Invenție genială concepută de un student: Noi panouri solare ce nu au nevoie de lumina directă a astrului nostru

Vineri, 18 Februarie 2022, ora 03:44
50671 citiri
Invenție genială concepută de un student: Noi panouri solare ce nu au nevoie de lumina directă a astrului nostru
Panou solar care folosește razele ultraviolete ale Soarelui FOTO: India Times

Cum energia a devenit marea provocare a secolului al XXI-lea, tot mai mulți oameni se gândesc la soluții avansate ingenioase. Astfel, un student a reușit să dezvolte o invenție revoluționară, noi panouri solare care nu utilizează direct lumina astrului nostru, ci razele ultraviolete (UV) ale acestuia.

Pentru a crea acest lucru, Carvey Ehren Maigue, student al Universității Mapua din Filipine, a folosit particulele luminiscente din deșeurile de fructe și legume, potrivit India Times.

Acestea sunt aceleași particule care absorb razele UV ale Soarelui pentru a le transforma în lumină vizibilă. Dispozitivul care funcționează cu acest principiu generează electricitate.

Energia solară de dovedește a fi viitorul în privința generării de energie verde, nepoluantă. Cu toate astea, are și un set de dazavantaje. Pe lângă faptul că este costisitor de realizat, ea se bazează pe locurile din lume, care dispun de multe zile însorite pe an, iar cele înnorate pot ruina procesul de generare al energiei.

Acum însă, un student la inginerie din Filipine a dezvoltat un nou tip de panou solar, care nu mai are nevoie direct de lumina Soarelui. Noile panouri denumite AuRES sunt concepute să se alimenteze cu razele UV ale Soarelui, ceva care nici măcar în zilele cu nori, nu sunt stopate.

La aceste noi panouri solare, el a folosit particulele luminiscente din deșeurile de fructe și legume. Ele sunt în prezent în stadiul de prototip, fiind create într-un panou cu dimensiunile de 90 x 60 de centimetri, instalat pe fereastra apartamentului lui Maigue.

Invenție minune a cercetătorilor din Statele Unite: Dispozitivul care poate salva Pământul

Acest dispozitiv este capabil să genereze suficientă energie electrică pentru a încărca două smartphone-uri în fiecare zi.

Filmul este flexibil, fiind construit din rășină și poate fi utilizat pentru diverse aplicații, spre exemplu, pe haine pentru a alimenta gadgeturile de fitness sau pentru a crea panouri de o varietate de dimensiuni și forme.

Descoperire neobișnuită sub Japonia: Structură gigantică ascunsă în adâncuri VIDEO

”Dezvoltările ulterioare extinse ale invenției ar putea fi capabile să alimenteze clădirile”, a spus Maigue. Ideea studentului a câștigat Premiul Sustainability al Fundației James Dyson în 2020.

Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a revenit cu precizări după ce a declarat că ”Buzăul nu e în Moldova”. Afirmația a fost făcută în legătură cu autostrada care va lega Moldova de...
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
#inventii, #inventie, #panouri solare, #panouri solare energie, #energie electrica, #energie verde, #energie solara , #inventii