Churchill a cerut SUA sa arunce bomba atomica asupra URSS - document FBI (Video)

Duminica, 09 Noiembrie 2014, ora 15:30

   

Churchill a cerut SUA sa arunce bomba atomica asupra URSS - document FBI (Video)
Documente secrete declasificate arata cum prim-ministrul Marii Britanii Winston Churchill a cerut Statelor Unite sa lanseze un atac nuclear impotriva Uniunii Sovietice pentru a castiga Razboiul Rece.

Churchill a crezut ca o lovitura preventiva asupra URSS-ului lui Stalin ar putea fi singura cale de a stopa extinderea comunismului spre Occident, potrivit Daily Mail.

Raportul FBI arata ca Churchill a cerut senatorului republican Styles Bridges sa-l convinga pe presedintele Statelor Unite Harry Truman sa lanseze un atac nuclear care ar "nimici" Kremlinul si ar transforma Uniunea Sovietica "intr-o problema foarte usoar de gestionat".

Sovieticii ar fi fost fara aparare in fata unui atac nuclear la acea vreme, ei testand cu succes propria lor bomba atomica de-abia in anul 1949.

Marea Britanie si Uniunea Sovietica au fost aliati in cel de-Al Doilea Razboi Mondial pana in anul 1945, cand Churchill si-a pierdut portofoliul de prim-ministru.

El a fost insa primul om de stat care a recunoscut pe plan international amenintarea post-razboi reprezentata de URSS, iar in 1946 a tinut un discurs celebru la Fulton, Missouri, despre o "Cortina de fier" care a coborat peste Europa, in timp ce Iosif Stalin si-a consolidat controlul asupra jumatatii de est a continentului.

Documentele dezvaluie faptul ca Churchill era atat de pornit impotriva fostului aliat de razboi incat pregatit sa accepte mortile a sute de mii de civili sovietici in cazul unui atac nuclear.

"Churchill a spus ca singura salvare a intregii lumi va fi ca presedintele SUA sa declare Rusia un pericol pentru pacea mondiala si sa o atace. El a subliniat ca daca o bomba atomica ar fi lansata deasupra Kremlinului si l-ar sterge de pe fata Pamantului, Rusia ar fi extrem de usor de controlat.

Churchill a continuat sustinand ca, daca atacul nu va avea loc, Rusia va fi cea care va arunca bomba atomica asupra Americii in 2-3 ani, cand va dezvolta tehnologia nucleara, si ca intreaga civilizatie va fi distrusa sau intoarsa in timp cu multi ani", se arata in raportul FBI.

