Agenția Națională de Integritate verifică proprietățile șefului ANPC: Un iaht, mașini scumpe și mai multe terenuri au dispărut din declarațiile de avere

Sambata, 11 Noiembrie 2023, ora 14:15
18834 citiri
Agenția Națională de Integritate verifică proprietățile șefului ANPC: Un iaht, mașini scumpe și mai multe terenuri au dispărut din declarațiile de avere
Șeful ANPC FOTO Facebook / Horia Constantinescu

Agenția Națională de Integritate verifică averea președintelui Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), a anunțat USR.

Potrivit deputatului USR Mihai Badea, cel care a sesizat ANI, declarațiile de avere ale șefului ANPC ridică mai multe semne de întrebare.

"Există niște lucruri dubioase pe-acolo"

„Declarațiile de avere depuse de Horia Constantinescu în perioadele în care a ocupat funcții publice sunt pline de lacune, apar numeroase tranzacții imobiliare, a făcut multe achiziții scumpe (mașini de lux, iahturi, ceasuri de firmă), iar mass-media a scris despre offshore-urile pe care le controlează în Panama. Decizia ANI de a declanșa evaluarea averii și a modificărilor acesteia confirmă că există niște lucruri dubioase pe-acolo, nu doar mi s-a părut mie”, a declarat deputatul USR Mihai Badea într-un comunicat transmis sâmbătă, 11 noiembrie.

Parlamentarul USR a solicitat ANI, în urmă cu o lună, să verifice averea șefului ANPC după ce a observat neconcordanțe în declarațiile depuse în ultimii ani.

Printre acestea se numără 1,68 de hectare de teren intravilan și 19 construcții cumpărate în 2019, la venituri de doar 96.839 lei și fără conturi declarate sau credite contractate, un iaht în valoare de aproximativ 250.000 euro, cumpărat în perioada ocupării unor funcții publice, cote de participare de până la 100% în mai multe companii, inclusiv offshore-uri înregistrate în Panama, cu zero dividende declarate.

În ultima declarație de avere, depusă pe 30 mai, nu apar niciun teren sau locuință, singurele bunuri menționate fiind trei ceasuri de lux, ân timp ce în cele anterioare apar terenuri intravilane, spații de cazare, la Predeal, Costinești, Tuzla, dar și un iaht.

Horia Constantinescu a fost numit la conducerea Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului în august 2019 de către fostul premier Viorica Dăncilă. Anterior, Constantinescu a fost șeful Oficiului pentru Protecția Consumatorilor Constanța.

Horia Constantinescu a fost eliberat din funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, în noiembrie 2019, în baza unei decizii a premierului Ludovic Orban, amintește hotnews.ro.

A fost numit din nou în funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului în ianuarie 2022, printr-o decizie a premierului PNL de atunci, Nicolae Ciucă.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Sorana Cîrstea a câștigat o avere la Dubai și nu va plăti impozit. Care e motivul
Sorana Cîrstea a câștigat o avere la Dubai și nu va plăti impozit. Care e motivul
Sorana Cîrstea, locul 22 WTA, a fost eliminată, vineri, în semifinalele turneului de categorie WTA 1000 de la Dubai, ea fiind învinsă în două seturi de italianca Jasmine Paolini, numărul 26...
Edil și veterinar în același timp. Primarul din Vaslui care a fost declarat incompatibil de către ANI
Edil și veterinar în același timp. Primarul din Vaslui care a fost declarat incompatibil de către ANI
Vasile Novac, edilul comunei vasluiene Ivănești, a fost declarat incompatibil de Agenția Națională de Integritate (ANI) pe motiv că, în paralel cu funcția publică pe care o ocupa, își...
#Horia Constantinescu ANPC, #ani, #verificare, #avere, #iaht, #terenuri , #ANI