Ziare.com

Nicolaescu: Croitoru e obligat de CC sa vina cu alte propuneri

Vineri, 30 Octombrie 2009, ora 19:40

   

Nicolaescu: Croitoru e obligat de CC sa vina cu alte propuneri
Liberalii au solicitat ca in rapoartele de aviz negativ ale ministrilor propusi de Croitoru sa fie trecuta decizia CC privind obligativitatea acestuia de a veni cu alte propuneri, PNL urmand sa solicite oficial acest lucru in Birouri, a anuntat, vineri, viceliderul deputatilor PNL Eugen Nicolaescu.

"Rapoartele cu avize negative pentru ministrii cabinetului Croitoru se prezinta Birourilor Permanente reunite, care le transmit mai departe plenului, dar Birourile Permanente ar trebui sa tina cont de propunerile din rapoarte (privind obligativitatea premierului de av eni cu alte porpuneri n.red.) care sunt intemeiate pe prevederea hotarata de Curtea Constitutionala.

In cazul in care nu se va tine cont de acest lucru, atunci sigur ca vom face procedural o asemenea solicitare tocmai pentru a recpecta decizia CC, iar dommul Coritoru este obligat, nu de liberali, ci de hotararea CC, sa faca alte propuneri care ar trebui sa urmeze in Parlament aceeasi procedura de audiere", a explicat Nicolaescu pentru Mediafax.

Nicolaescu a mentionat ca liberalii au solicitat, dupa audierile la comisii, ca "in rapoarte sa se treaca prevederile din hotararea Curtii Constitutionale" si a sublinat ca aceasta solicitare oficiala ar putea fi depusa de catre liberali, saptamana viitoare, cand Birourile Permanente comune ar trebui sa se intruneasca pentru a discuta rapoartele de la comisiile de specialitate in cazul ministrilor.

Potrivit deputatului PNL, solicitarea liberalior se bazeaza pe o decizie a CC din 2007, prin care se prevede ca, "atunci cand un candidat de ministru nu primeste avizul comisiilor de specialitate, se inainteaza raportul candidatului de prim-ministru desemnat, care este obligat sa vina cu o alta propunere".

"In aceasta situatie, din cei 14 candidati la functia de ministru, 12 nu au primit avizul comisiilor de specialitate, au primit aviz negativ. In consecinta, toate rapoartele comisiilor trebuie sa contina aceasta prevedere prin care primul-ministru desemnat trebuia sa vina si sa propuna Parlamentului alte candidaturi si sa se faca audierea altor candidati", a spus Nicolaescu.

Doar doi dintre cei 14 ministri propusi pentru Cabinetul Croitoru a obtinut avizul comisiilor parlamentare, respectiv Vasile Blaga si Bogdan Aurescu. Avizul comisiilor este consultativ, decizia finala privind lista Cabinetului apartinand plenului Camerelor reunite.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1260 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Ceea ce au facut PNL, PSD si UDMR este o bataie de joc la adresa Romaniei

Consecintele nu se vor lasa asteptate.
JOS mafia PSD+PC+PNL+UDMR! Afara din parlament cu ei!

 

Orice ar fi in Guvernul Croitoru, tot negativ va fi avizat!

Si ceilalti care vor fi propusi vor primi aviz pozitiv de la Comisii? Sa fim seriosi! Asta e miscarea Coalitiei Grivco, pentru a distruge tara si a duce la maxim criza politica din Romania.

 

Slabe sanse..

Cu orice propuneri ar veni dansul pana cu cateva zile inainte de alegeri cei din "coalitia65%" vor da aviz negativ cat mai multor ministrii propusi pentru ac vor sa mentina Romania intr-o situatie foarte grea pana aproape de alegeri sa poata indrepta degetul spre Basescu. Speram ca Romania sa nu fie atat de oarba si sa realizeze care sunt adevaratii vinovati de situatia precara in care suntem...

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor