BEC a respins alianța lui Drulă. USR, PMP și Forța Dreptei acuză PSD de implicare și atacă decizia la Înalta Curte

Duminica, 17 Martie 2024, ora 13:30
4010 citiri
BEC a respins alianța lui Drulă. USR, PMP și Forța Dreptei acuză PSD de implicare și atacă decizia la Înalta Curte
Cei trei co-lideri ai Alianței Dreapta Unită FOTO Hepta

Biroul Electoral Central (BEC) a respins protocolul de constituire a Alianţei Dreapta Unită formată din USR, PMP şi Forţa Dreptei, a anunţat Cătălin Drulă. Preşedintele USR a anunţat că decizia BEC va fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) şi a chemat oamenii la strângerea de semnături pentru alegerile din 9 iunie.

„Respingerea protocolului Alianţei Dreapta Unită, la solicitarea PSD, este un act de agresiune politică venit din partea lui Iohannis, Ciolacu şi Ciucă, care arată întregii ţări unde am ajuns cu starea democraţiei. Dar le promit lor că nu ne vor opri! Milioane de români susţin o alternativă onestă la actuala putere.”, a transmis Drulă.

El a adăugat că „decizia de astăzi luată la solicitarea PSD nu are nicio legătură cu legile şi regulile dintr-un stat democratic”. Liderul USR a adăugat că va fi contestată la ÎCCJ hotărârea BEC de respingere a protocolului Alianţei Dreapta Unită.

„Este doar o încercare de a ne împiedica să participăm în alegeri sub Alianţa Dreapta Unită, o încercare disperată a marionetelor lui Iohannis, care ştiu că li se apropie sfârşitul politic. Ce fac acum este un act de laşitate şi de dispreţ faţă de voinţa românilor, care arată că partidul unic PSD-PNL este dispus să calce democraţia în picioare pentru a-şi păstra puterea.

Acesta a mai precizat că decizia va fi contestată la Înalta Curte de Casație și Justiție și a invitat susținătorii alianței la evenimentul de strângere de semnături.

„Vă chem alături de noi, astăzi, în Piaţa Universităţii, începând cu ora 16:00. Pornim strângerea de semnături pentru candidaturile din 9 iunie. Misiunea noastră este o Românie fără corupţie, fără abuzuri şi fără frică. România Modernă este mai puternică ca niciodată.”, a mai stransmis Drulă.

Reprezentanții Forța Dreptei și PMP au reclamat sâmbătă, 16 martie, faptul că Biroul Electoral Central le-a refuzat celor doi reprezentanți ai partidelor acordarea calității de membri ai BEC, acuzând un ”abuz incredibil”.

Ludovic Orban, despre rocada candidaţilor PSD şi PNL: „Se schimbă ca şosetele, dar, dacă nu se spală, tot pute”
Ludovic Orban, despre rocada candidaţilor PSD şi PNL: „Se schimbă ca şosetele, dar, dacă nu se spală, tot pute”
Preşedintele partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a declarat luni seară, 22 aprilie, la Ploieşti, referindu-se la rocada candidaţilor PSD şi PNL, că aceştia se schimbă precum...
Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Biroul Electoral Central a stabilit, vineri, 26 aprilie, măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând, între altele,...
#forta dreptei, #Biroul Electoral Central, #alegeri 2024 , #alegeri 2024