Boc: Domnule Tariceanu, domnilor din PSD, Romania este in alta directie!

Marti, 09 Septembrie 2008, ora 15:51
1919 citiri
Boc: Domnule Tariceanu, domnilor din PSD, Romania este in alta directie!

Presedintele PD-L, Emil Boc, a criticat foarte dur atitudinea adoptata de PSD la votul de marti, din Camera Deputatilor, pentru motiunea pe termoficare si i-a acuzat pe parlamentarii PNL ca mint cu nerusinare atunci cand afirma ca Executivul a rezolvat deja problemele semnalate in textul acestei motiuni.

"Alianta PSD-PNL arunca in aer factura cetateanului si din acest moment vom avea tot mai multe familii in strada pentru ca nu vor fi in stare sa isi achite factura la energia termica", a declarat Emil Boc, marti, intr-o conferinta de presa.

Liderul PD-L a explicat ca motiunea simpla pe tema sistemului de termoficare, respinsa de deputati marti, prin vot, cerea Guvernului, printre altele, sa achite sumele restante pentru contravaloarea a 45% din necesarul de combustibil pentru aceasta iarna.

"Actualii guvernanti mint intr-o maniera ordinara", a clamat Emil Boc, referindu-se la declaratiile liderilor PNL care au sustinut de la tribuna parlamentara ca sumele au fost deja achitate. "Au nerusinarea si nesimtirea sa spuna ca au achitat aceasta suma", s-a aratat presedintele PD-L revoltat de aceasta situatie, "consultati Monitorul Oficial" a invitat el.

Emil Boc a declarat ca vorbeste atat in calitate de lider de partid dar, mai ales, de primar al Clujului, care se confrunta foarte des cu problemele cetatenilor. Boc a avertizat ca prin refuzul Executivului de a pune in aplicare masurile solicitate in motiunea pe termoficare, foarte multe familii nevoiase vor avea de suferit la iarna, din cauza datoriilor scadente. "Vor fi executati silit de asociatiile de proprietari pentru ca nu vor fi in stare sa isi achite factura", a declarat Emil Boc.

"Acest Guvern nu este catusi de putin interesat de problemele cetatenilor", a mai spus Boc, acuzand Alianta PSD-PNL ca in loc sa achite datoriile restante la combustibil, repartizeaza fondurile publice autoritatilor locale, pe criterii clientelare, cu scopul de a obtine scoruri electorale cat mai bune la alegerile din toamna.

"Exista o intelegere clara intre PSD si PNL pentru a-si aloca sume in valoare totala de 3 miliarde, pentru ca fiecare primar PSD si PNL sa isi promoveze campania electorala", a declarat Emil Boc.

"Facem un ultim apel ca acest guvern iresponsabil sa intoarca fata catre Romania reala si sa achite aceste datorii, pentru ca romanii sa poata trece iarna", a mai spus presedintele PD-L, subliniind inca o data rolul jucat de social-democrati la respingerea acestei motiuni. "Daca PSD nu avea atitudinea marsava de a sta in sala si a nu vota, motiunea ar fi trecut", a punctat Boc.

Motiunea privind criza serviciului public de termoficare, initiata de PD-L, a fost respinsa, marti, de Camera Deputatilor, inregistrandu-se 83 de voturi "pentru", in conditiile in care in sala erau prezenti 248 de deputati, iar numarul de voturi necesare adoptarii era 125.

#motiune, #termoficare, #PDL, #PSD, #Emil Boc , #PDL