Avion doborat in Ucraina: Cine era romanul care a murit in catastrofa aviatica

Vineri, 18 Iulie 2014, ora 15:16
7987 citiri
Avion doborat in Ucraina: Cine era romanul care a murit in catastrofa aviatica

Romanul care se afla in avionul Boeing 777, al companiei Malaysia Airlines, doborat joi in Ucraina, avea 24 de ani si era student in anul II la Universitatea de Medicina si Farmacie Cluj.

El avea si cetatenie canadiana, copilarind in aceasta tara, si revenise de curand in Romania pentru a studia medicina.

Romanul calatorea cu o tanara din Germania care, se pare, era studenta tot la medicina in Cluj-Napoca, informeaza Antena 3.

Avion doborat in Ucraina: Un roman se afla la bord

Decanul UMF Cluj a declarat ca cei doi mergeau la un congres de cercetare stiintifica, si anume la o conferinta internationala pe tema HIV din Melbourne, la care urmau sa participe peste 100 de experti mondiali.

Studentul roman cu cetatenie canadiana era unul dintre reprezentantii studentilor in Consiliul Facultatii de Medicina.

Avion prabusit in Ucraina - vezi aici cele mai noi informatii si declaratii

"In accidentul aviatic din Ucraina si-au pierdut viata, din nefericire, si doi studenti de la Facultatea de Medicina a UMF Cluj, anul II, sectia engleza. Este un tanar cu dubla cetatenie, romano-canadiana, si o studenta cu cetatenie straina. Suntem ingroziti de cele intamplate si ne pare rau ca a avut loc un astfel de eveniment.

Pot sa va spun ca erau doi studenti foarte buni. Pe unul dintre ei l-am cunoscut, deoarece era reprezentantul studentilor in Consiliul Facultatii. Toata lumea e socata de aceasta veste", a declarat Anca Buzoianu, decanul Facultatii de Medicina din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie "Iuliu Hatieganu" din Cluj-Napoca.

Ea a refuzat sa faca alte declaratii si a spus ca membrii familiilor celor doi studenti au cerut discretie.

Ministerul roman de Externe a anuntat, vineri, ca un roman se afla la bordul avionului Boeing 777, al companiei Malaysia Airlines, doborat joi in Ucraina.

"Urmare a verificarilor care continua, in vederea stabilirii identitatii tuturor pasagerilor - i-au fost furnizate noi informatii potrivit carora, pe lista transmisa pana la acest moment de compania Malaysian Airlines se regaseste un cetatean care detine dubla cetatenie, inclusiv cetatenie romana", se arata intr-un comunicat al MAE remis Ziare.com.

Familia acestuia a fost informata de autoritatile din tara de domiciliu, iar autoritatile romane au luat, de asemenea, legatura cu familia.

Familia victimei a precizat ca nu doreste, sub nicio forma, sa fie facute publice datele personale, mai precizeaza MAE.

Un avion al companiei Malaysia Airlines cu 298 de pasageri si membri ai echipajului la bord s-a prabusit, joi dupa-amiaza, in estul separatist al Ucrainei, in apropiere de Donetk.

Avion prabusit in Ucraina: Dovezi incontestabile ca teroristii l-au doborat intentionat

Ambasadorul Ucrainei la Bucuresti, Teofil Bauer, a declarat, intr-o conferinta de presa, ca prabusirea avionului reprezinta "o tragedie nu numai pentru Ucraina, ci pentru lumea intreaga".

Bauer a sustinut ca serviciile Ucrainei au obtinut dovezi inconstestabile ca avionul a fost doborat de teroristi cu arme rusesti si a acuzat Kremlinul ca destabilizarea pe care ar fi provocat-o in Donbas, regiune ce cuprinde Donetk si Luhansk, este "o amenintare directa la adresa pacii si securitatii internationale".

CTP, devastator cu Piedone: ”Candidatul Parizer Usturoi. Așa un afront?... Semn rău pentru interlopul poporului”
CTP, devastator cu Piedone: ”Candidatul Parizer Usturoi. Așa un afront?... Semn rău pentru interlopul poporului”
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat cu aciditate ultima ieșire publică a lui Cristian Popescu Piedone, candidat la Primăria Capitalei, care și-a prezentat programul cu care vrea să...
Ciolacu "se jură" că n-a jucat la păcănele: "Am mai jucat poker. Acum joc Catan cu Grindeanu. Am jucat şah cu domnul Tudose" VIDEO
Ciolacu "se jură" că n-a jucat la păcănele: "Am mai jucat poker. Acum joc Catan cu Grindeanu. Am jucat şah cu domnul Tudose" VIDEO
Marcel Ciolacu, premierul României susţine că nu a jucat niciodată la păcănele. În schimb, liderul PSD joacă poker cu prietenii, Catan cu Sorin Grindeanu şi şah cu Mihai Tudose, care...
#avin doborat Ucraina, #roman avion doborat Ucraina , #avion prabusit in Ucraina
Comentarii
Poza Injineru
Injineru
rank 5
Ma duc sa pun flori pentru el la Ambasada Rusa.
Poza Injineru
Injineru
rank 5