Firea, candidatul ”deocamdată” al PSD la Primăria Capitalei: ”Nu merg pe ideea că dacă voi nu mă vreți, eu vă vreau”

Marti, 30 Ianuarie 2024, ora 22:39
2482 citiri
Firea, candidatul ”deocamdată” al PSD la Primăria Capitalei: ”Nu merg pe ideea că dacă voi nu mă vreți, eu vă vreau”
Gabriela Firea vrea ca PSD să anunțe care va fi candidatul la Primăria Capitalei

Gabriela Firea, președinta PSD București, susține că este un candidat bun pentru Primăria Capitalei și consideră că ”acest echivoc care planează nu cred că îi ajută pe cetățeni”. Fosta primăriță susține că a analizat situația și că este pregătită să candideze pentru un nou mandat.

”Dacă sunt pregătită să candidez, înseamnă ca mi-am făcut o analiză serioasă și că sunt un candidat valabil prin energia mea, prin pregătirea mea, cunosc foarte bine problemele administrative ale Bucureștiului. Înseamnă că aceste sondaje despre care se tot vorbește nu stau rău. Sunt un om corect, provin din presă, știu cum se iau deciziile politice: nu se iau pe sofisme, se iau pe bază de argumente”, a mai spus Gabriela Firea, conform G4Media.

”Sunt o persoană muncitoare, energică, loială, am tenacitate. Dar politica este un sport de echipă și nu merg pe ideea că dacă voi nu mă vreți, eu vă vreau. Ce înseamnă să mă vrea? Să ieșim public împreună într-o conferință de presă cu președintele partidului, președintele organizației București, candidatul la primăria București și candidații la cele 6 sectoare, să spunem care sunt proiectele noastre, să convingem cetățenii”, a mai spus Firea.

Ea a spus că ”anumiți politicieni” s-au bucurat că a fost forțată să demisioneze din guvern din cauza scandalului azilelor groazei din Voluntari și a refuzat să răspundă la întrebarea dacă e vorba și despre politicieni din PSD: ”Am simțit că au fost anumiți politicieni care s-au bucurat de momentul greu prin care am trecut. Nu au realizat că dacă mie mi se întâmplă așa, și lor li se poate întâmpla să fie îndepărtați pe nedrept din funcție”.

Ea s-a arătat deranjată și de ”semnalele și cuvintele cu două sensuri” date de Robert Negoiță în legătură cu o eventuală candidatură la Primăria București.

”Cred că și Robert (Negoiță – n.red.) trebuie să fie mai direct și să spună ce dorește, fără supărare, dacă vrea să candideze la Primăria București”, a spus ea.

Reamintim că PSD nu și-a anunțat oficial candidații la primăriile marilor orașe, iar de fiecare dată când e întrebat cine va reprezenta partidul la alegerile din Capitală, președintele Marcel Ciolacu spune constanta că ”deocamdată Gabriela Firea e candidata PSD”.

Întrebată de prezentatoare Realitatea dacă a lăsat orașul în faliment în 2020, după ce și-a încheiat mandatul de primar, Firea a spus: ”Nu am lăsat orașul în faliment. Și eu am găsit facturi neachitate și le-am plătit”.

Gabriela Firea a fost primarul Capitalei în mandatul 2016 – 2020. În alegerile locale din septembrie 2020, ea a fost învinsă de Nicușor Dan, independent susținut atunci de o alianță PNLUSR.

Quarterly Report - Editia 4

Cum s-ar putea răsturna situația din cursa pentru Primăria Generală. Rezultatele unui sondaj comandat de PSD
Cum s-ar putea răsturna situația din cursa pentru Primăria Generală. Rezultatele unui sondaj comandat de PSD
Pe primul loc în topul preferințelor bucureștenilor pentru Primăria Capitalei ar fi în continuare Nicușor Dan, conform unui sondaj realizat online de compania Epsilon, la comanda PSD....
Dezvăluiri cumplite. Cum ar fi fost terorizați bătrânii dintr-un „azil al groazei", din centrul Bucureștiului: copilul de 15 ani, folosit pe post de torționar
Dezvăluiri cumplite. Cum ar fi fost terorizați bătrânii dintr-un „azil al groazei", din centrul Bucureștiului: copilul de 15 ani, folosit pe post de torționar
Noi informații șocante au ieșit la suprafață, la nici un an de zile de la declanșarea scandalului „Azilele Groazei”. Dosarul penal ce cuprinde inculpați acuzați de mai multe fapte...
#Gabriela Firea, #Primaria Capitalei, #candidat PSD, #alegeri locale, #alegeri capitala, #Bucuresti , #stiri Gabriela Firea