida telefonul pentru a nu deranja solemnitatea sedintei de judecata", scrie grefierul in incheierea de sedinta.

2 august 2018 - Un alt judecator respinge recuzarile facute de Ioan Antonescu. Urmatorul termen este stabilit pe 28 august. Avocatii MRI fac fara succes o cerere de preschimbare a termenului.

Solutionarea contestatiilorIoan Antonescu face un recurs la Curtea de Apel Bucuresti, impotriva deciziei Tribunalului Bucuresti. Cererea este facuta in numele Asociatiei pentru Cinstirea Memoriei Eroilor, una din organizatiile care semnau memorii impreuna cu PSDSESB.

Catalin Ioan Berenghi declara apel. Procesul se muta la Curtea de Apel Bucuresti, iar cazul se la Tribunalul Bucuresti se suspenda pana pe 19 octombrie, pana la solutionarea contestatiilor.

Apar nationalistii si "blonda lui MRU"21 august 2018 - In dosarul de la Tribunalul Bucuresti apar noi intervenienti. Partidul Nationalist, reprezentat de Cristinel Sarpe si Elena Cioaca Valentin. Partidul Nationalist se considera continuatorul Partidului Nationalist Roman condus de Nicolae Iorga si AC Cuza. Semnul PN este un bec electric.

Cristinel Sarpe a fost candidat PNT la Primaria Capitalei la alegerile locale din 1996, potrivit Profit.ro.

Elena-Valentina Cioanca a fost vicepresedinte al organizatiei din Bistrita Nasaud a partidului crestin-democrat de centru-dreapta Forta Civica al fostului premier si sef SIE Mihai Razvan Ungureanu, partid care in 2014 a fost absorbit de PDL.

Ca urmare a unei fotografii in care apare alaturi de Mihai Razvan Ungureanu, a fost supranumita "blonda lui MRU" de catre presa tabloida.


Sursa: Facebook/Elena Valentina Cioanca


PN: O scamatorie politicaPartidul Nationalist cere judecatorilor sa nu inregistreze MRI, deoarece acest partid este condus de membri ai Miscarii de Integrare Spirituala in Absolut (MISA), iar numele Romania nu are ce cauta in denumirea organizatiei.

MRI ar fi o "scamatorie politica pe pretentia de mare potenta Soros-ista", iar membrii fondatori "scursuri politice" sau "adepti si sustinatori ai miscarilor stradale #rezist, finantati de fundatii globaliste, pretinse progresiste, pentru a ajunge la putere, prin dictatura, fomistii cu dificultati democratice".

"Aceasta scamatorie politica este o clona USR si a Partidului M10", arata Partidul Nationalist.

Pe de alta parte, Cioanca isi fundamenteaza solicitarea de a nu se inregistra MRI pe declaratia lui Ciolos, privind politizarea CCR.

Amanare9 noiembrie 2018 - Tribunalul Bucuresti amana procesul pe 7 decembrie, pentru a-i da posibilitate Elenei-Valentina Cioanca sa-si timbreze cererea si sa-si angajeze avocat si pentru a se lua la cunostinta de cererea Partidului Nationalist.

Avocatul MRI face o cerere de preschimbare a termenului, care este acceptata. Noul termen este stabilit pe 23 noiembrie.

Acuza tergiversarea procesuluiPe 12 noiembrie, membrii fondatori ai MRI fac o solicitare la Tribunalul Bucuresti in care se plang de tergiversarea procesului si cer solutionarea mai rapida a acestuia. Ei sustin ca li s-a incalcat dreptul legal de a infiinta o formatiune politica si drepturile constitutionale de a particpa la alegeri.

"Va solicitam respectuos sa dispuneti masurile necesare astfel incat procedura de inregistrare a formatiunii politice MRI in Registrul Partudelor Politice sa se finalize urgent", se arata in solicitare.

Tribunalul respinge cererea, pe 19 noiembrie. Un magistrat arata ca in aceasta cauza au fost demarate si alte proceduri: plata taxelor judiciare de timbru sau cereri de interventie, fara de care s-ar incalca drepturile celor care doresc sa intervina.

"Instanta considera ca nu si-a nesocotit obligatia de a solutiona cauza intr-un termen optim si previzibil", este concluzia judecatorului.

