Boc isi cearta ministrii: Vladescu, mustrat pentru cota unica (Video)

Marti, 13 Iulie 2010, ora 15:23
4378 citiri
Boc isi cearta ministrii: Vladescu, mustrat pentru cota unica (Video)

Emil Boc, premierul Romaniei, a declarat marti ca ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, nu a avut mandat sa discute despre eliminarea cotei unice, iar aceste masuri nu vor fi luate fara o analiza a Guvernului.

"Vreau sa fiu foarte clar: ministrul Finantelor nu are niciun mandat pentru a dezbate public tema cotei unice sau a impunerii impozitarii progresive si va solicit sa mentineti acest mesaj clar al Guvernului", a declarat Emil Boc, marti, la Guvern, la o intalnire cu ministrii pe tema absorbtiei fondurilor europene.

Stolojan il critica pe Vladescu: Nu s-a discutat despre renuntarea la cota unica

Premierul le-a dat dispozitii ministrilor sa nu mai discute public despre teme care n-au fost discutate in Guvern.

Vladescu vrea sa scoata cota unica

"Nimeni nu discuta inainte ca in Guvern sa avem o analiza clara. Facem aceasta analiza, dupa care vorbim toti acelasi lucru", a spus Emil Boc.

Prim-ministrul a reamintit ministrilor ca Guvernul "si-a pus mandatul pe masa" pentru a apara cota unica si TVA, insa nu a putut sa pastreze TVA la acelasi nivel, din cauza deciziei Curtii Constitutionale.

Ministrul de Finante, Sebastian Vladescu, a declarat marti, intr-un interviu dat "Ziarului Financiar", ca, dupa sase ani de cota unica, Romania ar trebui sa treaca de la 1 ianuarie 2011 la un sistem de impozitare progresiva a veniturilor.

Mircea Cosea: Ideea lui Vladescu de a inlocui cota unica tine de filosofia economica

"Cota unica a fost o epoca, dar acum s-a incheiat si nu o spun ca sa lansez o discutie politica, pentru ca proiectul meu de impozit progresiv pe venitul global nu este nici impotriva PD-L (care a initiat cota unica si o sustine in continuare - n.r.), nici in favoarea PSD (sustinator traditional al impozitarii progresive - n.r.). Este o optiune strict profesionala, bazata pe calcule ale expertilor din minister", a declarat Vladescu.

Vladescu e "recidivist"

Nu e prima data cand premierul Emil Boc isi cearta ministrii. Acelasi Sebastian Vladescu a intrat in vizorul sefului Executivului, in februarie 2010, cand a anuntat ca toate pensiile trebuie impozitate.

Seful Guvernului le-a transmis si atunci foarte clar ministrilor ca nu va ezita sa recurga la remaniere in cazul in care vor mai sustine prin declaratii de presa masuri care nu sunt incluse in programul de guvernare, aratand ca astfel de declaratii afecteaza nemeritat imaginea Executivului.

Intre timp, insusi presedintele Traian Basescu sustine varianta adusa in discutie de Vladescu atunci si vorbeste despre impozitarea pensiilor sub 1.000 de lei, incepand din ianuarie 2011.

Basescu nu vrea sa schimbe cota unica

In schimb despre cota unica, Traian Basescu a declarat saptamana trecuta la TVR ca nu este de acord cu modificarea cotei unice.

"Cota unica nu cred ca trebuie sa fie nici scazuta, nici crescuta", a spus presedintele comentand o remarca a ministrului Economiei, Adriean Videanu. Acesta spusese ca s-a discutat in PD-L si ca se analizeaza scaderea cotei unice la 10%. Ulterior insa, Videanu a trimis presa sa vorbeasca cu Ministerul de Finante pe acest subiect.

Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
Firea îl trimite pe Piedone înapoi la sectorul 5: "Nu vreau să îl jignesc"
Firea îl trimite pe Piedone înapoi la sectorul 5: "Nu vreau să îl jignesc"
Cursa pentru fotoliul de primar al Capitalei se încinge. Gabriela Firea îl trimite pe Cristian Popescu Piedone înapoi la sectorul 5. Ea a a declarat vineri, 26 aprilie, că "ar fi o normalitate"...
#Emil Boc, #Boc Vladescu cota, #Vladescu cota unica, #Boc cota unica , #premier