Șanse mari pentru patronii azilelor groazei să scape astăzi de arestul preventiv. Frații Godei au „picat” la judecătoarea care l-a eliberat pe soțul Cristinei Dumitra

Miercuri, 01 Noiembrie 2023, ora 03:00
2754 citiri
Șanse mari pentru patronii azilelor groazei să scape astăzi de arestul preventiv. Frații Godei au „picat” la judecătoarea care l-a eliberat pe soțul Cristinei Dumitra
Daniel Godei (stânga), Ștefan Godei și Răzvan Țicu au obținut deja o hotărâre de plasare în arest la domiciliu din partea Tribunalului. FOTO / Ionuț Mureșan

Patronii „Azilelor groazei” din Voluntari, frații Ștefan și Daniel Godei, precum și fostul șef al Protecției Copilului Ilfov, Andrei Răzvan Țicu, așteaptă miercuri, 1 noiembrie, să afle dacă ajung sau nu în arest la domiciliu, la 4 luni după ce au fost arestați preventiv pentru trafic de persoane și constituire de grup infracțional organizat. Curtea de Apel București (CAB) decide dacă admite contestația procurorilor DIICOT și le prelungește cu încă 30 de zile mandatele de arestare sau dacă o respinge, caz în care frații Godei și Răzvan Țicu vor fi eliberați de îndată.

Daniel și Ștefan Godei au fost aduși alături de Răzvan Țicu marți, 31 octombrie, în fața magistraților Florin Mihai Potcoavă (președinte) și Irina Raluca Manu (judecător), care au luat în discuție, în ședință secretă, contestația DIICOT împotriva hotărârii Tribunalului București (TB) din data de 26 septembrie.

Reamintim că judecătoarea Irina Raluca Manu de la CAB a făcut parte din componența completului de judecată care, pe data de 19 august, l-a eliberat pe fostul polițist Ovidiu Dumitra, unul dintre administratorii azilelor din Voluntari. Potrivit unor surse judiciare, Ovidiu Dumitra le-a spus atunci judecătoarelor că soția lui așteaptă un copil și ar vrea să fie alături de aceasta.

Ovidiu Dumitra era administratorul unui cămin patronat de soția lui, Cristina Dumitra, unde persoanele vârstnice erau umilite și exploatate, inclusiv sub aspectul reținerii micilor venituri pe care le aveau.

Ți-a plăcut articolul?
Vrem să producem mai multe, însă avem nevoie de susținerea ta. Orice donație contează pentru jurnalismul independent

Pe data de 26 septembrie, judecătoarea Georgiana Andreea Baltag de la TB a decis că frații Godei au stat suficient după gratii, așa că a respins propunerea de prelungire a arestării preventive cu încă 30 de zile formulată de procurori. În schimb, magistratul i-a plasat pe frații Godei și pe fostul șef al DGASPC Ilfov în arest la domiciliu.

Totodată, alți 8 inculpați în dosarul „azilelor groazei” din Voluntari au scăpat de arestul la domiciliu, fiind plasați sub control judiciar. Hotărârea a venit la nici 3 luni de la izbucnirea scandalului privind condițiile inumane în care erau ținuți sute de rezidenți ai căminelor patronate de frații Godei.

Este pentru a doua oară când Tribunalul București decide să îi elibereze din pușcărie pe patronii „azilelor groazei”, o hotărâre similară fiind luată pe data de 25.08.2023.

Procurorii DIICOT au obținut pe calea contestației, admisă de CAB pe data de 01.09.2023, desființarea hotărârii și prelungirea mandatelor de arestare pe numele fraților Godei.

Câți bani au făcut frații Godei de pe urma „azilelor groazei”

Godei Ștefan Cristian este alături de fratele său Godei Daniel, principalul beneficiar al sumelor de bani rezultate din exploatarea persoanelor aflate în stare de vulnerabilitate, scopul patrimonial fiind mobilul care a stat la baza constituirii grupului infracțional organizat, iar mecanismul infracțional gândit și operaționalizat de acesta și fratele său alături de numita Cărăulașu Ioana Andreea, a fost cel al exploatării persoanelor profitând de starea acestora de vulnerabilitate.

Membrii grupului infracțional organizat condus Godei Ștefan Cristian au obținut de la DGASPC Ilfov, DGASPC Sector 3 și alte direcții/servicii din cadrul primăriilor unor localități din jud. Ilfov prin încasări efectuate de aceste instituții în conturile Asociației „Sf. Gabriel cel Viteaz”, un total de 3.763.869 lei în perioada 25.11.2021-08.06.2023.

Ștefan Godei, vicepreședinte al filialei de tineret a PSD Voluntari și fost șofer la Primăria Capitalei pe vremea când era condusă de Gabriela Firea, a fost arestat preventiv miercuri, 05.07.2023, pentru trafic de persoane și constituire de grup infracțional organizat.

Ștefan Godei era liderul grupării și ținea legătura cu autoritățile care trebuiau să vină în controale.

Alături de Ștefan Godei a mai ajuns după gratii și fratele său, Daniel Godei, cel care îi folosea pe beneficiarii din azilele groazei la muncă forțată sau îi ținea în condiții inumane.

De asemenea, măsura arestului preventiv a fost luată împotriva lui Andrei Răzvan Țicu, șef serviciu la DGASPC Ilfov, cel care îl anunța pe Ștefan Godei înainte să vină în controale, precum și Ovidiu Dumitra, fost polițist, soțul Cristinei Dumitra – șefa „azilelor groazei”.

Cristina Dumitra a ajuns în arest la domiciliu, alături de asistentele care le chinuiau sau le neglijau pe persoanele vulnerabile din azile.

Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Gabriela Firea, candidatul PSD pentru Primăria Generală a Capitalei, reafirmă că nu are nicio vină în scandalul azilurilor, care a devenit anchetă penală. „Nu am de ce să plătesc eu...
Motivul pentru care o profesoară condamnată pentru relații sexuale cu un copil de 10 ani cere anularea sentinței
Motivul pentru care o profesoară condamnată pentru relații sexuale cu un copil de 10 ani cere anularea sentinței
O femeie din Australia condamnată pentru relații sexuale cu un copil de 10 ani contestă sentința și spune că ar trebui anulată. Ea e de părere că femeile nu ar trebui considerate...
#fratii godei, #eliberare arest, #arest domiciliu, #contestatie, #curtea de apel bucuresti, #azilele groazei voluntari , #justitie