Apare prietenul lui Berenghi23 noiembrie 2018 - Clujeanul Calin Gheorghe Marincas face o cerere de interventie in proces. Acesta este similara cu cea a lui Berenghi si Gornic. La termen vine Berenghi care spune judecatorului ca este prieten cu Marincas. "A luat la cunostinta de dosar ieri si crede ca acesta va achita taxa de timbru impusa de instanta", crede Berenghi.

Berenghi cere un nou termen pentru a-l cita pe Marincas si ca acesta sa plateaca taxa de timbru. Procesul este amanat pe 7 decembrie.

O noua interventie6 decembrie 2018 - Cu o zi inaintea procesului, la dosar apare o noua cerere de interventie. Este semnata de bucuresteanul Bogdan-Sorin Constantin. Acesta cere instantei sa nu-si dea acceptul pentru infiintarea MRI.

"Ideea infiintarii partidului MRI izvoraste din activitatile si interesele de grup ale unor organizatii non-politice cu agenda proprie si finantari obscure, contrare interesului national si Constitutiei Romaniei", scrie bucuresteanul in cererea din instanta.

Infiintarea partidului ar pune in pericol regulile si ordinea constitutionala a tarii, mai explica Constantin.

Ultimul termen7 decembrie 2018 - Instanta ramane in pronuntare. Motivul amanarii verdictului pe 21 decembrie este pentru a se solutiona o cerere de recuzare facuta de Elena-Valentina Cioanca. Femeia este nemultumita ca instanta nu-i da un nou termen, pentru studierea dosarului, timp pentru a depune note scrise si noi inscrisuri.

Pe fondul solicitarii, Cioanca si Partidul Nationalist cer tribunalului sa nu infiinteze MRI.

Procurorul de sedinta solicita admiterea cererii facuta de membrii fondatori ai MRI de infiintare a partidului si inscrierea in registrul Partidelor Politice. "Consider ca sunt indeplinite dispozitiile legale prevazute de Legea 14/2003 a partidelor politice, fiind depusa intreaga documentatie necesara", arata procurorul, potrivit incheierii de sedinta.

Noua cerere10 decembrie 2018 - Chiar daca dosarul a fost tras in pronuntare, doua lucruri s-au intamplat dupa acest moment.

Un alt judecator respinge cererea de recuzare facuta de Elena-Valentina Cioanca.

In aceeasi zi, bucuresteanul Dinu Dusceac face o cerere de interventie in dosar si este impotriva infiintarii MRI, despre care spune ca militeaza impotriva statului de drept.
"Acest fapt, ca asa- zisul partid este impotriva statului de drept, reiese din declaratiile dl. Dacian Ciolos in presa despre CCR", spune laconic Dusceac.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 61582 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
43 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Mafia psd-ista a lui drakknea a incercat prin diversi slugoi sa

impiedice legalizarea partidului lui Ciolos !!! Acum au fost pacaliti acesti
incompetenti slugarnici aflati in slujba distrugatorilor Romaniei ... USR impreuna cu PLUS vor deveni cele mai puternice partide din tara ! De fapt, vor deveni singurele partide care merita acest nume.

 

Legislatia Romaniei care permite opozitia la nasterea unui partid

prin declaratii ale unor persoane civile este surprinzatoare.
In general, in asemenea cazuri este impus un termen fix de depunere a opozitiilor dupa care urmeaza evaluarea lor in fata unui judecator.
Orice opozitie ulterioara termenului legal este nula si neluata in seama.

Ma bucur ca domnul Ciolos a reusit inscrierea partidului PLUS luand prin surpriza corbii ciumei rosii.

 

M oartea pasiunii si-a facut partid! La lansare cativa n-au adormit!

Julien multumeste celor care prin votul lor il vor face europarlamentar de Brussels si promite s-o stearga imediat ce a ajuns nr de voturi!

"Sunt mic dar Rezist!"

 

Iar tu esti mic, dar cucurunspan si pro...PSD!

Se putea sa lipseasca postacul penalilor politici, sa nu mazgaleasca el una din prostioarele obisnuite?!
Hai, intra si pe celelalte nickuri, sa-ti vedem imaginatia!

Mare-i grădina ...

