Rusia vrea un Eurovision propriu, fara femei cu barba

Miercuri, 14 Mai 2014, ora 08:33
4473 citiri
Rusia vrea un Eurovision propriu, fara femei cu barba

Deputatii rusi au propus crearea unui concurs de tipul Eurovision propriu dupa ce competitia muzicala europeana a fost castigata de un travestit austriac cu barba care promova drepturile comunitatii gay.

Legiuitorii din Parlamentul rus, puternic controlat de Kremlin, au cerut un concurs in care sa fie evidentiate valorile familiei, scrie Global Post.

"Ultimele rezultate ale Eurovisionului ne-au pus rabdarea la incercare. Trebuie sa iesim din aceasta competitie. Nu putem tolera la nesfarsit nebunia asta", a spus liderul Partidului Comunist, Valeri Raskin.

Huidu, despre castigatoarea Eurovisionului: Suntem toleranti, dar nu reinviem Sodoma

Raskin a declarat ca va incerca sa forteze crearea unei "Voci a Eurasiei" in locul participarii la Eurovision, care va avea ca scop principal sa adune concurenti din fosta Uniune Sovietica.

Sugestia a fost rapid preluata de consilierii presedintelui Belarusului, Aleksander Lukasenko, care isi conduce tara si o tine in izolare de 20 de ani si care a fost denumit candva ultimul dictator al Europei de catre administratia SUA.

"Victoria Conchitei Wurst simbolizeaza colapsul complet al valorilor morale ale Uniunii Europene. Nu avem nevoie Europa", asa arata intr-un comunicat al Comitetului Slav, din care fac parte consilieri ai lui Lukasenko.

Femeia cu barba care a castigat Eurovisionul, invitat de onoare la Gay Pride, in Romania

Wurst a primit cele mai multe puncte din partea unor tari ca Suedia si Olanda. "De ce nu sunt surprins?" a declarat comentatorul oficial al Rusiei de la Eurovision, Dmitri Guberniev, atunci cand Olanda, cunoscuta pentru faimoasa sa toleranta sociala, si-a dat punctele concurentului travestit.

Cantecul de dragoste mult mai traditional al Rusiei, cantat de doua surori gemene in varsta de 17 ani, a iesit pe locul 7 cu ajutorul aliatilor din Belarus si Azerbaidjan.

Finala de sambata a Eurovisionului a fost pusa in umbra de politica si de indignarea publica fata de interventia Rusiei in Ucraina. Rusia a fost huiduita de multe ori in timpul finalei si cele doua gemene au fost fluierate in timpul ultimei reprezentatii din semifinala.

Unul dintre autorii propunerii din legislativul Rusiei a dorit chiar ca Conchitei Wurst sa ii fie interzis accesul in Rusia.

Citeste si:
România are cea mai mare creștere economică din UE, dar nu se resimte în nivelul de trai. Marcel Ciolacu: ”Asta e cu totul altceva”
România are cea mai mare creștere economică din UE, dar nu se resimte în nivelul de trai. Marcel Ciolacu: ”Asta e cu totul altceva”
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a lăudat joi, 19 mai, performanțele economiei țării noastre la nivel european, dar a admis că în buzunarele românilor creșterea nu se resimte. În acest...
România rămâne fermă pe poziție și nu trimite armament Ucrainei. Anunțul lui Marcel Ciolacu
România rămâne fermă pe poziție și nu trimite armament Ucrainei. Anunțul lui Marcel Ciolacu
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat vineri, 19 mai, că, în acest moment, ”nu este nevoie” de intervenţia României pentru a trimite armament în Ucraina. ”În...