Gheorghe Dincă, criminalul de la Caracal, condamnat la 30 de ani de închisoare. Decizia este definitivă

Marti, 30 Mai 2023, ora 14:28
4603 citiri
Gheorghe Dincă, criminalul de la Caracal, condamnat la 30 de ani de închisoare. Decizia este definitivă
Gheorghe Dincă FOTO Hepta

Curtea de Apel Craiova a dat o sentinţă definitivă marți, 30 mai, în dosarul în care Gheorghe Dincă, de 70 de ani, din Caracal, a fost acuzat de uciderea a două adolescente.

Instanţa a menţinut pedeapsa de 30 de ani de închisoare stabilită de Tribunalul Olt, în septembrie 2022. Al doilea inculpat din dosar, considerat complicele lui Dincă, a fost condamnat la 12 ani de închisoare pentru viol, scrie gds.ro.

Iniţial, la Tribunalul Olt, acesta fusese condamnat la 7 ani de închisoare.

Procurorii DIICOT au susţinut că, pe 14 aprilie 2019, în jurul orelor 11:30, inculpatul a luat la ocazie o tânără de 18 ani, pe Luiza Melencu.

„Ulterior, inculpatul a transportat victima cu autoturismul, la locuința sa din municipiul Caracal, judeţul Olt, prin răpire, contrar voinței victimei, care s-a opus și a strigat după ajutor, aceasta fiind în imposibilitate să coboare din autoturism întrucât fusese legată de banchetă, iar portierele și geamurile nu puteau fi deschise din interior ca urmare a modificărilor aduse de inculpat”, au susţinut anchetatorii.

Mai departe, inculpatul ar fi sechetrat victima şi ar fi întreținut în mod repetat, mai multe raporturi sexuale cu acesta. Pe 17 aprilie, victima a fost ucisă.

Anchetatorii au stabilit că inculpatul a procedat în acelaşi fel în cazul unei alte tinere. Este vorba de Alexandra Măceșanu, de 15 ani, din Dobrosloveni, județul Olt.

„La data de 24.07.2019, în jurul orelor 10:00-10:15, în timp ce se afla pe raza comunei Dobrosloveni, judeţul Olt, inculpatul a observat-o pe victima M.M.A., în vârstă de 15 ani, și prin inducere în eroare, iar ulterior prin răpire și constrângere, manifestată prin violență fizică și verbală, a recrutat-o, folosind un pretext fals, în sensul că s-a oferit să o transporte cu mașina proprie, “la ocazie”, spre liceul Mihai Viteazul”, au explicat anchetatorii.

După ce le-a ucis pe cele două tinere, bărbatul le-a ars cadavrele într-un butoi metalic pe care îl deținea în curtea locuinței, au mai stabilit procurorii.

Condamnat definitiv la 30 de ani de închisoare

În septembrie 2022, inculpatul a fost condamnat la 30 de ani de închisoare pentru faptele comise. Sentinţa a fost dată de Tribunalul Olt.

Este pedeapsa maximă pe care o poate primi, conform legii, o persoană în vârstă de peste 65 de ani. Un al doilea inculpat din acest dosar, un presupus complice al inculpatului, a fost condamnat la şapte ani de închisoare. Sentința a fost atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova.

Marți, 30 mai, instanţa a dat o sentinţă definitivă în acest dosar. Judecătorii au menţinut pedeapsa maximă, de 30 de închisoare, pentru Gheorghe Dincă. Celălalt inculpat a fost condamnat la 12 ani de închisoare.

Eveniment Quarterly Report

Un bosniac a fost condamnat la închisoare, după trei decenii, pentru uciderea unor prizonieri de război. Câți ani va sta după gratii
Un bosniac a fost condamnat la închisoare, după trei decenii, pentru uciderea unor prizonieri de război. Câți ani va sta după gratii
Un fost soldat bosniac a fost condamnat marţi, 19 septembrie, la pedeapsa maximă de 20 de ani de închisoare pentru crime de război, fiind găsit vinovat pentru uciderea, în urmă cu trei...
Referat DNA: Baronul PSD Dumitru Buzatu făcea presiuni asupra subalternilor care se ocupau de derularea proiectelor finanţate din fonduri europene
Referat DNA: Baronul PSD Dumitru Buzatu făcea presiuni asupra subalternilor care se ocupau de derularea proiectelor finanţate din fonduri europene
Preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, făcea presiuni asupra subalternilor săi care se ocupau de derularea unor proiecte finanţate din fonduri europene pentru ca unele sume...
#gheorghe dinca caracal, #condamnare inchisoare, #30 de ani, #decizie definitiva , #inchisoare