Ce spunea ministrul desemnat al Sanatatii, anul trecut, despre medicii care pleaca din tara

Luni, 16 Noiembrie 2015, ora 08:55
12914 citiri
Ce spunea ministrul desemnat al Sanatatii, anul trecut, despre medicii care pleaca din tara
Foto: Captura Youtube/Sanatatea Ta

Conferentiarul universitar doctor Patriciu Achimas-Cadariu, in prezent director al Institutului Oncologic Cluj-Napoca, este nominalizarea lui Dacian Ciolos pentru portofoliul de la Sanatate, dupa ce Andrei Baciu a fost inlocuit.

In urma cu un an, Patriciu Achimas declara intr-un interviu pentru revista Sinteza ca ii intelege pe medicii care pleaca din tara.

"O mare problema este sa retinem in tara rezidenti buni. Dar cum vom face asta cu bani putini, greu de spus. Cum sa-i retin cand nu am argumente? Le pot eu da salariul din Vest? Eu am fost in Germania si m-am intors, dar stiu cum e acolo. Si atunci ii inteleg pe cei care pleaca.

Vreau sa fac si facem tot ce putem, institutul nostru merge bine, e, poate, cel mai dotat din tara. Dar suntem o insula si insula asta e ca in Robinson-ul lui Gellu Naum, desi singuri, suntem inconjurati de multi altii cu care interactionam. Ma afecteaza saracia oamenilor, a institutiilor, ma afecteaza ignoranta", spunea Achimas, in interviul citat de Antena 3.

Ciolos face deja prima schimbare in Guvern? Polemici aprinse din cauza unor poze cu ministrul propus al Sanatatii

Premierul desemnat Dacian Ciolos a retras, duminica seara, propunerea anuntata initial pentru Ministerul Sanatatii, Andrei Baciu.

Noua propunere pentru acest portofoliu este Patriciu Achimas-Cadariu, seful Institutului Oncologic "Prof. Dr. Ion Chiricuta" din Cluj-Napoca, a anuntat duminica seara Biroul de presa al Guvernului, precizand ca nominalizarea a fost trimisa Parlamentului.

"Nominalizarea pentru Ministerul Sanatatii trimisa Parlamentului in aceasta seara de catre domnul Prim-ministru desemnat Dacian Ciolos este domnul conferentiar universitar doctor Patriciu Achimas-Cadariu, in prezent director al Institutului Oncologic Cluj-Napoca", se mentioneaza in comunicatul transmis de Guvern.

In varsta de 39 de ani, medicul Patriciu Achimas-Cadariu conduce de trei ani Institutul Oncologic "Prof. Dr. Ion Chiricuta" din Cluj-Napoca. Medicul are 39 de ani si lucreaza din 2006 la institutul clujean ca medic primar de ginecologie oncologica si chirurgie oncologica. Achimas i-a succedat in functia de director al Institutului Oncologic lui Alexandru Irimie, care a fost ales rector al UMF Cluj-Napoca.

Totodata, ministrul propus de la este conferentiar universitar la Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) "Iuliu Hatieganu" din Cluj-Napoca, la departamentul de Chirurgie Oncologica.

Si-a finalizat doctoratul in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie "Iuliu Hatieganu" din Cluj-Napoca in anul 2006, obtinand, in acelasi timp, o diploma de studii complementare in Oncologie Ginecologica, Managementul Sistemului Sanitar, Colposcopie. Patriciu Achimas-Cadariu a urmat cursuri avansate de Oncologie in Germania, la Universitatea din Ulm.

Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Aproape două treimi dintre români cred că țara noastră a îndeplinit toate criteriile pentru admiterea cu granițele terestre în Schengen. Ei sunt de părere că unele state europene...
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
#Patriciu Achimas Cadariu ministru Ciolos, #Patriciu Achimas Cadariu medic Guvern , #premier