Dan Voiculescu catre Traian Basescu: Sunteti, pur si simplu, incompetent

Marti, 18 Ianuarie 2011, ora 16:27
2837 citiri
Dan Voiculescu catre Traian Basescu: Sunteti, pur si simplu, incompetent
Foto: Arhiva

Senatorul PC, Dan Voiculescu, i-a trimis o scrisoare deschisa presedintelui Traian Basescu ii care ii transmite ca nu este de dreapta, luand in considerare ca a luat masuri care nu sunt de dreapta, drept urmare "este un presedinte pur si simplu incompetent", luand in considerare ca a contribuit "la falimentarea, intr-un singur an, prin impozitul forfetar, a peste 100.000 de IMM-uri romanesti".

"Domnule Presedinte, conform inregistrarilor oficiale de la Registrul Comertului, exista un semnificativ dezechilibru intre ponderea cifrei de afaceri detinute de investitorii straini in economia nationala - 42,9% si procentul angajatilor romani ai acestor investitori - 22,5%.

In contrast, IMM-urile romanesti, care reprezinta peste 90% din totalul agentilor economici inregistrati la Registrul Comertului, au o cifra de afaceri de aproximativ 22% din intreaga economie, dar angajeaza peste 65% din forta de munca activa", isi incepe senatorul conservator scrisoare potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

Voiculescu sustine ca "in timp ce capitalul strain ocupa pozitii extrem de solide in domenii de importanta strategica, precum industria extractiva si furnizarea de energie si utilitati, si rezista la presiunile crizei, agentii economici mici si mijlocii cu capital integral romanesc, care angajeaza cea mai mare parte a fortei de munca autohtone, sunt extrem de vulnerabili la efectele crizei".

"In cei peste 6 ani de mandat in care, conform Constitutiei, protejarea drepturilor si intereselelor romanilor a fost principala dumneavoastra obligatie, ce ati realizat, domnule presedinte, pentru a consolida ponderea capitalului romanesc? In calitatea dumneavoastra de presedinte implicat, de jucator, care v-au fost propunerile si intiativele in acest domeniu?

Care au fost masurile de stimulare economica a IMM-urilor pe care le-ati impus Guvernului Boc? Domnule presedinte, va asumati, cu orice prilej, identitatea politica de dreapta, iar Guvenul Boc, pe care il patronati autoritar, procedeaza similar", mai scrie acesta.

Drept urmare, Dan Voiculescu ii transmite lui Traian Basescu nu este de dreapta!

"Va lipseste chiar si dreapta masura. Dreapta nu inseamna sa reduci salarii, sa desfiintezi locuri de munca si sa falimentezi agentii economici autohtoni. De altfel, nu sunteti nici de stanga si nici de centru. Dumneavoastra sunteti, pur si simplu, incompetent. Daca evaluarea mea nu este corecta, numiti, domnule presedinte, 10 masuri de stimulare a capitalului romanesc pe care le-ati promovat si aplicat in cei peste 6 ani de mandat prezidential! Daca nu aveti 10, numiti 5!", conchide Voiculescu.

Nicușor Dan tocmai a dat cărțile pe față. De ce și-a dat demisia din USR, partidul pe care l-a creat
Nicușor Dan tocmai a dat cărțile pe față. De ce și-a dat demisia din USR, partidul pe care l-a creat
Nicușor Dan a dat cărțile pe față după ani buni. Primarul Bucureștiului a explicat de ce a ieșit din USR, partidul pe care l-a fondat. Ruptura dintre Nicușor Dan și USR a surprins pe...
Candidatura Dianei Şoşoacă la Primăria Capitalei a fost respinsă. „Eu nu am anunţat niciodată public că voi candida. E un ordin de la Marcel Ciolacu”
Candidatura Dianei Şoşoacă la Primăria Capitalei a fost respinsă. „Eu nu am anunţat niciodată public că voi candida. E un ordin de la Marcel Ciolacu”
Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 42 Municipiul Bucureşti a respins candidatura Dianei Şoşoacă, preşedintă a partidul S.O.S. România, pentru funcţia de primar general al Capitalei,...
#Dan Voiculescu Traian Basescu, #Traian Basescu incompetent , #senator