Fizicienii anunță haosul pe Pământ. Dacă se ajunge aici, ne vom pierde orice speranță: Dovezile prezentate clar VIDEO

Marti, 20 Iunie 2023, ora 01:30
7677 citiri
Fizicienii anunță haosul pe Pământ. Dacă se ajunge aici, ne vom pierde orice speranță: Dovezile prezentate clar VIDEO
Pământul ar putea fi aruncat în haos dacă nu sunt stopate schimbările climatice FOTO: DNAIndia

O echipă de oameni de știință condusă de Alex Bernadini, care a efectuat un studiu important referitor la impactul activității umane asupra sistemelor planetei noastre, a descoperit un lucru înspăimântător pentru omenire. Fizicienii au constatat că Pământul ar putea fi aruncat în haos, dacă nu vor fi stopate schimbările climatice. Atunci ”ne vom pierde orice speranță de a rezolva situația”.

Lucrarea, care a fost publicată în revista Earth and Planetary Astrophysics, avertizează că după un anumit punct, fenomenele extreme de pe Terra vor fi de necontrolat și se va ajunge într-un haos imprevizibil, fără cale de întoarcere, potrivit Science Alert.

Folosind o teorie concepută pentru a modela supraconductivitatea, o echipă de fizicieni condusă de Alex Bernadini de la Universitatea din Porto din Portugalia a arătat că, după un anumit punct, nu vom mai putea restabili echilibrul climei Pământului.

Descoperire neobișnuită ce intrigă experții: Munți de 4 ori mai înalți decât Everestul găsiți ascunși pe Pământ VIDEO

O cantitate ridicată de activitate umană ar putea duce la un Pământ cu un fenomen de efect seră din care nu va mai exista întoarcere. „Implicațiile schimbărilor climatice sunt bine cunoscute (secete, valuri de căldură, fenomene extreme etc.)”, a declarat fizicianul Orfeu Bertolami. „Dacă Sistemul Pământului ajunge în regiunea comportamentului haotic, ne vom pierde orice speranță de a rezolva cumva problema.”

De câțiva ani încoace, evenimentele meteorologice extreme par să apară mai regulat. Incendii de pădure, furtunile năvălesc, temperaturile ating noi recorduri. Oamenii de știință climatologici au avertizat că aceasta este o consecință a activității umane, cum ar fi arderea combustibililor fosili, defrișările și creșterea nivelului agriculturii.

Aceasta a condus la propunerea unei noi epoci geologice: Antropocenul, o perioadă în care activitatea umană a dus la un impact semnificativ și marcat asupra întregului sistem Pământului, compus din geosferă, biosferă, hidrosferă și atmosferă.

Fără oprirea schimbărilor climatice, Pământul se îndreaptă spre distrugere

Antropocenul va urma Holocenului, care a început cu aproximativ 11.700 de ani în urmă, iar oamenii de știință propun începutul său pe la mijlocul secolului al XX-lea – apogeul erei nucleare. Bernadini și colegii săi au decis să modeleze tranziția de la Holocen la Antropocen ca o tranziție de fază și să calculeze traiectoria viitoare în consecință.

Lumea noastră are o cantitate finită de spațiu locuibil, o cantitate finită de resurse și o rată finită la care le putem folosi. Având în vedere această capacitate maximă, cercetătorii au decis să cartografieze posibilele rezultate ale tranziției fazei Antropocenului folosind o hartă logistică, un instrument pentru a explora modul în care rezultatele complexe și chiar haosul pot evolua dintr-un punct simplu.

Descoperire după 30 de ani: Un singur aliment consumat regulat ajută la o viață mai lungă, o inimă și un creier sănătoase

Rezultatele lor au arătat că nu ne îndreptăm neapărat către un anumit sortiment climatic. Am putea urma o traiectorie destul de regulată și previzibilă, al cărei punct final este o stabilizare a climei la o temperatură medie mai mare decât cea pe care o avem acum.

Dar la capătul mai extrem, Pământul intră în haos. Aceasta înseamnă că sistemul Pământului evoluează într-un comportament haotic – fluctuații sezoniere extreme și evenimente meteorologice – care împiedică predicția comportamentului viitor al sistemului, făcând imposibilă atenuarea. Asta înseamnă că ar fi extrem de dificil, dacă nu imposibil, să ne întoarcem la un climat stabil.

Acest rezultat nu este inevitabil, ceea ce este o ușurare. Însă, cercetătorii spun că trebuie să considerăm o posibilitate reală de a concepe strategii de atenuare a schimbărilor climatice și de a gestiona sistemul Pământului în viitor.

Va candida Marcel Ciolacu la prezidențiale? „După 20 de ani, este cazul să fie un preşedinte mai de stânga. Vedem după 9 iunie”
Va candida Marcel Ciolacu la prezidențiale? „După 20 de ani, este cazul să fie un preşedinte mai de stânga. Vedem după 9 iunie”
Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat că va decide dacă va candida sau nu la scrutinul prezidenţial în funcţie de rezultatul alegerilor comasate - locale şi europarlamentare - din 9 iunie....
Marcel Ciolacu: Clotilde Armand a făcut praf Sectorul 1, e plin de mizerie, de şobolani, scandaluri. Nu se pricepe la administraţie
Marcel Ciolacu: Clotilde Armand a făcut praf Sectorul 1, e plin de mizerie, de şobolani, scandaluri. Nu se pricepe la administraţie
Preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a afirmat despre Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, că are o atitudine de tipul “noi suntem proşti şi dânsa e deşteaptă”. El...
#distrugerea pamantului, #pamant incalzire globala, #schimbari climatice planeta, #sfarsitul lumii, #pamant apocalipsa strat ozon , #stiri externe