Că să nu mai rămaie fără partid și anul viitor, pentru că el n-a fost capabil să-și facă unul, mam mare, mămițica și tanti Mița, l-au cadorisit pe nepriceputul, dar ascultătorul julien, cu o formațiune nou nouță, ca să aibă și el o ocupație și să se lase de obiceiurile alea rele deprinse prin spiralele lui guru. Și pentru că nici numele n-a fost in stare să-l aleagă singur, și-au incrucișat degetele, au scuipat in san și s-au tras de nas.
- Mamitoo! Mam maree! Tantii! Ăsta e zero! Parol! Ce ne facem cu el?
- Lasă, soro, că il mai ajutăm și noi! Uite ce mandru e și ce bine-i șade! E lucru mare, cat pare de deștept! zice mamița, cu admirație și optimism, făcandu-și o cruce cat toate zilele pe pieptul plin de decorații... Că așa sunt optimiștii. Pentru ei cimitirul e plin de plusuri. #carciumaroșie

Printule Bengos de Ferrentary 16.12.2018, 10:32....Nu mai fa pe

indignatul !!!
Ce ai tu cu partidul lui Cioloș??
Tu servesti Gogosile Psdiste ale lui DPPD si te bucuri "PUTERNIC" ca otetul de Mizil si berea la pet este ieftinita de pe vremea Albanezului de Gorj!
Asa ca taci si inghite....din Fata !!

....lasa bre.....stan de la munkha........

....problema e alta.....si anume ca repetam "senilia" (conform wikileaks) celor 3 din '90......si mai repetam sminteala usreaca din 2016!......asta-i problema!.....si cu cine......cu un secu-pirand care ne face cucu-cucu de la uie, poate poate ajunge presedinte!......seamana cu perioada generalilor din republica militarista romana!....fiecare sef de pluton cu imparatia lui!.....asa si aici!....ce vor astia sa realizeze ciopirtzind iar piata electorala ???.......mai mult decat cei 3 din '90, care au dat presedintia gratis lui ilici ???....mai mult decat usreacii (si peneleacii evident!) in 2016, cand au dat psd-ului gratis majoritatea ???....si inca urlind si haulind noaptea la 12hpe cu caciulile pline de autogoldenshowers!.....incredibil!.....cat de smintitzi sunt romanii ????!!!....de tot ????.....pai.....sa-i lasam pe ungoori si pe rusneaci in spatiu carpato-danubiano!!!....pe gratis!....sa nu-i mai deranjam atita!......
.....cei care-si fac partid in afara pnl si peneleacii care fac politica anti-liberala constant (vezi usleala, indodolotzeala si acu impemepirea!) merita executztzi politic macar!.....ca asa nu se mai poate!....nu suntem obligati sa mergem la nesfirsit ain halul asta!.....cu matahara incercand sa-i dea veninul lui orbanel!....nu mai merge!.......a trecut mult de la usleala, iar ei tot smintitzi sunt!.....chiar nu se mai poate asa!.......io unul nu vad cum pierde neadrac prezidentialele daca "justitia" secu nu-i face niik!.....si parca vad ca n-o sa-i faca nimic!......zic, noroc ca s-a luat din nou de diaspora!.....neadrac-dazaxatu n-a nvatzat niik din lectia anterioara, cand a bulit diaspora prima data geaba si a doua oara asa nashpa ca l-au putut astia in kiurr prin smartfoane de linga atlantic!......
.....daca nu se ntampla niik bun in politichia romaneasca anul urmator, nu vad nicio luminitza la capatul tunelului pt. draga si sarmana noastra patrie Romania!......oh.....si ati vazut......aceleasi institutii care ne-au zis noua ca inca nu suntem de tot incinshi economic (!) au zis ca murrica intra in recesiune cel tarziu (!!!) in 20-20.......asa ca.....vai si amar!......

Care pasiune, uslica: pasiunea pentru pomana?

Pentru cersit? Pentru "las' ca merge si asa"?
- Ai gasit timbru la toaleta? L-ai folosit? Corect? Nu-ti face griji: o da juvetele de Belina cu o gaina congelata in tine sa poti sa gatuiesti foamea si anu' asta. Cica din gheare poti face o piftie de Craciun sa tina pana la Paste.

Hopa a aparut trollica de week-end tra-com!!!!!

Povestea incredibila a celor 266 de zile in care Ciolos s-a zbatut sa ajunga "pe plus" dar tot......NIMIC!!!!

 

Ce vorbești ...