Dezvaluirile au fost publicate pentru prima data in cartea "When Lions Roar: The Churchill And The Kennedys", scrisa de jurnalistul Thomas Maier.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de12023 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
info
rank 5
Si noi ne mai miram de "aliante"...
...PDL = PSD sau PSD - PNL?
nusual
rank 5
pacat ca nu au ascultat
Omenirea ar fi mers in alta directie,iar Romania nu mai avea conducatori ca Ceausescu,Iliescu,Basescu,Ponta,nastase..etc..
un oarecare
rank 5
Eventual
nici tu nu mai erai sa debitezi tampenii!!!
AdyCa
rank 4
Rusia e și acum un mare pericol pentru omenire....
Poate Obama repară greșeala lui Truman....
ogadei
rank 1
cuuuuum ?
si plodul american sa dovedit neascultator si a ignorat doleanta mamei ???
oricum ... daca ar fi facut-o, ar fi fost un veritabil act de democratizare.... marca inregistrata a americanilor !
hotbrain7
rank 5
Asa cum Reagan si Gorbaciov au planificicat caderea lui Ceausescu
in Malta in decembrie 1989!
Asadar marile puteri isi impart tarile si hotarasc soarta lumii, ca si cum ar muta o piesa intr-o partida de sah!!
Ion Antonescu
rank 1
Comentariu de 4.6 ?
Nu stiu cum si cine voteaza, adica Ceausescu era asa de important, vise taica.
Noi am fost un floc in calea P toata viata si sa vezi doamne in 89, vai ce tare la soare eara Ceausescu, vise de adormint pe aia mici.
hotbrain7
rank 5
A fost unul dintre punctele discutate in Malta
Nu a spus nimeni ca a fost un subiect Number 1, dar a figurat pe lista.
dragos_66
rank 5
Mitul Churchill
Winston Churchill a fost de fapt unul dintre cei mai prosti politicieni britanici. Singurul sau merit este ca i-a tinut piept lui Hitler. In rest ,de la dezastrul de la Gallipoli in primul razboi mondial ,atacul sinucigas de la Dieppe din al doilea razboi mondial ,alianta cu Stalin ,distrugerea absolut gratuita a Dresdei ,tratamentul umilitor aplicat aliatilor polonezi ,vanzarea Europei de est ,ruinarea economiei britanice...iata numai cateva din ,,realizarile" sale.
Ion Antonescu
rank 1
Wrong
Hitler nu a vurt sa cucereasca UK de ce ? era ocupat cu Operation barbarossa, nu a vrut America in rezboi vorbim de 40, 41, schimba editura cartilor poate intelegi realitatea.
Bayern
rank 2
Iertati-i...
Era deja dupa ora 8:00 AM. Deci era deja beat un pic. Un litru de whisky pe zi nu-i putzin. Asa ca iertati-i atitudinea. Dar a facut si lucruri bune, nu-i asa? Nu-mi amintsc acum care sunt alea, dar sigur a facut si ceva bun!!!!!
sanziana
rank 5
Daca rusii nu erau ajutati de toata lumea
SUA, UK of GB si toate celelalte tari occidentale aliate, Rusia ar fi fost cea mai mare tara vorbitoare de limba germana.
Pe cine nu lasi sa moara, nu te lasa sa traiesti.
Carrandash
rank 2
asta este culmea !!!!!
"Churchill a cerut SUA sa arunce bomba atomica asupra URSS - document FBI (Video)" - george titus albulescu - editor ziaurtist copiator de informatii falsificator
http://www.ziare.com/international/razboi/churchill-a-cerut-sua-sa-arunce-bomba-atomica-asupra-urss-document-fbi-video-1332244
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
docomentu' "video" cu care ne ameninta enjeniarul cheferist ca ni-l arata la tembelizor cum ca Churchill a cerut americanilor " sa-arunce-bomba-atomica-asupra-urss" este de fapt un discurs tinut de Winston Churchill in iunie 1940 !!!!!!!dupa capitularea Frantei in fata Germaniei !!!!.
la acea data bomba atomica nici NU exista, iar Statele Unite nici macar nu intrasera in razboi !!!!!!
este cu totul si cu totul inadmisibil ca un habarnamist, plastograf, falsificator copiator sa poata publica, ba chiar sa si fie platit pentru minciunile sfruntate pe care le suptsemneaza.
p.s. abia astept sa vad daca cenzorul de la redactia ziare.com ma cenzureaza pe motiv ca insulte adreseaza cetateanului cheferist enjeniar ieditor albulescu titisor si ma penalizeaza si pe motiv ca mesajul meu nu are legatura cu subiectul discutat.
pe de alta parte, ceea ce este absolut jenant si inspaimantator este faptul ca o gramada din publicul acilea comentator isi da cu presupusu' fara sa asculte al lui Winston Churchill discursul dar ielaboriaza si kkometiaza.
spun ca ascest lucru este groaznic si inspaimantator deoarece este un exemplu iedificator de cate parale face cetatzianu ruman alegator care voteaza fara sa stie ce, de ce, si pentru cine. cum se poate considera ca afisatorii comentatori de acilea nu sunt niste neica nimeni de nicaieri (chiar daca unii sunt platiti de istitutiilii de ieri care sunt si azi), se poate explica de ce romanistanul este la nivelul la care este si de ce soarta romanilor este, si va fi, asa cum este.
Te-o
rank 5
Churchill era foarte generos cand vindea popoarele est-europene
(Romania "90%"),dar cand se simtea in pericol el insusi cu natiunea lui era "curajos"sa scoata castanele din foc cu mana americana si sute de mii de morti rusi!
Fara a-i nega rolul in apararea Angliei,individul era de un cinism ce friza schizofrenia!Teo
Talleyrand53
rank 3
Ar fi fost o varianta....
mai buna decat Hirosima si Nagasaki !..Scapa si tot Est-ul Europei de "ciuma rosie"cu toate consecintele care se stiu, si le-am trait noi si parintii nostri !
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor