Cat costa finala Eurovision de la Moscova?

Vineri, 08 Mai 2009, ora 13:25
2402 citiri
Cat costa finala Eurovision de la Moscova?

Valery Vinogradov, organizatoarea concursului Eurovision ce se va tine la Moscova, spune ca bugetul alocat evenimentului a fost asigurat din cinci surse.

Astfel, Guvernul rusesc a dat un miliard de ruble, Primaria din Moscova 200 de milioane de ruble. Uniunea Europeana de Radiodifuziune a dat, de asemenea, 6 milioane de dolari.

Eurovizion-ul are sase sponsori oficiali in Moscova: Raiffeisenbank, Schwarzkopf si Rostelecom sunt parteneri internationali ai concursului, in timp ce Pepsi, Mary Kay si Gold Mine Beer sunt sponsorii nationali, informeaza Pravda.

Postul de televiziune national Canalul 1 Rusia nu a dezvaluit contributia sa. Oricum, se pare ca bugetul total pentru concurs este in jur de 42 de milioane de dolari. Si asta avand in vedere ca anul trecut bugetul a fost de 24 de milioane de euro, adica 32 de milioane de dolari.

Organizatorii au cheltuit majoritatea fondurilor pe inchirierea si reamenajarea locatiei - Stadionul Olimpic din Moscova.

In jur de 19.000 de oameni vor putea sa participe la finala spectacolului, insa doar jumatate dintre bilete sunt de vanzare, restul locurilor fiind pastrate pentru delegatiile tarilor si presa.

Un bilet la finala costa de la 5.100 la 99.800 de ruble (154 si, respectiv, 3.024 de dolari). Majoritatea biletelor au fost vandute.

Valery Vinogradov este convinsa, insa, ca Moscova nu-si va recupera banii prin vanzarea de bilete si promotionale.

Un purtator de cuvant al Uniunii Europene de Radiodifuziune a declarat ca acest concurs tinut in Moscova nu va fi profitabil. "Insa nu profitul conteaza aici, ci efectele politice interne pe care le va produce", a conchis Konstantin Ernst.

Capete de mort și simbolul invaziei ruse în Ucraina, pe gardul Ambasadei Franței din centrul Moscovei VIDEO
Capete de mort și simbolul invaziei ruse în Ucraina, pe gardul Ambasadei Franței din centrul Moscovei VIDEO
Trei capete de mort şi un ”Z” - simbolul intervenţiei ruse în Ucraina -, o ”frescă” de un gust îndoielnic, au fost desenate de anonimi pe zidurile sediului Ambasadei Franţei, în...
Scandal la nivel înalt în Rusia. Un ministru decorat de Putin, reținut pentru luare de mită
Scandal la nivel înalt în Rusia. Un ministru decorat de Putin, reținut pentru luare de mită
Ministrul adjunct al Apărării din Rusia, Timur Ivanov, a fost reţinut sub suspiciunea de luare de mită, informează agenția TASS printr-un comunicat. "Suspectat de comiterea unei...
#Eurovision 2009, #Moscova, #buget concurs, #profit, #Valery Vinogradov, #sponsori, #Konstantin Ernst , #stiri Eurovision