Spune-mi cum tii paharul ca sa-ti spun cine esti

Duminica, 07 Iunie 2009, ora 17:29
7657 citiri
Spune-mi cum tii paharul ca sa-ti spun cine esti
Foto: CocktailAppreciation

Nu ti-ai dori cateodata ca atunci cand esti intr-un bar sa-i poti "citi" pe ceilalti dintr-o privire?

Aparentele sunt inselatoare si o fata uimitor de frumoasa poate sa se dovedeasca o scorpie cand o abordezi. Insa se pare ca felul in care tii paharul tradeaza multe despre personalitatea cuiva.

Potrivit psihologului Glenn Wilson, care a studiat felul in care oamenii isi tin paharul, a impartit "bautorii" in opt categorii, arata BBC.

Jucatoarea

In general, o persoana care isi tine paharul cu degetele rasfirate si din cand in cand se joaca cu ele pe gura acestuia este pregatita sa fie abordata. Daca este o femeie, este in cautare de un flirt si ii place mult jocul acesta. Disponibilitatea se arata si prin felul in care iti arunca priviri.

Barfitoarea

De cele mai multe ori o gasesti printre prietene. Vorbeste despre oameni, critica de multe ori. Tine paharul de cupa si il misca, gesticuland in timp ce vorbeste. Are tendinta sa se aplece catre interlocutor, dand impresia ca e vorba de ceva confidential. Are deja o groaza de prieteni, de aceea in genere nu isi face altii noi.

Petrecaretii

Poate fi vorba despre un barbat sau o femeie: le place sa fie inconjurati de oameni si sa se distreze. Iau guri mici din bautura, ca sa nu rateze conversatia. Tin gatul sticlei lejer. Cel mai bun mod de a-i aborda cu ei este sa-i faci sa rada.

Floarea

O persoana timida tine mereu paharul cu grija, ca si cum cineva o sa vina sa i-l fure. Isi ascunde palmele si nu termina niciodata bautura. In genere nu interactioneaza cu ceilalti, si are nevoie de un impuls ca sa raspunda: un compliment e mereu binevenit.

Regina/Regele Ghetii

Este vorba despre o persoana rece si defensiva, care isi tine paharul intr-o mana pozitionata ca bariera in fata corpului. Nu le place aproprierea si nu raspund atunci cand sunt abordati.

Playboy-ul

Le place sa bea din sticle si se joaca cu ele sugestiv. E vorba despre un seducator de tip "Don Juan", posesiv si indraznet.

Ingamfatul

Se intinde pe tot spatiul disponibil: isi pune paharul pe unde nimereste, se lasa pe spate pe scaun. Nu-i place sa fie abordat cand e cu prietenii, decat poate daca i se fac complimente.

Arogantul

Gesticuleaza cand vorbeste si pare destul de amenintator. Prefera sticlele si paharele mari si le tine strans, miscandu-le cand vorbeste ca si cum ar fi arme. Vrea sa para ca stie tot si glumele lui au mereu ca tinta alte persoane.

Cand esti intr-un bar, nu poti afla mai nimic despre alte persoane decat prin limbajul corpului. "Simplul mod in care tinem paharul dezvaluie multe despre personalitate, mai mult, poate, decat am vrea sa afle altii", spune Glenn Wilson.

De aceea, e bine sa te gandesti inainte sa "spui" ceva despre tine in acest mod.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#cum tii paharul, #personalitate , #bancuri