Olguta Vasilescu: Adevaratul sef al Ministerului Educatiei este Melania Mandas Vergu

Miercuri, 07 Aprilie 2010, ora 23:14
5014 citiri
Olguta Vasilescu: Adevaratul sef al Ministerului Educatiei este Melania Mandas Vergu

Senatorul PSD Lia Olguta Vasilescu a afirmat miercuri, la dezbaterea motiunii simple a PNL pe Educatie, ca Daniel Funeriu este "formal" ministru, adevaratul conducator al ministerului fiind consilierul sau, Melania Mandas Vergu.

"Dumneavoastra sunteti ministru formal, adevaratul conducator al ministerului Educatiei in aceasta perioada este doamna Melania Mandas Vergu. Dvs. ati fost pur si simplu pus in aceasta pozitie pentru ca ati aplicat niste idei a domnului Miclea si pentru ca aveati un CV ceva mai consistent decat al altora. Pe mine insa, personal, nu ati reusit sa ma pacaliti cu acest CV...

Poate ati fi reusit sa o faceti, daca nu imi dadeam seama ca niste ONG-uri in care ati activat au fost prezentate ca scoli inalte si daca nu ati fi facut o confuzie grava, daca ati fi fost atent atunci ati urmat cursurile acestei scoli de tampiti - cum o numea presedintele Romaniei - probabil ati fi aflat ca nationalitatea nu e totuna cu cetatenia", a afirmat Vasilescu, precizand ca Funeriu a sustinut ca detine doua nationalitati, una franceza si alta romana, si nu doua cetatenii.

Senatorul PSD a precizat ca in mod contrar celor spuse de ministrul Funeriu eliminarea a 15.000 de norme didactice inseamna concedierea a mai mult de 15.000 de profesori. "15.000 de norme nu inseamna 15.000 de profesori, inseamna mai mult, pentru ca un profesori poate sa aiba o norma de noua ore, iar dvs. anuland 15.000 de norme de fapt dati afara mai mult de 15.000 de profesori din sistem", a spus Vasilescu. De asemenea, ea l-a invitat pe ministru sa incerce sa curete cartofi la o cantina pentru 80 de copii si sa raspunda daca el ar fi de acord sa fie remunerat cu 600 de lei pe luna.

"Ma asteptam sa bateti cu pumnul in masa pentru Vlad Tepes, Mihai Viteazu"

"Ma asteptam sa va vad protestand, pentru ca in manualele de istorie continua sa scrie ca doamna Monica Macovei a fost principalul atu al Romaniei in integrarea europeana. Ma asteptam de asemenea sa va vad batand cu pumnul in masa pentru ca Vlad Tepes, Mihai Viteazu, Stefan cel Mare, Iancu de Hunedoara, sunt inghesuiti pe o singura pagina in manualul de istorie in timp ce Grupul de Dialog Social se lafaie pe vreo 20 de pagini.

Ma asteptam sa va vad strigand ca in manualele de limba romana Blaga beneficiaza de 20 de randuri, Eminescu de trei pagini, iar un poetas de curte al actualului presedinte beneficiaza de vreo sapte pagini", a mai spus senatorul PSD. Ea a mai sustinut ca in legea educatiei exista o discriminare pe baza etnica prin faptul ca in cazul copiilor minoritari acestora le sunt suportate de catre stat cazarea si transportul la scolile care predau in limba materna, insa nu se aplica acelasi regim si copiilor de etnie romana.

Nu ar fi mai onorabila o demisie?

Olguta Vasilescu a mai spus ca "oricum isi raceste gura de pomana" cu ministrul Funeriu. "Avand in vedere faptul ca nu ati reusit sa rezolvati pana acum nicio problema a invatamantului romanesc, ci dimpotriva, le-ati complicat pe toate, nu ar fi mai onorabila o demisie?", l-a intrebat retoric Vasilescu pe Funeriu la finalul interventiei. Presedintele PNL Crin Antonescu a declarat miercuri, in cadrul dezbaterii pe motiunea simpla pe Educatie, ca, de obicei, in Saptamana Luminata, isi propune sa priveasca un pedist "cu drag", dar a comentat ca acesta nu poate fi ministrul Daniel Funeriu.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Olguta Vasilescu motiune Educatie, #Olguta Vasilescu Funeriu, #Vasilescu Melania Mandas Vergu , #stiri Daniel Funeriu
Comentarii