Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"

Joi, 28 Martie 2024, ora 19:06
2009 citiri
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Foto: Hepta.ro

Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la creşterea cheltuielilor statului şi la adâncirea crizei economice din România, criză dovedită deja de cea mai mare inflaţie din UE, cele mai mari scumpiri la alimente şi servicii, de deficitul bugetar şi de împrumuturile-record făcute de Guvernul PSD-PNL, este de părere liderul USR.

„Doar pe primele două luni avem un deficit de 1,7% din PIB, practic de două ori mai mult decât anul trecut. În cifre foarte limpezi, înseamnă 4.000 de lei pe gospodărie. Asta doar ca deficit, iar dacă vorbim de împrumuturi, în momentul de faţă avem împrumuturi de 60 de miliarde de lei, adică fiecare gospodărie din România face împrumuturi de 8.000 de lei. Asta este bunăstarea pe care ne-o livrează Ciolacu.

Şi e clar că în 2025 vom avea un alt val de măriri de taxe. Acum, fiind an electoral, nu îndrăznesc să le mărească, dar ne-a spus-o foarte clar chiar ministrul lor de la Finanţe, că în 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani pentru aceste sinecuri înfiorătoare, pentru pensiile speciale cu care doar USR s-a luptat în Parlament”, a declarat Dan Barna, vicepreşedintele USR şi al Camerei Deputaţilor.

În ciuda promisiunilor legate de reducere a cheltuielilor statului făcute de premierul Ciolacu la preluarea mandatului, guvernarea PSD-PNL măreşte constant aparatul bugetar şi loveşte dur în mediul privat şi în oamenii care muncesc cinstit în România, susţine liderul USR.

„Doar sectorul privat, doar antreprenorii, doar cei care muncesc s-au trezit că trebuie să plătească taxe mai mari. Cheltuielile publice au crescut până la cer. Când USR a plecat de la guvernare, în Guvernul României erau 68 de secretari de stat. Acum sunt aproape 200. Singurul lucru pe care PSD ştie să-l facă este să prăduiască banii românilor cu sinecuri la stat. Fiecare secretar de stat, bineînţeles, cu cabinet, consilieri, maşină, secretar, şofer, toate cheltuieli nejustificate.

Nici un ministru nu are nevoie de şapte, opt sau nouă secretari de stat, aşa cum sunt acum în guvernarea Ciolacu, care iese şi ne minte în faţă şi le cere românilor iar votul, spunând că lucrurile merg bine. Lucrurile merg foarte prost. Din acest punct de vedere, există o singură soluţie pentru români, Dreapta Unită, şi nu jefuitorii banului public, PSD-PNL, vechiul sistem obişnuit să trăiască ca o caracatiţă înşurubată pe munca cetăţenilor”, a conchis Dan Barna.

Valul de taxe care ne așteaptă după majorările de pensii și salarii din an electoral: „Ne ducem spre fundul sacului”
Valul de taxe care ne așteaptă după majorările de pensii și salarii din an electoral: „Ne ducem spre fundul sacului”
Majorarea pensiilor de la 1 septembrie, după recalculare, deja pune presiune pe bugetul de stat.Și salariul minim pe economie urmează să fie majorat de la 1 iulie la 3.700 de lei brut. Însă...
Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Alianţa Dreapta Unită şi-a lansat vineri, 26 aprilie la Buzău, candidaţii pentru alegerile locale, vicepreşedintele USR Dan Barna formulând cu acest prilej o serie de critici la adresa...
#Dan Barna USR, #taxe si impozite, #guvernare PSD PNL, #deficit bugetar romania , #stiri Dan Barna