De ce următoarele săptămâni de război vor fi critice pentru Ucraina. ”Va fi un succes uriaș pentru armata rusă să mențină frontul”

Duminica, 16 Octombrie 2022, ora 17:49
9414 citiri
De ce următoarele săptămâni de război vor fi critice pentru Ucraina. ”Va fi un succes uriaș pentru armata rusă să mențină frontul”
Rusia încearcă acum să împiedice prăbușirea completă a frontului FOTO Twitter

Potrivit analiștilor, războiul, care de câteva luni nu a arătat superioritatea uneia dintre părți, ia amploare odată cu apropierea iernii. Experții consideră că Ucraina se apropie de o nouă etapă importantă și critică în războiul împotriva Rusiei. Și această etapă este destul de imprevizibilă, scrie CNN.

Potrivit lui Keir Giles de la think tank-ul britanic Chatham House, războiul Ucrainei împotriva Rusiei a intrat într-o altă fază. Și această fază a început după bombardarea masivă a teritoriului Ucrainei de către armata rusă pe 10 octombrie, cu scopul de a deteriora infrastructura critică. Cu toate acestea, armata ucraineană continuă să atace și să elibereze așezările capturate. Și acest lucru se întâmplă pe fondul exploziei de la podul Kerci, care a avut un efect negativ semnificativ asupra rușilor înșiși și a dat ucrainenilor un nou impuls pentru a-și continua lupta.

Analistii cred ca luptele de la sol de pe toata linia frontului isi vor reduce cel mai probabil intensitatea datorita apropierii vremii reci. Prin urmare, următoarele câteva săptămâni de război vor fi cruciale pentru Ucraina. Dar, în același timp, Rusia poate încerca să schimbe cursul războiului în favoarea ei.

"Cu doar câteva luni în urmă, momentul care putea fi numit victoria Ucrainei în război părea o perspectivă prea îndepărtată. Dar acum o victorie convingătoare a Ucrainei devine din ce în ce mai plauzibilă și mult mai devreme", spune Giles.

Potrivit experților, loviturile cu rachete care au fost efectuate de forțele armate ruse în Ucraina timp de o săptămână întreagă indică faptul că Putin nu poate accepta eșecuri în luptele terestre. În același timp, Rusia a anunțat că va ajuta la evacuarea locuitorilor din Herson și din regiune, iar acest lucru se datorează faptului că armata ucraineană avansează cu succes în această direcție.

Contraofensiva de succes a armatei ucrainene în multe zone ale frontului a dus la o schimbare în cursul acestui război. În vară, atât în ​​Occident, cât și în Rusia însăși, ei au susținut că Ucraina, deși se poate apăra activ, nu va putea recuceri teritoriile capturate. Dar evenimentele recente au arătat că nu este cazul.

Potrivit lui Samir Puri de la Institutul Internațional de Studii Strategice, Rusia încearcă acum să împiedice prăbușirea completă a frontului. Și plănuiesc să facă asta înainte de a veni iarna.

„Va fi un succes uriaș pentru armata rusă să mențină frontul în forma în care se află acum, aproximativ în această formă, până în ianuarie”, spune Puri.

Analiştii cred că nici măcar numirea noului comandant al Forţelor Armate Ruse din Ucraina, Serghei Surovikin, nu a dat încă roade. Este puțin probabil ca acest general să poată aduce noi unități pregătite pe front înainte de sfârșitul acestui an. De asemenea, în viitorul apropiat, contraofensiva ucraineană nu poate decât să se intensifice.

Experții consideră că Ucraina încearcă să returneze mult mai mult teritoriu înainte ca temperatura aerului să scadă brusc, impactul creșterii prețurilor la energie se va simți pe deplin în Europa.

„Există multe motive pentru care Ucraina trebuie să obțină câștiguri semnificative în război foarte repede, înainte ca vremea rece să se instaleze. Criza energetică de iarnă din Europa și distrugerea infrastructurii energetice din Ucraina însăși vor fi un test de rezistență atât pentru Ucraina, cât și pentru aliații săi din Occident” spune Giles.

Potrivit lui Giles, dacă Ucraina nu arată progrese pe câmpul de luptă, atunci sprijinul său din partea țărilor europene ar putea fi în pericol.

Rușii pretind că au distrus un tren care transporta echipament militar occidental către frontul din Ucraina
Rușii pretind că au distrus un tren care transporta echipament militar occidental către frontul din Ucraina
În regiunea Doneţk din estul Ucrainei, un tren care transporta armament occidental livrat Kievului ar fi fost lovit de armata rusă. Anunțul vine după o serie de lovituri asupra căilor ferate...
Un tip de tanc trimis de americani în Ucraina a fost retras. E prea slab și vulnerabil în fața rușilor
Un tip de tanc trimis de americani în Ucraina a fost retras. E prea slab și vulnerabil în fața rușilor
Ucraina și-ar fi retras din linia de luptă tancurile Abrams M1A1 furnizate de Statele Unite din cauza vulnerabilității acestora la atacurile cu drone rusești, a relatat Associated Press, care...
#front ucraina, #saptamani, #armata rusa, #miza , #Razboi Ucraina