Ziare.com

Deutsche Welle: Romania mondena si liberala

de
Marti, 23 Aprilie 2013, ora 17:50

   

Deutsche Welle: Romania mondena si liberala
Capacitatea de divizare a dreptei romanesti pare sa fie inepuizabila, caci, dupa pulverizarea partidului prezidential, o disidenta noua si-a facut aparitia.

E vorba despre "Initiativa Romania Liberala" care ar strange laolalta pe unii dintre mai vechii opozanti ai lui Crin Antonescu ca Andrei Chiliman, Vlad Moisescu, Dan Cristian Popescu, etc. Calin Popescu Tariceanu a adoptat o pozitie favorabila, definind initiativa ca o platforma de dezbateri ideologice, una menita sa contribuie la definirea mai clara a identitatii PNL ca partid de dreapta, dar a precizat ca nu face parte din grupul de initiativa. Crin Antonescu, in schimb, nu a dat multa atentie oponentilor sai: "Este pur si simplu un micut si plicticos manifest anti-PNL", scrie Deutsche Welle.

Se pare ca si Calin Popescu Tariceanu si Crin Antonescu se insala. Primul pentru ca manifestul grupului promite sa fie mai mult decat un club linistit de discutii liberale: "Partidul National Liberal, formatiunea politica de la care romanii asteapta, in primul rand, asumarea si promovarea valorilor liberalismului clasic, a abandonat aceste valori. PNL a ajuns prizonierul intereselor unei persoane decise sa sacrifice statul de drept si drumul occidental al Romaniei pentru a-si indeplini obiectivul politicianist".

Citeste mai mult despre Romania mondena si liberala pe Deutsche Welle.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 278 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor