Funeriu: E nevoie de o unire a oamenilor de dreapta, nu a liderilor "de dreapta"

Marti, 22 Octombrie 2013, ora 10:39
1828 citiri
Funeriu: E nevoie de o unire a oamenilor de dreapta, nu a liderilor "de dreapta"

Daniel Funeriu, fost ministru al Educatiei in Guvernul Boc, subliniaza faptul ca unitatea dreptei inseamna unitatea oamenilor de dreapta, nu a liderilor, iar modul in care se vor apropia Forta Civica si Partidul Miscarea Populara va reprezenta un test.

"Unul dintre motivele pentru care mi-am dat demisia din PDL a fost o fraza, repetata obsesiv in PDL, si pe care o auzeam foarte des: 'mai bine cu prostii nostri decat cu desteptii lor'. Raspundeam invariabil cu 'mai bine cu desteptii nostri decat cu oricare de-ai lor'.

Cred ca asta a fost vazut ca motiv de neintegrare Da, sunt multi oameni de valoare in PDL, pe care-i apreciez mult. Dar in PDL nu functioneaza mecanisme care sa-i duca pe acesti oameni in fata. De aceea, chiar daca se observa cu ochiul liber o escaladare (inutila) a discursului din partea PDL, nu voi fi parte la aceasta escaladare", scrie Daniel Funeriu pe Facebook.

Consilierul prezidential afirma ca atat in PDL cat si in alte partide, nu se intelege un lucru "fundamental".

"E nevoie de o uniune a oamenilor de dreapta, nu a liderilor 'de dreapta'. Liderii de dreapta s-au unit odata in ARD, cu rezultatele care s-au vazut. De aceea e nevoie ca liderii actuali sa fie generosi cu oamenii de dreapta, nu ahtiati dupa posturi de sefi si locuri pe liste. De acest tip de lideri oamenii de dreapta se pot lipsi. Ahtiatii si pseudo-liderii, in schimb, nu se pot lipsi de oamenii de dreapta. Get it dudes?", completeaza acesta.

Invitatii Ziare.com Augustin Ofiteru: Lectia ARD nu trebuie uitata

In ceea ce priveste anuntata apropiere intre Forta Civica si Partidul Miscarea Populara, Daniel Funeriu crede ca este "un test al generozitatii fata de cei care zi de zi cred in noi, nu un test al capacitatii de negociere".

"Cred ca testul va fi trecut cu bine, iar daca se face bine, sky is the limit", se arata acesta increzator.

Partidul Forta Civica, condus de Mihai Razvan Ungureanu si Partidul Miscarea Populara, condus de deputatul Eugen Tomac, fost membru PDL, poarta negocieri pentru o apropiere inainte de alegerile europarlamentare. In prezent, FC este aliat cu PNTCD in Alianta D.A., iar PNTCD este membru al Partidului Popular European. Partidul Miscarea Populara intampina greutati cu oficializarea la tribunal si inscrierea in Registrul Partidelor Politice, fiind, in continuare, contestata infiintarea sa.

C.B.

Citeste si:
Cum a rămas USR fără unul dintre cele mai importante instrumente parlamentare - sesizarea CCR
Cum a rămas USR fără unul dintre cele mai importante instrumente parlamentare - sesizarea CCR
Parlamentarii USR nu mai au posibilitatea de a face sesizări la Curtea Constituțională (CCR). După plecările în masă din USR, partidul a rămas fără numărul necesar de deputați și...
Trecutul palpitant al ministrului Agriculturii, cercetat de DNA. De la ofițer „Doi și-un sfert”, la viceprimar al Caracalului, în prezent doctorand
Trecutul palpitant al ministrului Agriculturii, cercetat de DNA. De la ofițer „Doi și-un sfert”, la viceprimar al Caracalului, în prezent doctorand
Adrian Chesnoiu, fostul ministru al Agriculturii, acuzat de DNA de abuz în serviciu, a lucrat la „Doi și-un sfert”. Informația nu apare în CV-ul ministrului Agriculturii însă acesta...
Comentarii
4lea
rank 5
E nevoie de o unire a oamenilor de dreapta, nu a liderilor "de dreap
iancugheorghe
rank 5
Partidul Uniunea Populară există și în cadrul lui dreapta se va unii