5 moduri simple în care poți scăpa de durerile de spate

Luni, 18 Martie 2024, ora 20:00
3996 citiri
5 moduri simple în care poți scăpa de durerile de spate
durere spate FOTO: freepik.com

Durerile de spate sunt tot mai frecvente și apar din multiple cauze, indiferent de vârstă. Există câteva moduri simple în care poți scăpa de durerile de spate sâcâitoare. Atunci când nici cel mai confortabil loc din casa nu ți se mai pare comod sau este un chin pentru tine să faci chiar și o simplă întoarcere, ia măsuri rapide. Fără prea mult efort, poți să îți calmezi durerile de spate.

1. Relaxează-ți coloana vertebrală

Poți să îți relaxezi coloana vertebrală în câțiva pași simpli: așază-te pe podea cu picioarele întinse în față și depărtează-le 5-10 centimetri. Rulează un prosop sau o pătură și pune-o sub genunchi. Pune o pernă pe picioare, apleacă-te în față, astfel încât coloana să fie curbată și îndoaie corpul până când capul atinge perna. Relaxează-te în aceasta poziție pentru cinci minute.

2. Detensionează mușchii psoas

Mușchii psoas influențează echilibrul, flexibilitatea, puterea și funcționarea organelor, de aceea trebuie să le acorzi atenția cuvenita. Relaxează acest mușchi astfel: întinde-te pe spate cu picioarele drepte în față și mâinile pe lângă corp, pune o pernă sub șezut, permite spatelui să se relaxeze ușor până atinge podeaua, stai în această poziție pentru cinci minute.

Mușchii psoas depun mult efort pentru a stabiliza coloana vertebrală. Atunci când acești mușchi sunt suprasolicitați te poți confrunta cu dureri de spate.

3. Scufundă-ți picioarele în sare Epsom

Acesta metodă simplă te ajută să scapi rapid de durerile de spate. Ai nevoie de sare Epsom și câteva minute de relaxare. Umple un lighean cu apa caldă, adaugă ½ cană de sare Epsom în apă și amestecă pentru ca aceasta să se dizolve. Ține picioarele în ligheanul cu apă și sare pentru 5-7 minute.

Atunci când sarea Epsom se dizolvă, eliberează în apă magneziu și sulfați. Magneziul are proprietatea de a relaxa nervii și de a elibera crampele musculare. Astfel, atunci când ții picioarele în apă cu sare Epsom, pielea absoarbe ingredientele care relaxează și acest lucru combate durerile de spate.

4. Apasă punctele din spatele genunchilor

Aceasta este una dintre metodele cele mai simple care te ajută să scapi de durerile de spate, fără efort. Identifică punctele care se află pe partea din spate a genunchilor, în centru. Apasă cu putere în aceste puncte cu degetele. Respiră adânc și continuă să presezi punctele pentru 2-3 minute.

Stimulând aceste puncte, mușchii se relaxează și calmează durerea de la nivelul șoldurilor și spatelui, cauzată de sciatică.

5. Stai pe o minge de tenis

Scapă de durerea de spate rapid, cu ajutorul unei mingi de tenis. Pentru acest exercițiu este nevoie să te așezi pe podea și să așezi o minge de tenis sub una dintre fese. Ușor, mișcă-ți corpul înainte și înapoi pe aceasta minge de tenis, până când începi să simți punctul din care provine durerea. Lasă mingea în locul dureros, îndoaie genunchiul și așază talpa piciorului pe genunchiul de la celalalt picior. Rămâi în această poziție pentru 1-2 minute, apoi schimba mingea pe partea cealaltă. Un masaj cu mingea de tenis, eliberează tensiunea și mărește fluxul sanguin în partea inferioară a spatelui.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#durere, #durere spate, #scapa de durerea de spate , #sanatate