Cati bani pune la bataie Primaria Capitalei pentru concursul "Cea mai frumoasa fatada"

Miercuri, 17 Mai 2017, ora 11:53
2886 citiri
Cati bani pune la bataie Primaria Capitalei pentru concursul "Cea mai frumoasa fatada"
Foto: Arhiva Ziare.com

Primaria Capitalei anunta ca pune la bataie, pentru concursul "Cea mai frumoasa fatada", premii in valoare totala de 214.000 lei.

Competitia la care sunt invitati sa participe toti bucurestenii e defalcata pe mai multe categorii, precum "cel mai frumos balcon", "cea mai frumoasa gradina" sau "cea mai frumoasa fatada".

Cel mai mic premiu va fi in valoare de 500 de lei (mentiune), iar cel mai mare in valoare de 5.000 lei (Premiul I).

Concursul se desfasoara in perioada 16 mai - 26 iunie 2017 si se adreseaza atat persoanelor fizice, cat si celor juridice ori asociatiilor de proprietari, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Pot participa doar amenajarile deja realizate in momentul inscrierii acestora in concurs, in perioada 15 mai - 11 iunie 2017.

Lucrarile din concurs pot fi votate de cetateni in perioada 12 - 14 iunie, iar vizitele pe teren ale juriului si perioada de jurizare sunt intre 12 - 18 iunie. Prezentarea si premierea castigatorilor vor avea loc in perioada 23 - 25 iunie 2017.

"Bucurestenii sunt invitati sa amenajeze fatadele cladirilor in care locuiesc sau isi desfasoara activitatea, balcoanele si spatiile verzi adiacente imobilelor cu plante naturale decorative, arbori si arbusti ornamentali, in functie de posibilitatile de amenajare", se mentioneaza in comunicat.

Primarul general, Gabriela Firea, motiveaza organizarea concursului dand ca exemplu orase din Franta, Spania si Italia, "faimoase pentru multitudinea de plante si flori ce impodobesc spatiile verzi si fatadele cladirilor".

Cum poti participa

Inscrierea si participarea la concurs nu presupun perceperea de costuri sau taxe de participare, se mai arata in comunicat.

Inscrierea la concurs a amenajarilor se va face prin accesarea de catre participanti a aplicatiei de concurs disponibila online.

Conform regulamentului, participantii la concurs pot incarca minimum 3 - maximum 5 fotografii reprezentative ale amenajarii, in format jpeg/jpg/png, din care cel putin 2 fotografii de ansamblu realizate din strada care sa permita identificarea lor pe teren si 1-3 fotografii de detaliu.

Totodata se va completa un scurt text explicativ care sa mentioneze: suprafata amenajata, conceptul amenajarii, vegetatia utilizata, cromatica, etc, se mai arata in comunicat.

Nu e singurul concurs organizat de Primarie. In urma cu o saptamana, edilul a anuntat ca municipalitatea pregateste lansarea competitiei in urma careia sa fie stabilite repere urbanistice si peisagistice la intrarile in Capitala. Firea demararea acestuia prin faptul ca, acum, cand intri in Bucuresti, nimeni nu iti semnaleaza ca intri in Capitala si acest lucru nu este normal.

Recent s-a incheiat un alt concurs organizat de Primaria Capitalei, cel pentru alegerea logo-ului orasului Bucuresti, unde premiul este de 50.000 de lei. Primul logo declarat castigator a fost descalificat, fiind ales apoi urmatorul situat, in urma votului unui juriu. Insa acesta nu este considerat reprezentativ de catre bucuresteni, a aratat un sondaj Ziare.com.

A.S.

Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a revenit cu precizări după ce a declarat că ”Buzăul nu e în Moldova”. Afirmația a fost făcută în legătură cu autostrada care va lega Moldova de...
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
#cea mai frumoasa fatada, #cel mai frumos balcon, #premii cea mai frumoasa fatada Firea, #concursuri premii Primarie , #primar Bucuresti