Inedit: Cum se tocmesc camilele la oborul african (Galerie foto)

Sambata, 17 Septembrie 2011, ora 18:50
21648 citiri
Inedit: Cum se tocmesc camilele la oborul african (Galerie foto)

Bircash este o mica localitate egipteana, la marginea Saharei, unde functioneaza cel mai mare targ de camile din toata Africa. Negustorii vin din intregul Egipt, dar si din Sudan, Etiopia sau Somalia. Nu va intrebati cum vin: camila este corabia desertului, toti sosesc calare pe camile.

Pitorescul acestui inimitabil obor african nu are asemanare cu niciun alt targ de vite dn lume. Imaginile de mai jos, redate dupa BigPicture, spun mai mult decat cuvintele.

In apropierea targului, convoaiele de camile fac un popas: cumparatorul pretuieste o camila odihnita, nu una obosita.

Odihna nu-i asa placuta, cum pare: camilele au picioarele legate, ca nu cumva sa se ridice.

Inainte de a fi duse in targ, se mai verifica o data marcajul camilelor. Fiecare proprietar si-a stabilit propriul sau "numar de inmatriculare". Pentru cumparator, asta este actul de proprietate.

Incepe dezlegarea camilelor, dar nu de tot. Un picior ramane legat, ca sa nu fuga. Pana apare un cumparator credibil, camila va trebui sa sara in trei picioare.

Potentialul cumparator o verifica in detaliu, iar daca nu-i place, n-o ia.

Cand incepe tocmeala, proprietaurl isi bate animalul cu ciomagul. Cu cat camila reactioneaza mai energic, cu atat se justifica mai bine pretul.

Incepe tocmeala. Din start ofertantul cere 1.500 de dolari, dar, dupa negocieri zgomotoase, se ajunge si la 500. Fireste, depinde de camila.

Cum a dat banii, cumparatorul se grabeste spre iesire, iar vanzatorul ii mai da doua ciomege camilei, ca sa vada partenerul ce afacere buna a facut. Camila insa pleaca tot legata la picioare, ca sa n-o ia la sanatoasa.

Daca are noroc, camila poate pleca, la noua ei locuinta, cu masina.

Din banii luati, vanzatorul isi cumpara de-ale casei, sa duca ceva si la nevasta - era sa zic, la neveste.

Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Biroul Electoral Central a stabilit, vineri, 26 aprilie, măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând, între altele,...
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
#targ camile, #targ vanzare cumparare camile , #animale haioase