Florin Cîțu despre OUG-ul aprobat de Guvern: "Faliment! A introdus un articol prin care face o rectificare bugetară mascată"

Luni, 11 Martie 2024, ora 13:53
2529 citiri
Florin Cîțu despre OUG-ul aprobat de Guvern: "Faliment! A introdus un articol prin care face o rectificare bugetară mascată"
Florin Cîțu FOTO Facebook / Florin Cîțu

Senatorul liberal Florin Cîțu, fost premier și ministru al Finanțelor, spune că Guvernul României a "rămas fără bani", după „doar două luni”. Senatorul face referire la ordonanța comasării alegerilor și îl acuză pe premierul Marcel Ciolacu de "minciună".

Prin mesajul său Cîțu atrage atenția Comisiei Europene, dar și a agențiilor de rating care evaluează dobânzile la care România se poate împrumuta fără riscul de a nu-și putea plăti datoriile.

"În atenția Comisiei Europene, a agențiilor de rating (bineînțeles și a instituțiilor statului român, dar...).

Ciolacu v-a mințit!!! A rămas fără bani după doar două luni. Faliment!

În ordonanța comasării alegerilor a introdus, în ședința de guvern, un articol (ultimul) prin care face o rectificare bugetară mascată!!!", scrie senatorul pe pagina sa de Facebook.

"Când faci asta după doar 2 luni de zile echivalează cu un denunț"

Argumentele prezentate de fostul premier sunt legate de restructurarea ministerelor și alocările discreționare. Acesta spune că planul a fost gândit înainte de perioada de campanie electorală.

"1. Le ordona ministerelor să-i alimenteze Fondul de Campanie = FRB. După doar 2 luni ministerele trebuie să renunțe la investiții și proiecte în derulare pentru a-i alimenta fondul lui Ciolacu.

Anul trecut a făcut același lucru și a distribuit personal 30 de miliarde lei. Acesta este cel mai mare tun din istoria României. Sper să vedem investigații la ministerele care au cedat banii la jumătatea anului, fără rectificare bugetară.

Cum justifică MApN că a renunțat la aproape 10 miliarde de la înzestrare și i-a transferat lui Ciolacu în timp ce avem război la granița? Are aprobarea CSAT?

2. Le spune agențiilor de rating și Comisiei Europene că i-a mințit și depășește deficitul bugetar și în 2024. Agențiile de rating independete ar PENALIZA acest lucru imediat.Sunt agențiile de rating independente? Sau o CE care vrea binele cetățenilor din UE și nu se gândește doar la funcții ar penaliza acest derapaj imediat. Sunt oamenii care conduc CE interesați de bunăstarea cetățenilor UE sau doar de funcțiile lor?

3. Pentru a da aparența de legalitate, Ciolacu își da derogări de la Legea Bugetului de stat pentru 2024, pe care tocmai a aprobat-o, (acesta este nivelul de prostie și corupție), de la Legea responsabilității fiscal-bugetare nr. 69/2010, de la Legea nr. 417/2023 pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificați în cadrul fiscal-bugetar pe anul 2024 și multe alte ordonanțe și legi.", scrie Florin Cîțu.

Florin Cîțu mai spune că Ordonanța de Urgență are valoarea unui autodenunț care anunță o situație gravă pentru economia țării.

"Când faci asta după doar 2 luni de zile echivalează cu un denunț care spune foarte clar celor care ar trebui să aibă grijă ca banii românilor să nu fie folosiți de clasa politică in interes personal: am construit un buget fals și în interes personal.

Socialiștii trebuie să piardă în 2024 și după să răspundă pentru acest JAF de la bugetul național.", a concluzionat senatorul.

Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a revenit cu precizări după ce a declarat că ”Buzăul nu e în Moldova”. Afirmația a fost făcută în legătură cu autostrada care va lega Moldova de...
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
#Florin Citu, #PNL, #marcel ciolacu, #datorii Romania, #rating Romania , #stiri Florin Citu