Grupare criminală anihilată de DIICOT: 43 de persoane arestate, confiscări de arme, mașini de lux și droguri

Vineri, 24 Noiembrie 2023, ora 18:10
2977 citiri
Grupare criminală anihilată de DIICOT: 43 de persoane arestate, confiscări de arme, mașini de lux și droguri
Grupare criminală destructurată de DIICOT FOTO: captură video

Grupare criminală destructurată, joi, de DIICOT și Poliția Română în urma mai multor percheziții în toată țara. Au fost găsite droguri, diferite arme albe, pistoale, dispozitive de bruiaj, cagule și truse de poker.

Conform DIICOT şi Poliţia Română, au mai fost descoperite şi ridicate 10 autoturisme, numeroase obiecte de lux (13 ceasuri şi peste 30 de genţi şi ghiozdane), bijuterii şi monede din metal galben, sume în lei, euro, dolari SUA, lire sterline, franci elveţieni şi forinţi, precum şi mai multe carduri bancare.

Au fost puse sub acuzare 46 de persoane, din care două arestate în alte cauze, cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, camătă, şantaj, tentativă de omor, tulburarea ordinii şi liniştii publice, proxenetism, spălarea banilor, dare şi luare de mită, trafic de influenţă, organizarea ilegală a jocurilor de noroc, înşelăciune, fals în declaraţii, fals intelectual, uz de fals, conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi rele tratamente aplicate minorului.

Faţă de 43 dintre inculpaţi a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând să fie duşi în instanţă cu propunerea de arestare preventivă.

Unul din obiectivele anchetei a fost destructurarea Clanului Caranilor, condus de trei fraţi - Emil, Aurel şi Costel Răducanu. Aceştia au fost săltaţi de "mascaţi" în timp ce luau masa la un restaurant din Bucureşti.

Clanul Caranilor s-a constituit pe relaţii de rudenie, dar şi prin afiliere sau alianţe (naş-fin, cumnaţi), şi era specializat în comiterea de infracţiuni contra persoanei şi contra patrimoniului, în scopul impunerii în mediul infracţional al "renumelui" grupării, extinderii zonelor de influenţă, atât în Bucureşti, cât şi la nivelul întregii ţări, precum şi pentru extinderea activităţii infracţionale în străinătate, prin sprijinirea unor grupări specializate în infracţiuni informatice.

Cei trei fraţi se foloseau de interlopi cu fizic impunător şi comportament violent, pentru a preîntâmpina escaladarea unor conflicte cu grupări rivale, dar şi pentru a reuşi să se extindă în alte zone (centrul şi nordul Capitalei, staţiunea Mamaia Nord în sezonul estival).

Din cercetări a reieşit că la gruparea Caranilor a aderat o altă grupare specializată în comiterea de infracţiuni informatice pe teritoriul SUA, având ca scop transportul sumelor de bani ilicite pe teritoriul României.

Maramureș: Polițist drogat, prins înainte să intre de serviciu. Ce măsuri au luat superiorii săi
Maramureș: Polițist drogat, prins înainte să intre de serviciu. Ce măsuri au luat superiorii săi
Un poliţist care urma să intre de serviciu în Şomcuta Mare, judeţul Maramureş, a fost testat pozitiv la substanţe interzise. El a fost retras din dispozitiv şi dus la spital pentru...
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
#DIICOT, #grupare criminala, #dosare penale, #droguri, #arme albe, #masini de lux , #DIICOT