Partidul ZERO mergea mult mai bine! Așa iese și socoteala: MRI + RO+ + USR + PLUS = 0.

ba Cuculetz, ma asteptam sa postezi la articlul asta. te-a pus

PSD-ul sa dai cu harat in ventilator, nu ?
ce dovada mai clara ne trebuie ca va temeti, decat ca tu si restul pupatorilor de poale dragniene sunteti asmutiti pe Ciolos ?
sau ca omul (mare OM !) a luptat cateva luni cu catelusii PSD-ului ?
cred ca e timpul sa impachetezi. Vladivostok scrie pe tine :))))

"te-a pusPSD-ul sa dai cu harat in ventilator,..."

Care-i treaba julane, a improscat ventilatoru spre tine??? Nu-i bai, se spala cu sapun duru.
Vad ca moaca rezistentului cu nume de ceapa taiata marunt va aduna de prin toate haoazele. Nu-i pronunt numele ca am oarece probleme cu julien asta....na c-am comis-o si l-am numit. Firea'r cosoru lui...iar m-apuca spasmele stomacale.....ferea julane.....partie haozarilor...bbbbuuleaaaaah.
Of, alta cina risipita in poala rezistentzilor.

Toti parlamentarii si ministrii PSD & ALDE

or sa faca puscarie
pentru ca au facut parte dintr-un Grup Infractional Organizat.
Viitorul Parlament va suspenda prescriptiile si va pune sub sechestru averile si vilele; nu vor mai putea intra in vile - ca sa nu le distruga- vor beneficia de niste gasoniere facute de ANL.
Ii va da afara pe incompetenti si le va asigura o pensie de 500 lei/luna pana isi gasesc servici la privat.
Si se poate continua.

@Cucucorapshar - "La lansarer cativa n-au adormit"

Zău?
Ciu.mete,
Am avut curiozitatea să fiu prezent la lansarea publică a partidului +PLUS. Au foat foarte mulți oameni. N-a dormit nimeni. Lansarea a durat doar 20 minute (15:35-15:55).
Pe ecran, un documentar scurt, despre manifestațiile pro stat de drept și politica dusă de ban.di.ții din fruntea psd. Delegații din toate colțurile țării, și din diaspora, și-au exprimat adeziunea la +PLUS.
A luat cuvantul d-l Cioloș. A explicat, pe scurt, cum s-a ajuns la +PLUS. A criticat psd. A fost aplaudat. La solicitarea d-lui Cioloș, participanții s-au deplasat in Centru, la Targul de Iarnă, ca să deguste, impreună, vin fiert. Am plecat la cumpărături.
Inteligenta manevră MRI - +PLUS a fost cunoscută de cei inscriși. N-am cunoscut-o, pentru că eram și sunt cunoscut ca apolitic, dar impotriva ban.di.tismului care umilește, jefuiește, trădează și subminează Romania.
Lansarea +PLUS a fost decentă, corectă, civilizată, legală.
Programul +PLUS este cunoscut și corect.
Escrocii, toți care au pus bețe-n roate, au luat-o-n barbă. Restul, sunt balbe infantile.
Urez noului partid, succes, in favoarea romanilor și Romaniei!
NU SUNT MEMBRU AL NICI UNUI PARTID POLITIC, sau altă structură, ong etc.

De fapt, daca cineva ar scrie o comedie bazata pe o poveste...

...ca asta, ar fi considerat - pe drept cuvant - un exagerat care inventeaza chestii imposibile!
De unde rezulta inca odata ca viata bate literatura, cum a spus-o Balzac acum vreo 160 de ani.

 

Ciolos = marea spaima a ciumei rosii

Un om integru, capabil, fara tot felul de compromisuri si obligatii dubioase. Ce-i poate deruta mai tare pe ciumati? Nu-i prost, nu-i lipsit de caracter, nu-i corupt, nu este dator unor ticalosi pentru diferite servicii, e muncitor, are vizibilitate, este recunoscut drept specialist de mare calibru la Bruxelles. Este opusul lui Ciordache, Nicolichea, Serban Nicolae, maimuta pavian, roscovana tupeista, valutistul din Craiova sau cheliosul PRM-ist. Oare exista ceva in universul asta care sa-i inspaimante mai mult pe Ali-Dragnea si cei 40 de hoti ?????????

Aiurea ! Cio-ko-los nu e "spaima" nimanui...

... e doar un traseist politic care viseaza si el la un ciolanas ioropean (ca are mai multa carne si vine cu mai putzina bataie de cap).

Tocmai l-a desfiintzat Andronic de la Ev. Zilei, intr-unul din putzinele articole care merita citite din presa de Romanica.

https://evz.ro/esecul-dacian-ciolos-andronic.html?v=347635&page=1

N-avetzi decat sa votatzi voi asa ceva. Dupa aia sa nu uitatzi "sa traitzi bine", vorba unui alt clasic inca in viatza... :)

minciuna....

...numele tau e plus!

 

...sezi bland tovarase...

...tot mai aveti voi electoratul vostru. nu cred ca trebuie sa-ti faci griji pentru cel al lui Ciolos

lasa ba ahrabule, ca voi va faceti in partid numit PLUA, daca

intelegi ce vreau sa zic. cam tot aia v-a dat PSD-ul pana acum.
Votati PLUS ! altfel, sunteti in plus.

"Votati PLUS ! altfel, sunteti in plus."

Ala nu e plus, e o cruce. Asa ca votati crucea!
Julanului ii tot da cu plus dar are sa-si revina dupa ce i-a pilula lu hasta.

Si CARE-I Problema??

Isi la vot si votează cu Ciumeții Maneliști!
Ciolos a incercat sa isi inregistreze un partid si nu a reusit.....
Psdisti cu pantaloni pline l-au bloc ...!
De Ce???????????:))))))))))
Nu mai are DPPD Gogoși de impartit???:))))

Mai Hasta daca vrei sa imi raspunzi la comentariu

Te rog sa imi scrii in limba romana ca sa pot intelege ceea ce vrei sa imi scrii ,am incercat si pe google translate dar mi-au raspuns ca nu cunosc limba in care imi scrii TU Hasta!!!!

Ar fi bine de stiut....

Eventualele dovezi, care arata implicarea psd si alde in tergiversarea inscrierii mri ca partid politic,ar fi binevenite,in masura in carea acestea ar pune in evidenta,fara tagada,amestecul coalitiei de guvernamint in acest demers.
De ce spun asta…pentru ca eu tot mai cred ca psd poate fi desfiintat.Ori,pentru desfiintarea psd,sunt necesare probe irefutabile,care sa arate faptul ca psd este un partid subversiv,care actioneaza impotriva intereselor Romaniei.Acesta este adevarul!

 

nu e nevoie de dovezi, mai ales in cazul asta. PSD e vinovat

prin definitie.
in plus, PSD are doar de pierdut daca apare vreun alt partid puternic. se vezi de-acum incolo ce de denigrari si de aruncat cu noroi in Ciolos. tzucalarii Marean69, blegosu'si altii ca ei, de aia sunt platiti. nu ?

Nu sunt platit Doe. Ciolos este un cal pierzator!

PSD-ul, in imensa lui prostie si incompetenta l-a obstructionat, in loc sa-i deschida carari de aur calului troian numit Ciolos.
Vezi istoria si comportamentul Ciolosului din 2016 incoace. Vezi cui i se datoreaza masiva neprezenta la vot (cu cine sa votez?!).
Ciolos este MOARTEA OPOZITIEI!
Apoi vorbeste, dar fara pasiune, ca ministra de finante de la Harvard a lui Ponta (cred din tot sufletul?!).
Fii sincera si folosestete numai si numai de fapte, nu se supozitii, umori si sentimente.

"Ciolos este un cal pierzator!"

Corect, se poate spune si asa ba chiar mai rau...e un cal mort.

Cocolos asta cu nume de ceapa taiata marunt e un avorton politic, un proiect politic nascut mort. Sa mergi pe mana lui e ca si cum ai participa la o cursa de cai incalecand un cal muribund. De fapt chiar asta e soarta loazelor, sa mearga pe mana moarta. Nu le ajunge gingivita, vor s-o i-a si jucand capra.

pentru gheorghero,

esti un mare diversionist! ATAT.Dar nu-ti merge. Eventual la prosti. Asa ca intra pe seittul Latrina!!!

DUTTY DUTTY..16.12.2018, 09:50

Ignor discuți cu "sarmele" ce au venit la Capitala calare pe tren!
Ciolos a incercat sa isi inregistreze un partid si nu a reusit!

