Funeriu refuza invitatia ministrului Educatiei: Conditia onestitatii nu e indeplinita

Luni, 21 Mai 2012, ora 11:52
2775 citiri
Funeriu refuza invitatia ministrului Educatiei: Conditia onestitatii nu e indeplinita

Consilierul prezidential pentru Educatie, Daniel Funeriu, a refuzat invitatia la discutii pe care i-a adresat-o ministrul interimar al Educatiei, Liviu Pop, care il chemase alaturi de alti fosti titulari ai acestui minister, Catalin Baba si Ioan Mang.

Funeriu a explicat faptul ca Ioan Mang e cauza refuzului, acuzand faptul ca acesta e autorul unui "plagiat fara precedent".

Vezi mai jos raspunsul lui Funeriu:

'Stimate domnule ministru,

Va multumesc pentru invitatia adresata. Ca intotdeauna, apreciez dialogul onest. Tocmai pentru ca onestitatea este prima premisa a oricarui dialog la acest nivel, regret sa va informez ca in conditiile pe care le mentionati aceasta premisa nu este indeplinita.

Sper ca veti intelege domnule ministru ca imi este imposibil sa discut despre viitorul educatiei cu o persoana care a acumulat asupra sa evidentele unei fraude de furt intelectual fara precedent in Romania. De asemenea, domnule ministru, imi permit sa va aduc la cunostinta faptul ca orice influenta a acestei persoane asupra unor decizii luate la nivelul ministrului este de natura sa decredibilizeze actiunile dumneavoastra, atat in plan intern cat si in plan extern.

Inchei prin a reitera disponibilitatea la dialog institutional cu conditia punerii acestui dialog sub semnul onestitatii, cunoasterii problematicilor si despartirii de discutii politicianiste, toate aceste premise fiind astazi neindeplinite, , i-a scris fostul ministru al Educatiei celui care conduce acum, interimar, ministerul.

Cu cele mai bune ganduri si urari de succes,

Consilier prezidential,

Daniel P. Funeriu

L.L.

#Funeriu refuz invitatie Liviu Pop, #Funeriu invitatie Pop onestitate , #stiri Daniel Funeriu