Daniel Constantin: Familia mea se intretine dintr-o mica florarie

Joi, 24 Mai 2012, ora 18:57
6998 citiri

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat, joi, ca sotia lui are o "mica florarie" de care el e mandru si din care familia sa isi castiga veniturile.

"Sotia mea are cateva cursuri pe care le-a facut in Olanda, de design floral si detine o mica florarie din care se intretine familia noastra, a carei adresa cred ca o gasiti, este foarte publica si foarte cocheta si ma mandresc foarte mult cu ea. Este o afacere foarte mica de familie din care ne castigam veniturile. Au fost perioade in care am castigat si mai bine, in 2007, 2008 si 2009, au fost si perioade cand am castigat si mai rau", a declarat Constantin, prezent joi in comuna Stefanesti din judetul Arges, la sarbatorirea a 137 de ani de la infiintarea PNL.

Explicatiile ministrului vin pe fondul informatiilor din presa potrivit carora are venituri mici, dar in schimb are datorii foarte mari.

Constantin, despre acuzatiile lui Fuia: Incompatibil a fost dansul, cand avea un contract cu sora lui

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat joi ca fostul ministru PDL Stelian Fuia, care l-a acuzat de nereguli in declaratia de avere, face "presupuneri". Mai mult, l-a acuzat pe Fuia ca a avut un contract cu sora lui.

"Cine a facut aceste declaratii? A, domnul Fuia, personajul care aducea omagii lui Nicolae Ceausescu, da? Pentru mine este foarte important sa fiu judecat dupa ceea ce fac la Ministerul Agriculturii, dupa fapte, nu dupa presupunerile domnului Fuia sau a celor din PDL. Cand se refera la incompatibilitati, probabil se refera la incompatibilitatea in care dansul s-a aflat atata timp cat a fost director general la Fundulea si avea un contract cu sora dansului din cate stiu", a declarat Constantin.

"Incompatibil inseamna cand ai o problema vizavi de cineva cu care ai un grad de rudenie. Eu cu dl Voiculescu nu ma aflu in niciun grad de rudenie", a precizat el.

Fostul ministru al Agriculturii din Cabinetul Ungureanu, Stelian Fuia, a solicitat, miercuri, intr-o conferinta de presa, demiterea lui Daniel Constantin de la Agricultura din cauza "gravelor incompatibilitati" in care s-ar afla acesta si a legaturilor cu Dan Voiculescu.

"Vorbim de un ministru dator vandut lui Dan Voiculescu, care are interese de 60 de milioane de euro la Ministerul Agriculturii, iar aceste interese sunt si mai clare acum, cand ministrul Agriculturii si-a publicat declaratia de avere si de interese", a precizat Fuia.

Stelian Fuia a facut referire la datoria pe care actualul ministru al Agriculturii o are la Dan Voiculescu, datorie care se ridica la suma de 295 de mii de euro. "Vedem ca nu a platit niciun euro din imprumutul de 295 de mii de euro pe care l-a contractat in 2007 si 2008 de la Dan Voiculescu, o datorie pe care trebuie sa o plateasca pana in 2016", a mentionat Fuia.

Fostul ministru al Agriculturii a facut si un scurt calcul in ceea ce priveste suma lunara pe care actualul ministru ar trebui sa i-o plateasca lui Dan Voiculescu.

"Daca facem un calcul are de platit de acum incolo 6000 de euro in fiecare luna pana in 2016. (...) Daca facem referire la salariul de ministru, Daniel Constantin ar trebui sa ramana cel putin 25 de ani ministru pentru a-si plati acest imprumut la Dan Voiculescu. Este clar pentru oricine ca singurul mod in care Daniel Constantin isi poate plati datoria catre Dan Voiculescu este prin a-l sprijini pe acesta sa dea in continuare tunuri la Ministerul Agriculturii", a declarat Stelian Fuia, care ocupa si functia de presedinte al comisiei pentru agricultura a PDL.

In concluzie, PDL cere demiterea lui Daniel Constantin si numirea unui nou ministru care sa apere "interesele ministerului si ale fermierilor si nu ale patronului".

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Daniel Constantin avere, #Daniel Constantin florarie, #Daniel Constantin Stelian Fuia , #ministrul Agriculturii