 

Ciolos este moartea opozitiei. Un mare si periculos fake man, un fas

Amintiti-va de cate ori a faultat, la precedentele alegeri coagularea unei opozitii credibile si care sa fie si votata?
Amintiti-va ca PSD-ul a castigat numai si numai prin prin neprezenta la vot din partea electoratului potential al opozitiei (n-am pe cine sa votez!).
Neprezenta la vot imputabila, in cea mai mare parte, lui Ciolos, balbelor lui, fundului in doua luntre ("am promis sa nu candidez si ma tin de cavant"), dar dand pe alta parte sperante si indicii ca o sa se afle printre liberali, adica dand false sperante, care au dezamagit si demobilizat electoratul.
S-a crezut si se mai crede inca, omul providential, steaua si lumina, singurul OM, etc, cand in realitate nu este decat un mare RATAT.
Spe ca opozitia sa nu mai faca greseala de as pune oualele in cosul lui, ca se va alege cu ele sparte.
Daca opozitia se aliaza cu el va pierde sigur.
Ciolos serveste numai PSD-ului, constient, sau nu.

 

Daca tot este un ratat ...

... care este motivul unei asa puternice ofensive PSD-iste impotriva lui !
In fond nu ar trebuie sa va temeti de el , fiindca nu aveti de ce !

Am raspuns mai sus. Prostia si incompetenta PDS.

In loc sa-i deschida carari largi, psd-istii, in imensa lor prostie si incompententa (vezi guvernarea), ca pacala il obstructioneaza.
Opozitia, alta mostra de "intelepciune", introduce acest cal troian in cetate.

nea' Gicu, Ciolos e un cal pierzator ? pai matale ai vazut cat

improasca PSD cu noroi in directia lui ? daca PSD intr-adevar nu s-ar teme de el, nu l-ar baga in seama. cei care sunt impotriva PSD sunt impartiti. daca Ciolos reuseste sa convinga, PSD va pierde alegerile in mod copios.
in ce ma priveste, Ciolos va avea votul meu. ceilalti vor proceda ca la presidentiale: decat sa iasa PSD ii votam pe ceilalti. si uite-asa, PSD va ajunge sa dea cu var vreun tavan prin Spania.

Ochii aia din avatar sunt de cal?!

Chiar asa simplist gandesti?
Coana, politica-i mai subtila, nu-i pentru naivi.
Lasa-te de sportul cugetatului, ca ti se apleaca! Si doamne fereste, mai dai in alta dandana, poti sa faci galbinare, sau chiar varsat de vant, care se lasa cu sechele.

"...ai vazut cat improasca PSD cu noroi

in directia lui ?"

Nu e suficient, de aceea pun si eu umarul. Eu nu dau cu noroi, eu dau in bob de orez, din adancul.....
Daca se va ivi ocazia am sa dau in directia lui si niscai stropi, din celalalt ...adanc.
Va recomand sa faceti partie cand erup.

O sa vedem imediat daca e asa

Sper ca USR si PLUS sa candideze pe liste comune la europarlamentare. O sa vedem in doar cateva luni daca au potential electoral.

Daca trec de 20%, situatie incepe sa devina cam albastra pentru dinozaurii PSD si PNL.

.....ma ntreb.....romenii care au fost in vest(ul lucitohr!).....

.....chiar n-au invatat legea cererii si ofertei (electorale in cazul nostru disperat!) si echilibrul pietzii ????!!!!....chiar deloc ???....de la "3 senili" si usreaci incoace, chiar n-au avut timp si exemple destule sa bage la cappp ?????.......toti pishcupantzii securici si coruptzi pina in gat se ridica si zic fals: "eu sunt mesia!"......si alalantu "ba eu!".......ce (nea)dreac.......

 

Disfunctionalitate...

Aceasta "Tiganiada", aceasta epopee moderna care nu numai ca frizeaza, dar depaseste cu mult ridicolul, demonstreaza cu claritate, o data in plus (daca mai era nevoie) totala disfunctionalitate a sistemului judiciar din Romania. Au fost acceptate tot felul de interventii ale unor formatiuni sau persoane de reputatie total indoielnica, care nu aveau nici o proba concreta, nici o evidenta asupra motivelor invocate de dinsii. Aceste interventii, extrem de frivole in sine, nu ar fi trebuit niciodata sa ajunga in plenul tribunalului, ci ar fi trebuit sa fi fost filtrate si eliminate inainte de data programata pentru pronuntare, dupa care nu mai trebuiau acceptate nici un fel de interventii. In plus, in aceste interventii se constata tot felul de procese de intentie (adica se contesta ce vrea un partid - care si-a depus un program clar - pe baza unor speculatii (ce or sa faca), adica a unor procese (si acestea pervertite) de intentie.
Din nou, justitia in Romania, gratie si Constitutiei defecte, si legilor defecte, si mentalitatii defecte, a fost, si este, total disfunctionala!

