Harta turismului sexual in Europa

Sambata, 12 Decembrie 2009, ora 20:52
26195 citiri
Harta turismului sexual in Europa

Pe lista de calatorie a hoinarilor Europei, amatorilor de senzatii speciale, nu trebuie sa lipseasca cartierele rosii ale Europei. Unele dintre ele sunt oficiale, acolo unde prostitutia este legala, iar altele sunt familiare cunoscatorilor.

Dupa principiul "sexul vinde", cartierele rosii au devenit adevarate atractii turistice. Multi turisti sunt numai curiosi care vor sa afle despre un stil de viata prohibit majoritatii, altii vor sa experimenteze si cotizeaza cu sume considerabile la prostituate sau la pestii lor.

Dintre sutele de ghiduri de calatorie, doar cateva contin capitole legate de turismul sexual. Asta nu inseamna insa ca vestile nu se raspandesc repede, iar amatorii de senzatii tari pot experimenta cele mai ascunse fantezii sexuale in marile capitale europene.

Intr-un top al turismului sexual, primul loc nu poate fi ocupat de alt oras decat Amsterdamul. "Cartierul rosu" pentru turisti sau "De Wallen" pentru locanici, este o atractie turistica majora a Olandei. Persoane de ambele sexe care se prostitueaza au la dispozitie peste 300 de "cabine de lucru". In afara cluburilor cu circuit limitat, "fetele" sau "baietii" stau in vitrine, pe strada.

"Cartierul rosu" se animeaza de obicei dupa lasarea intunericului. Din pacate, turistii care vor numai sa priveasca nu au voie sa faca si fotografii. In caz ca un temerar scoate la iveala aparatul de fotografiat, risca sa se trezeasca in proximitatea amenintatoare a unui paznic care poate merge pana la stergerea fotografiilor sau scoaterea filmului din aparat.

Ca o ciudatenie, in "Cartierul rosu" se afla cea mai veche biserica din Amsterdam, Oude Kerk, langa care se afla statuia prostituatei "Belle".

Parisul este o alta destinatie sexuala cu traditie. Rue St. Denis si Place Pigalle sunt locuri ale "pierzaniei" unde orice "combinatie" sexuala poate deveni realitate. Faimosul Moulin Rouge, cabaretul unde intrarea costa 80 de euro, atrage sute de turisti, la fel ca si sex-shop-urile care il inconjoara.

O ciudatenie in Place Pigalle ar fi ca sex-shop-urile aliniate sunt intrerupte, din loc in loc, de magazine de fructe. Practic, la trei shop-uri iti poti potoli foamea sau greata cu o portocala. Numele locului vine de la "Pig Alley" (Aleea porcilor N.R.), locul unde soldatii aliati din timpul celui de-al doilea razboi mondial veneau sa se relaxeze.

Daca in Place Pigalle spectacolele de striptease sunt la loc de cinste, pentru prostituatele "la alegere" locul ideal este Rue St. Denis, unde fiecare colt de strada adaposteste o oferta tentanta. Marea provocare aici este sa deosebesti femeile de barbati, una dintre metodele folosite este descoperirea marul lui Adam, vizibil numai la barbati. In Franta, prostitutia este legala, insa multe activitati legate de ea, nu sunt. Este pedepsita de lege interventia unei a treia parti, in interesul obtinerii foloaselor materiale.

Pe locul trei intr-un top al sexului s-ar putea afla cartierul St. Pauli din Hamburg. Pentru cei care cred ca Amsterdamul poate fi plictisitor, aici este de ei. Cabaretul Safari este singurul loc din Germania unde poate fi vizionat on act sexual "pe viu".

Pe Herbertstrasse se afla concentrate vitrinele cu femei, o strada pe care minorii nu au voie sa calce. The Beatles au cantat in St. Pauli, inainte de cosacrare. In acest cartier veti gasi orice: magazine, sex-shopuri, buticuri cu kebap, mancare asiatica, discoteci punk, influente turcesti, oameni trendy, oameni din alte timpuri, motiv pentru care Hamburgul este cunoscut si pentru activitatile culturale.

Londra, cu zona Soho in prim plan, ar putea face parte dintr-un top european al destinatiilor sexuale numai pentru traditie. De la mijlocul secolului 18 pana prin anii '70, aici puteai gasi orice bizarerie in materie de sex, cu strazi pline de prostituate si bordeluri.

Astazi insa, totul se reduce la cateva cluburi de striptease, cunoscute mai degraba pentru jecmanirea clientilor turisti decat pentru calitatea serviciilor. Bordeluri ilegale mai functioneaza, insa Soho si-a castigat, in ultimii ani, reputatia de "loc de intalnire pentru homosexuali".

Alte destinatii sexuale interesante ar putea fi Rue d'Aerchot din Bruxelles, din apropierea sediului Parlamentului European, Copenhaga, care si-a dobandit pe nedrept reputatia de "capitala europeana a pornografiei", prostitutiei si sexului, desi prostitutia full time este interzisa, bordelurile sunt ilegale, iar prostituatele isi desfasoara activitate departe de ochii publicului.

Prin copierea sistemului olandez, Praga incerca sa devina al doilea centru al prostitutiei legale din Europa. Ca si in cartierul original, fetele trebuie sa sa expuna in vitrina si isi pot stabili sau negocia singure tarifele.

Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
Firea îl trimite pe Piedone înapoi la sectorul 5: "Nu vreau să îl jignesc"
Firea îl trimite pe Piedone înapoi la sectorul 5: "Nu vreau să îl jignesc"
Cursa pentru fotoliul de primar al Capitalei se încinge. Gabriela Firea îl trimite pe Cristian Popescu Piedone înapoi la sectorul 5. Ea a a declarat vineri, 26 aprilie, că "ar fi o normalitate"...
#turism sexual Europa, #atractii sexuale Europa, #capitale europene sex , #stiri externe