Daniel Constantin cere in instanta desfiintarea ALDE

Miercuri, 12 Aprilie 2017, ora 15:44
5817 citiri
Daniel Constantin cere in instanta desfiintarea ALDE

Copresedintele ALDE, Daniel Constantin, a anuntat miercuri ca va cere in instanta desfiintarea ALDE si revenirea la situatia dinainte de fuziune - existenta a doua partide, PC si PLR.

Intr-un interviu acordat pentru Adevarul Live, fostul ministru al Mediului a mentionat ca "niciun membru care nu este de acord cu conducerea partidului nu mai este invitat la sedinte", facand referire la ceilalti membri ALDE din fostul PC.

In plus, Daniel Constantin a subliniat ca nu mai exista niciun dialog cu presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, si ca viitorul Congres ALDE "e pus sub semnul intrebarii din cauza abuzului" lui Tariceanu.

Fostul ministru al Agriculturii a precizat ca nu doar convocarea Congresului a fost contestata in instanta, ci tot acolo se va cere si desfiintarea ALDE.

"In zilele urmatoare vom mai depune o actiune in instanta, pentru ca, analizand protocolul de fuziune, care este parte a statutului validat de catre Tribunal, am constatat ca multe dintre prevederile din protocolul de fuziune nu au fost respectate. Vom cere in instanta, pentru ca nu s-a respectat protocolul, sa se revina la situatia initiala: sa nu mai existe ALDE, ci sa existe cele doua partide care au format ALDE: PC si PLR.

Imi pare rau ca am ajuns intr-o astfel de situatie, dar noi am vrut sa formam altceva, nu un partid care sa fie in buzunarul domnului Tariceanu, care sa-l foloseasca atunci cand vrea, cum vrea si sa decida dupa bunul plac. Acum sunt pusi in functii importante doar apropiati ai domnului Tariceanu si Chitoiu", a mai spus Daniel Constantin.

Acesta a subliniat ca Tariceanu i-a intors impotriva sa pe unii dintre membrii ALDE.

"Inainte de sedinta Delegatiei Permanente, am avut o discutie cu colegii din fostul PC si le-am spus ca domnul Tariceanu doreste sa renunte la o parte din oameni, precum domnul Durbaca (Eugen Durbaca, deputat de Galati - n.red.).

La inceput am fost sustinut de cat mai multi colegi, ulterior situatia s-a schimbat, dupa discutii cu domnul Tariceanu. Caracterul domnului Tariceanu este cel mai urat din cati am vazut eu in ultimii ani", a mai spus Daniel Constantin.

Pe 25 martie, fostul presedinte PC a pierdut sprijinul ALDE, fiind apoi inlocuit din functiile detinute in Guvern.

Citeste mai multe despre scandalul dintre Constantin si Tariceanu, din ultimele saptamani:

Citeste si:
Kelemen Hunor, atac la Kovesi pe tema avertizorilor de integritate. „Doamna ar fi fost mai înţeleaptă dacă făcea această declaraţie după ce legea este promulgată”
Kelemen Hunor, atac la Kovesi pe tema avertizorilor de integritate. „Doamna ar fi fost mai înţeleaptă dacă făcea această declaraţie după ce legea este promulgată”
Vicepremierul Kelemen Hunor a declarat marți, 5 iulie,, referindu-se la declaraţiile Laurei Codruţa Kovesi despre felul în care a fost transpusă Directiva UE privind avertizorii de...
Cât va fi valabilă măsura compensării prețurilor la carburanți „astfel încât să nu afecteze bugetul”
Cât va fi valabilă măsura compensării prețurilor la carburanți „astfel încât să nu afecteze bugetul”
Compensarea cu 50 de bani a preţului la carburanţi este o măsură care va funcţiona trei luni, luată astfel încât să nu afecteze bugetul, în condiţiile în care în România nu mai...