Cine este pesedistul care a negociat la Guvern revendicările fermierilor. Dănuț Andruș, agricultorul fără proprietăți

Duminica, 14 Ianuarie 2024, ora 19:14
9936 citiri
Cine este pesedistul care a negociat la Guvern revendicările fermierilor. Dănuț Andruș, agricultorul fără proprietăți
Dănuț Andruș, fermier FOTO Facebook/ Nutu Loredana

De câteva zile fermierii și transportatorii din România protestează în stradă, însă spun că nu sunt susținuți de asociații sau sindicate.

Dintre aceștia, câțiva au mers la negocieri cu premierul, dar și cu miniștri de resort.

Dănuț Andruș, fermier din Botoșani nu a lipsit de la aceste discuții și a fost și cel care a comunicat public după întrevederi.

Fermierul a fost inclusiv la întâlnirea cu premierul Marcel Ciolacu.

„Premierul Marcel Ciolacu a avut vineri, la Palatul Victoria, consultări cu reprezentanţii transportatorilor şi fermierilor, în care au fost analizate problemele semnalate de reprezentanţii celor două sectoare de activitate, soluţiile legale în acord cu normele la nivel european, precum şi modalitatea de aprobare a acestora.

La dialog, din partea transportatorilor şi fermierilor au participat: Şerbănescu Constantin, Cercel Ionuţ-Lucian, Calotă Georgian, Medan Mircea-Marcel, Stemate Ionel-Cristian, Andruş Dănuţ, Oltean Denisa Daniela, Dolete Mihai, Dogărescu Constantin, Dumitrache Benone, Petrea Dumitru Alexandru, Dinu Vasile Viorel”, au transmis reprezentanții Guvernului.

Dănuț Andruș a candidat la primăria Păltiniș, iar în 2020 nu avea, potrivit declarației de avere, absolut nici o proprietate, deși se laudă cu ferma sa uriașă, potrivit defapt.ro.

În 2018, presa scria despre prezența lui Andruș la ședința PSD la care care Viorica Dăncilă a fost desemnată președinte executiv, iar Dragnea a venit însoțit de iubita sa, Irina Tănase. „Delegatul comunei Păltiniș și-a făcut apariția la Congresul PSD îmbrăcat în suman, bundiță, ie, cu opinci și purtând pe cap o căciulă de blană cu pietre strălucitoare în frunte. Asaltat de televiziunile prezente la acest eveniment, Dănuț Andruș a precizat că s-a îmbrăcat astfel pentru că este…român”, arată site-ul Darabaneni.ro, scrie sursa citată. În declarațiile sale de avere nu apar salarii foarte mari sau bunuri proprietate personală.

Acum câțiva ani, a fost concurent al emisiunii de divertisment iUmor de la Antena 1, mai arată sursa menționată.

Protestul transportatorilor şi fermierilor va continua după ce discuţiile purtate duminică, timp de peste trei ore, la Ministerul Finanţelor, s-au încheiat fără rezultat.

"Nu s-a ajuns la niciun acord, nu s-au găsit soluţii. Protestul va continua până când autorităţile vor înţelege că neputinţa lor de a gestiona o ţară este reală. Totul se motivează pe Comisia Europeană, PNRR", a declarat reprezentantul fermierilor, Dănuţ Andruş, la ieşirea de la discuţii.

Sălile de jocuri intră în ilegalitate, dar rămân în continuare în funcțiune. USR acuză PSD de protejarea industriei păcănelelor
Sălile de jocuri intră în ilegalitate, dar rămân în continuare în funcțiune. USR acuză PSD de protejarea industriei păcănelelor
Reprezentanţii USR au transmis că PSD s-a lăudat că scoate păcănelele din localităţile cu până la 15.000 de locuitori până la finalul acestei luni, dar este o minciună şi de data...
PSD, după trimiterea lui Clotilde Armand în judecată: ”Nicuşor Dan să aleagă dacă merge cu penalii în campanie”
PSD, după trimiterea lui Clotilde Armand în judecată: ”Nicuşor Dan să aleagă dacă merge cu penalii în campanie”
Social-democraţii consideră că, după trimiterea în judecată a inculpatei Clotilde Armand, candidatul pentru Primăria Generală Nicuşor Dan are obligaţia morală să îşi clarifice...
#danut andrus, #fermier, #proteste fermieri, #PSD , #stiri politice