Dan Voiculescu: Traian Basescu este veleitar, nociv, fara repere

Marti, 27 Septembrie 2011, ora 23:13
1477 citiri
Dan Voiculescu: Traian Basescu este veleitar, nociv, fara repere

Liderul fondator al PC, Dan Voiculescu, respinge pe blog speculatiile ca ar face jocurile lui Traian Basescu sustinand, in cadrul unei postari intitulate "Adevarul despre parteneriatul meu cu Traian Basescu", faptul ca seful statului este "veleitar, nociv, fara repere".

"Stirea de ieri (luni N.R.), inventata 'pe surse' si difuzata cu graba suspecta de trustul Realitatea-Evenimentul Zilei, institutii care traiau extazul prezumtivului conflict dintre PC si PNL sau dintre Voiculescu si Antonescu, mi-a ridicat o problema pe care, recunosc, o credeam lamurita: perceptia publica asupra relatiei mele cu Traian Basescu", scrie Dan Voiculescu.

"Nu am cu acest om nicio miza personala. Am vazut, insa, printre primii, cat de nociv este un astfel de presedinte, cat rau poate aduce acestei natiuni un aventurier veleitar fara minime repere istorice, culturale si politice", adauga Voiculescu, care face apoi un scurt istoric al relatiei sale tensionate cu Traian Basescu.

Antonescu, atac la Voiculescu: Dinamiteaza USL si face jocurile lui Basescu - surse

Vicepresedintele Senatului aminteste despre momentul 2004, cand Traian Basescu s-a dus la sediul Grivco si i-a cerut sa formeze impreuna echipa guvernamentala.

"In ianuarie 2005, am avut prima ciocnire cu presedintele, care a inteles ca nu va avea niciodata in mine un partener comod, care sa ii tolereze tendintele totalitare. In consecinta, PUR a fost violent atacat de Traian Basescu", mai scrie Dan Voiculescu.

Senatorul continua enumerarea unor repere are conflictului sau cu Traian Basescu, iar in finalul postului promite ca va continua lupta publica cu seful statului. "Voi continua lupta pentru ca sunt invatat sa duc lucrurile pana la capat. In 2007 am inceput ceva. Este posibil ca, in 2012, sa termin ce-am inceput atunci", conchide Dan Voiculescu.

In presa a aparut luni informatia ca presedintele PNL Crin Antonescu i-ar fi transmis lui Dan Voiculescu faptul ca trebuie sa se hotarasca daca vrea sa faca "jocurile lui Traian Basescu", intrucat felul in care a fost gestionata de conservatori situatia candidaturii lui Sorin Oprescu dinamiteaza USL. Ulterior, schimbul de replici a fost negat si de conservatori si de presedintele PNL.

M.M.

Citeste si:
Vasile Dîncu, la Miercurea-Ciuc: „Respectăm minoritatea şi vrem ca şi noi şi simbolurile noastre să fim respectaţi” VIDEO
Vasile Dîncu, la Miercurea-Ciuc: „Respectăm minoritatea şi vrem ca şi noi şi simbolurile noastre să fim respectaţi” VIDEO
Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a declarat, duminică seara, 26 iunie, la Miercurea-Ciuc, în contextul participării la manifestarea dedicată Zilei Drapelului Naţional, că...
Motivele pentru care politicienii au o viață mai lungă decât restul oamenilor. Rezultatele dovedite de un studiu Oxford
Motivele pentru care politicienii au o viață mai lungă decât restul oamenilor. Rezultatele dovedite de un studiu Oxford
Politicienii trăiesc mai mult decât restul oamenilor pentru că au venituri mai crescute şi beneficiază de tratamente medicale mai bune, arată un studiu întocmit de Universitatea din Oxford,...