Proteste in Siria: Numarul mortilor este alarmant

Miercuri, 14 Decembrie 2011, ora 12:18
2041 citiri
Proteste in Siria: Numarul mortilor este alarmant
Foto: joshuamahfood.blogspot.com

Bilantul mortilor, in urma revoltelor violente din Siria, a trecut de 5.000 de oameni.

Raportul privind victimele celor noua luni de proteste din tara araba a fost facut public de ONU, luni, transmite CBS News.

Navi Pillay, responsabilul ONU pentru drepturile omului, a spus ca cel putin 300 de copii se numara printre cei ucisi de regimul Assad, in incercarea de a inabusi revolta, in timp ce mii de persoane sunt in continuare in inchisoare.

Pillay a declarat ca a recomandat Consiliului de Securitate al ONU sa reclame Siria la Curtea Internationala, tribunalul permanent al crimelor de razboi, pentru a investiga posibile crime impotriva umanitatii.

Ambasadorul SUA la ONU a spus, de asemenea, ca trebuie luate masuri concrete pentru a stopa violentele din Siria.

Sirienii si-au inchis afacerile si nu si-au mai trimis copiii la scoala, ca parte a protestelor indreptate catre presedintele Bashar Assad, pentru a-l forta pe acesta sa puna capat ciocnirilor violente.

Liderul sirian nu a dat semne ca violentele ar putea inceta, in ciuda protestelor si presiunilor internationale. Assad se afla deja intr-o situatie de izolare internationala si de sanctiuni sufocante. In urma cu cateva zile, el a negat ca ar fi responsabil pentru miile de morti de pe strazile siriene. Fiind liderul tarii, presedintele este totodata si comandantul fortelor armate.

Tara a primit sanctiuni economice din partea Uniunii Europene, a Ligii Arabe si a Turciei, masuri care reprezinta o amenintare pentru guvernul de la Damasc. Pe de alta parte, Rusia si China s-au declarat impotriva acestor sanctiuni.

Televiziunea Al Jazeera a anuntat ca, marti, alte 15 persoane au fost ucise de fortele guvernamentale. Revoltele au inceput in luna martie si au avut loc nenumarate ciocniri violente intre contestatarii regimului Assad si fortele militare guvernamentale.

Din ce in ce mai multe voci cer demisia presedintelui sirian. Guvernul a interzis prezenta jurnalistilor straini in tara, pentru a impiedica scurgerea de informatii catre presa internationala.

Ce urmărește Ciolacu prin restrângerea atribuțiilor primarului Capitalei. Anticipează un eșec de proporții? „O dezavuare subtilă a doamnei Firea”
Ce urmărește Ciolacu prin restrângerea atribuțiilor primarului Capitalei. Anticipează un eșec de proporții? „O dezavuare subtilă a doamnei Firea”
A mai rămas aproximativ o luna și o săptămână până la alegerile locale, iar PSD de-abia a lansat-o în cursa pentru Capitală pe Gabriela Firea. Social-democrații sunt conștienți că...
Piedone și-a lansat programul pentru alegeri: "Sunt omul care încă mănâncă parizer şi usturoi/E uşor să fii papagal" VIDEO
Piedone și-a lansat programul pentru alegeri: "Sunt omul care încă mănâncă parizer şi usturoi/E uşor să fii papagal" VIDEO
Cristian Popescu Piedone şi-a lansat vineri, 26 aprilie, programul politic sub forma unui "contract cu cetăţenii Bucureştiului". Candidat din partea PUSL la funcţia de primar general al...
#proteste Siria, #5000 morti Siria, #morti proteste Siria, #5000 morti revolte Siria , #Siria