 

@mugurica,

total de acord cu Dvstra! Fara o justitie corupta pana in maduva oaselor, politicienii care acum o incaleca, cu voia lor,nu ar fi putut merge atat de departe in demolarea ei... Inteleg pe unii care tanjesc dupa posturi de conducere, dar marea masa a magistratilor de ce ii alege pe acestia sau de ce nu-i contesta prin greva nelimitata... pana cand in posturile cheie sa fie instalati oameni onesti neinregimentati!!! Pentru ca unii se manifesta pe fata, au partizanate clare cu...culoarea rosie!!!

Pentru gheorghero

Seamana mai mult cu dragnea definitia data de DEX,nu crezi?
Dupa ce citesti o asemenea definitie,iti vine sa vomezi numai cind auzi de numele de liviu dragnea-condamnatul presedinte al psd(i-am spus si prenumele pentru ca sunt si alte familii cu acelasi nume si care nu au nici o vina).
''pierzătór, pierzătoáre, adj., s.m. (inv. și pop.) 1. care nimicește, distruge sau vatămă; care aduce un prejudiciu moral; nimicitor, distrugător, vătămător; ucigaș. 2. (s.m.) persoană care provoacă pagube, ruină, distrugere. 3. care provoacă dezordine, răscoală. 4. care duce la osandă și la pierderea vieții veșnice. 5. (s.m. art.) diavolul. 6. care cauzează un prejudiciu moral, care duce la pierzanie; degradant. 7. (s.m.) persoană care incalcă principiile morale și religioase; om păcătos, defăimător, batjocoritor. 8. (persoană) care suferă o pagubă, o pierdere materială.''

 

@ gheorghero si tu chiar ai crezut si crezi ca avem opozitie?

In afara de USR, toti ceilalti nu fac decat sa ajute pesedelele hoate. Orban nu vroia sa auda de partidul lui Basescu, il critica pe Ciolos, cica ei l-au facut om si el nu are recunostinta, ii critica pe aia din USR, pe cine nu critica liberalii? Cum sa coagulezi dreapta cu un asmenea partid? Plus ca Basescu, desi se da de dreapta, ii furnizeaza psedelei hoate parlamentari, tocmai cand mai dezerteaza unii la Ponta si multe alte asemenea "ispravi". Asta nu e opozitie, mon cher, asta-i churvasarie politica. Poti spune fara sa gresesti ca USL traieste, atata doar ca sta ascunsa, sa n-o vada lumea, mai ales ca revine Antonescu in "pole position".
Daca USR si PLUS vor face o alianta - si din cate vad, se accepta unii pe altii - putem spune ca avem opozitie. Dupa care, ceilalti pot sa se duca la Tariceanu sau la PSD, ca acolo le e locul.
E parerea mea. Si vom vedea la anul daca am dreptate. Pana atunci, nu poti spune despre fostul premier ca e un cal pierzator. N-a avut ocazia sa-si arate tot potentialul. S-ar putea sa aiba un fler politic pe care nu-l banuiesti. A mirosit ca USL traieste prin liberali, mai ales ca asocierea cu o aripa a fostului PDL le-a pus si eticheta de "aia care au taiat", iar prostimea nu uita treaba asta cateva decenii. D-aia a pierdut "opozitia" alegerile, nu ca Ciolos a stat cu fundul in doua luntrii.
Acum situatia e de asa natura incat "taiatul" devine parfum de flori, cand vezi tara cuprinsa de hotie. Acum oricine vine si promite eradicarea coruptiei, pedepsirea hotilor si taierea privilegiilor, va forma guvernul, fara discutie.

 

Disfunctionalitate..

(cont.)
Si, deoarece aceasta justitie a fost, mai tot timpul disfunctionala, iar in prezent este la un apogeu de disfunctionalitate, dupa cum se vede, implica si costuri din ce in ce mai mari. Pentru ca, evident, atitea reclamatii si interventii (total nefondate), si de aici atitea sedinte de judecata, costa sistemul niste sume enorme. Totodata, judecatile gresite, strimbe, la curti din ce in ce mai inalte, duc la tot felul de apeluri, care adauga la costul general al justitiei, in mod exponential. La fel, toate interventiile la CCR, interminabile, produc acelasi efect, care duce la fealimentul sistemului, atit material, cit si moral.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor