Documentul care îl zdruncină pe Putin: Lovitură primită de Serviciile Secrete din Rusia, dezvăluiri fără precedent

Miercuri, 04 Octombrie 2023, ora 05:03
11788 citiri
Documentul care îl zdruncină pe Putin: Lovitură primită de Serviciile Secrete din Rusia, dezvăluiri fără precedent
Documente secrete dezvăluite în Rusia care îl pot zdruncina pe Putin FOTO / Dossier Center

După mai mult de 19 luni de la pornirea invaziei Rusiei din Ucraina, în care Vladimir Putin a arătat lumii eșecul său de a cuceri țara vecină, el mai primește o lovitură crâncenă, care îl poate zdruncina.

Opozantul rus, Mihail Hodorkovski a dezvăluit un document top secret de 434 de pagini care prezintă adresele clădirilor militare ale Serviciilor de Informații și de spionaj din Rusia, care a fost publicat accidental pe site-ul Primăriei din Moscova.

Site-ul lui Hodorkovski a publicat acest document secret, dezvăluire fără precedent, într-o secțiune denumită The Dossier Center. Actul intitulat ”Special Group” conține lista proprietăților, clădirilor militare secrete ale Serviciilor de Informații din Rusia, deținute la Moscova și St. Petersburg, inclusiv date și fotografii ale acestora, scrie Newsweek.

Lista include o serie de facilități guvernamentale extrem de secrete, locuințe aparținând ofițerilor GRU (Direcția Principală a Statului Major General al Forțelor Armate ale Federației Ruse) și Serviciul Secret al președintelui Vladimir Putin, un depozit de muniții și multe altele.

Un consilier al lui Merkel dezvăluie lucruri neștiute: De ce a pariat fostul cancelar german pe Putin

Documentul a fost semnat de Vyacheslav Torsunov, șeful departamentului de locuințe și servicii comunale, și Andrey Kovalev, directorul Mosenergosbyt, firmă care furnizează energie electrică locuitorilor din regiunea Moscovei. A fost aprobat de primarul Moscovei, Serghei Sobianin.

Lista includea, de asemenea, detaliile a două apartamente asociate Serviciului de Informații Externe din Rusia, care fie sunt locuite de angajați ai departamentului, fie sunt folosite pentru efectuarea de operațiuni speciale.

Centrul de Dosare a specificat faptul că astfel de detalii sunt considerate secrete de stat prin lege, iar acestea au fost publicate aici integral.

Descoperire despre cum a distrus Dumnezeu orașul Sodoma: Savanții au găsit dovezi care confirmă Biblia VIDEO

Cea mai mare concentrație de astfel de facilități și clădiri se află în Serebryany Bor, o zonă mare de parc din nord-vestul Moscovei. Este o zonă naturală protejată din districtul Moscovei Khoroshevo-Mnevniki, potrivit proiectului de investigație, care spunea că ruși de vază, oameni bogați și oligarhi, inclusiv șeful Patriarhiei Ortodoxe ruse Kirill, dețin conace acolo.

Centrul de dosare a spus că, deși Agențiile de Informații care dețin proprietăți în aceste zone nu sunt secrete, documentul de 434 de pagini aprobat de Sobyanin precizează care clădiri din parc sunt legate de Serviciile de informații și Contrainformații.

O clădire mică de pe Bulevardul Leningradsky, din Moscova, despre care se zvonește că ar fi ocupată de ofițeri de informații, este enumerată la unitatea militară 28178 în document. Centrul de dosare a spus că acest lucru înseamnă că este conectat cu Serviciul de Informații Externe al Rusiei. Lista include și locația unui depozit de muniții în regiunea Leningrad.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#documente clasificate Rusia, #documente secrete, #Putin servicii informatii straine, #servicii secrete Rusia, #servicii spionaj rusesc, #Mihail Hodorkovski Putin , #Rusia